Zakaj prenosni računalnik zvoni? Prenosnik postane res vroč - kaj storiti? Hladilno stojalo za prenosni računalnik

Če se spremeni vedenje računalnika ali prenosnika, je to alarmni zvonec. Najbolje je, da samo pogledate "simptome" in ugotovite problem. Nekateri, kot kaže praksa, je enostavno rešiti takoj. Drugi so prisiljeni obrniti se na strokovnjake.

Problem

Zakaj prenosni računalnik roča? Če ste lastnik prenosnega računalnika, se prej ali slej soočite s podobnim problemom. In to je dobro, če je bilo povezano le z nelagodjem pri delu. Pogosteje pa se stanje poslabšuje, poleg hrupa pa tudi ogrevalna naprava. Slednje vodi v sistemsko zaviranje. Ne bodite razburjeni zaradi tega. Najpogosteje je težavo mogoče hitro odpraviti. Vendar pa moramo obravnavati razloge, zaradi katerih se je to zgodilo.

Kaj se je zgodilo?

Zakaj prenosni računalnik zvoni, ga lahko takoj določite, ker je za to nekaj razlogov. Pogosto so mnogi povezani s pojavom nenavadnih zvokov s pregrevanjem in včasih onesnaženi s komponentami sistema.


Seveda se ta seznam razlogov ne konča. Toda takšne možnosti so veliko manj pogoste. Na primer, če ste opazili, da je prenosni računalnik brenčal v času prenosa aplikacij in iger, ki zahtevajo veliko virov, problem morda sploh ni, ker je to obnašanje naprave povsem upravičeno. V tem primeru je bolje, da ne naredimo ničesar prenagljenega, saj lahko povzroči neuspeh komponente. Edina stvar, ki jo je vredno storiti, je očistiti prenosni računalnik. Veliko je panike, ko je prenosnik vstalse veliko segreje. Kaj storiti v tem primeru? Pri tem je treba razumeti, da ima sistem kritični temperaturni indeks. Če želite to narediti, morate priti do specifikacij naprave in določiti možne meje ogrevanja, in po metodi programske opreme za preverjanje trenutnega stanja prenosnega računalnika.


Nato morate biti pozorni na to, kje je opomba. Nekateri uporabniki raje delajo z njim, ga držijo na kolenih ali na mehki površini. V tem primeru se rešetka hladilnika in odprtine izhodnega vročega zraka blokirajo, tako da se temperatura prenosnega računalnika poveča. Strokovnjaki vztrajajo, da je bolje delati s katerim koli prenosnim računalnikom na trdni površini ali posebno podporo, ki bo pomagala odstraniti segreti zrak iz ohišja. Bolj zapleteno je, če naprava v mirovanju začne brskati. Tu boste morali rešiti problem.

Kaj storiti?

Pravzaprav je težko ugotoviti, zakaj laptop hiti. Zato mnogi raje poskusijo več metod hkrati, da izključijo vzrok vzroka.
Zaželeno je, da se prenosni računalnik začne čistiti. To vključuje ne le površinsko pihanje prahu in umazanije, temveč tudi popolno demontažo z zamenjavo termopasta. Čeprav tudi brez razstavljanja in mojstrov lahko poskusite očistiti napravo. Nato nekaterim ljudem svetujemo, da uporabijo posodobitev BioS. To vam ne bo pomagalo znebiti se hrupa in ogrevanja, vendar vam lahko pomaga razumeti, zakaj je prenosni računalnik šel. Če BIOS ni bil posodobljen dlje časa, ne prikaže pravilno trenutnih sistemskih nastavitev. Zato lahko pri določanju temperature pride do netočnostikomponente, hitrost ventilatorja itd. Poskusite namestiti pripomoček, ki prilagaja hitrost ventilatorja.

Čiščenje prenosnega računalnika

Če ste lahko preverili temperaturo prenosnega računalnika in ste opazili, da je veliko večji od običajnega, je bolje, da začnete s čiščenjem sistema. Dejstvo je, da lahko kopičenje prahu in umazanije na plošči in v hladilnem sistemu močno vpliva na delovanje naprave. Multimedijski in igralni prenosniki, ki imajo velik primer in zmogljivo "polnjenje", trpijo zaradi te vrste težav.

Čevelj: pot za začetnike. Možnost je idealna za tiste, ki res ne razumejo prenosnika. Za ta postopek boste potrebovali izvijač, vložek s stisnjenim zrakom, čisto suho površino in antistatične rokavice. Za začetek odvijte vijake na zadnjem pokrovu, tako da jih lahko odstranite. Pred tem pa je pomembno, da iztaknete vtičnico iz vtičnice in odstranite baterijo. Vrvice se lahko skrijejo pod nalepkami ali brisalci. Včasih jih je mogoče najti na enem od obrazov. Če pokrov ni odstranjen, ste verjetno pozabili odviti nekaj cogsov. Treba je biti previden in v nobenem primeru ne vleči in ne pritisniti. Običajno se pokrov enostavno odstrani. Čeprav je prenosnik star, potem spodnji pokrov ne bo dovolj. Nekateri modeli zahtevajo, da odklopite tipkovnico, dobite optični pogon, odstranite zgornjo ploščo - le tako lahkopriti do matične plošče, glejte hladilnik in druge komponente.
Hladilni sistem v prenosniku je poenostavljen, vendar še vedno temelji na enakih elementih kot v osebnem računalniku. Sestavljen je iz radiatorja, bakrene cevi in ​​jedra ter tudi ventilatorja. To je najbolj umazana komponenta prenosnika, zato jih je treba očistiti.
Del umazanije se lahko odstrani z bombažnimi paličicami ali brisačami, ostali pa enostavno napihnejo balon s stisnjenim zrakom. Ampak to ni mogoče zaostriti, je bolje, da naredite kratke stiskalnice, da ne bi ventilator veliko ventilator. Potem bo dovolj, da očistite prah, ki je na voljo na plošči, in pingirate balon. Na isti način lahko očistite vse reže in tipkovnico.

Čiščenje: pot do izkušenega

Če je prenosni računalnik star, ga je najbolje temeljito očistiti. Za to bodo potrebna vsa zgoraj opisana orodja. Morali bodo dodati termopast, gladko krpo brez vlaken, izopropil alkohol, ploski kos plastike. V tem primeru bomo morali priti do procesorja prenosnega računalnika. Ponovite korake, ki so bili opisani zgoraj. Odstranimo pokrov in pridemo do matične plošče. Zdaj boste morali odviti skoraj vse zobnike, ki nas bodo srečali. To je potrebno za sprostitev hladilnega sistema iz telesa. Seveda je vse odvisno od modela prenosnega računalnika: včasih je dovolj, da pridemo do matične plošče in odvijemo vijake v bližini procesorja. Toda najpogosteje morate odstraniti pokrove, včasih izvleči komponente itd.
Da bi se rešili problema,potrebno je odviti hladilne in hladilne cevi. To je enostavno z izvijačem. Pod bakreno ploščo je procesor za prenosni računalnik. Ni mu treba dotikati. Dovolj bo alkohola, da odstranite iz njega ostanke termopasta in uporabite novo plast.

Cev in druge elemente, ki imajo lahko ostanke termopaste, morate obrisati. Mimogrede, da ga ne bi opraskali, je bolje, da delate eno uro ali dve za prenosnim računalnikom, preden se topi, in ga je bilo enostavno odstraniti. Po tem lahko ventilator temeljito očistite. Odstrani pokrov, pod katerim lahko dobite več prahu. Sama rezila so pritrjena na podstavek, ki je vstavljen v tuljavo. Če je prenosni računalnik glasen, ga je mogoče namazati s posebnim oljem. Toda to je treba storiti zelo previdno.

BIOS

Kot smo že omenili, nekateri priporočajo posodobitev BIOS-a, da bi dobili zanesljive sistemske podatke. Na več načinov je to potrebno, da se prikaže funkcija nadzora hladilnika prenosnika, če ne. Tako lahko spremenite temperaturni način in nastavite specifično hitrost hladilnika na določeno vrednost. Na splošno se problem pregrevanja pojavi, ko pride poletje. Nekatere naprave se lahko spopadajo z obremenitvijo znotraj sistema in z vplivom zunanjega zraka. Zato uporabniki začenjajo razmišljati o tem, kako zmanjšati obremenitev CPU in grafične kartice. Ampak to praktično nikoli ne pomaga. Nato se mnogi odločijo za namestitev programa za nadzor hladilnika prenosnika. Na žalost pa ne morejo vse naprave določiti hladilnega sistema in delati z njimnjih. Po tem uporabnik poskuša najti temperaturo procesorja, vendar se izkaže, da je normalna. Torej, hrup se sploh dogaja zaradi drugega razloga.
Ker BIOS ni posodobljen sam, ga je treba opraviti ročno. Nekatere posodobitve naredijo veliko dela v napravi, zato se napake ali napake odpravijo same.

Pripomočki tretjih oseb

Če je prenosnik res vroč, kaj storiti? Mnogim svetujemo, da namestijo posebne programe, ki urejajo delo hladilnika. Ena izmed najbolj priljubljenih je SpeedFan. Zbira podatke iz temperaturnih senzorjev in ponuja nadzor hitrosti ventilatorja ali nastavitev posebnega načina. Toda čeprav je ta pripomoček eden najboljših, vam ne omogoča vedno dela z hladilnikom. Nekateri modeli prenosnih računalnikov ne zagotavljajo informacij o ventilatorjih, program ne prejme zahtevanih kazalnikov.

Težave s trdim diskom

Ampak ni vedno problem s hrupom prenosnika zaradi onesnaženja ali hladilnika. Včasih lahko drugi del postane krivec. Ker so skoraj vse PC komponente integrirane v matično ploščo, ne oddajajo nepotrebnega hrupa. Toda s trdim diskom se to lahko zgodi. Nekatere naprave lahko dejansko dajo klik ali gaggle. To je ponavadi posledica ostrega pozicioniranja glave za branje. Toda rešitev tega problema je. Omogočite lahko funkcijo za zmanjšanje hitrosti. Ker pa je privzeto onemogočen, bo moral to storiti s programskimi metodami. Vendar je treba takoj opaziti, da se skupni znesek lahko zmanjšazmogljivost trdega diska. Toda kot kaže praksa, razlike v očeh ne bodo enostavno opazili. Za to lahko namestite tihi HDD program. Je preprosta in ne zahteva posebnih znanj. Pojdite na zavihek Nastavitve AAM in premaknite drsnike na levo. Po tem boste morali shraniti spremembe.

Stojalo

Včasih pa katera koli od zgoraj navedenih operacij ne pomaga pri odpravljanju težave s hrupom in ogrevanja prenosnega računalnika. Zato morate za to kupiti posebne pripomočke. Torej, veliko ljudi poskuša najti najboljšo hladilno ploščico za prenosni računalnik. Seveda, tukaj morate pogledati parametre naprave, saj vsi prenosniki ne potrebujejo zmogljivega hladilnega sistema. Za mnoge bo dovolj srednjega modela. Ampak, če imate igralni laptop, je najbolje, da dobite najmočnejše stojalo.
Opozoriti je treba, da so hladilni regali treh vrst: navadni, talni /posteljni in polni. Prvo različico naprav je treba namestiti na mizo in po tem, ko je na njej že postavljen prenosnik. V drugem primeru je zasnova stojala nizka in idealna za pridivannne površine. Talni hladilnik za prenosni računalnik lahko nadomesti delovno mesto. Kul možnost je Cooler Master NotePal X-Slim, ki je zasnovan za napravo z diagonalo 17 palcev. Na sredini je velik ventilator, ki je prekrit z mrežo. BESTEK® 10 "-15" Laptop /Notebook Cooling Pad - stojalo, ki ima kljub kompaktni velikosti visoko funkcionalnost. Nastavljiv je v 6 položajih, ima osvetlitev ozadja in 2 priključkaUSB Z posteljo je možno vključiti tabelo prenosnih računalnikov iMounTek. Idealno za ležanje ali sedenje. Za miško obstaja posebno mesto. Oblikovanje je mogoče zbrati.
Toda PAG 4 plošča za prenosne računalnike je ena najbolj stabilnih modelov tal. Stojala za prenosnik in miško so na ločenih oseh, kar zagotavlja najbolj udobno delo. Tudi os se lahko obrne za 360 stopinj. Oblika ima kolo, zato ga je enostavno prenašati iz sobe v sobo. Model je zelo podoben polnemu delovnemu mestu.

Sorodne publikacije