Univerzalni adapter za prenosni računalnik: pregled, opis, pregledi. Napajalnik za prenosni računalnik

Vsak lastnik prenosnega računalnika, ki uporablja napravo precej intenzivno, se vsak dan srečuje s potrebo po polnjenju baterije. Nekateri prenosniki so hitrejši, drugi počasnejši, v resnici pa je napajalnik za prenosni računalnik, lahko rečemo, njegov glavni spremljevalec in prijatelj. Kaj naj storim, če se ta potrebna oprema izgubi ali ne deluje? Poskušali bomo razumeti, ker je ponudba prenosnih računalnikov, ki jih ponujajo prenosni računalniki, precej velika.

Zanesljivost "dajatev"

Treba je opozoriti, da je omrežna kartica za prenosnik - to je zelo zanesljiva naprava. Dodatna oprema je vključena v dobavo skoraj vseh prenosnih računalnikov in običajno opravlja svoje funkcije več let. Ta izjava je še posebej pomembna za modele znanih proizvajalcev. Na primer, dobro znani primer HP-združljivega adapterja za 10 let! Tako so za obravnavane naprave značilna visoka stopnja zanesljivosti in ustrezna obravnava lastnika. Med razlogi za nakup novega polnilnika se najpogosteje ne pojavlja napaka pri obvladovanju napake proizvajalca.


Razlogi za nakup novega adapterja

Stanje, ko nakup dodatne ali nove napajalne enote za prenosni računalnik postane nujnost, je lahko drugačna. Najpogosteje so predstavljeni:
 • Napaka naprave zaradi neustreznega ravnanja z uporabnikom. Najbolj pogosta težava jepoškoduje vtič ali kabel.
 • Izguba polnilnika;
 • Enostavna uporaba. Če morate prenosni računalnik polniti na več mestih, na primer doma in na delovnem mestu, lahko nenehno nošenje polnilnika z vami povzroči nekakšno nelagodje lastniku prenosnega računalnika.
 • V vseh teh primerih so praktično idealna rešitev univerzalni adapterji za prenosne računalnike. Ocene, ki zapustijo uporabnike teh naprav, so skoraj vedno pozitivne.


  Izvirni in univerzalni BZ

  Ime proizvajalca sodobnih naprav in njegova priljubljenost sta pogosto zelo pomembna za prihodnjega uporabnika pri nakupu. Dejansko, izbira med dodatkom znane blagovne znamke in ni jasno, kako in iz katerih sestavnih delov je naprava ustvarjena brez imena, je bolj verjetno, da bo kupec raje izbral prvo. Kot za polnilnike, obstajajo razlogi za razmišljanje.

  Omeniti je treba, da je treba na primer omeniti, da je originalni prenosni računalnik Asus in visokokakovostna univerzalna naprava priljubljenih kitajskih proizvajalcev med opravljanjem svojih glavnih funkcij praktično ni mogoče razločiti. Hkrati pa lahko uporabnik izbere drugo možnost, da dobi dodatne ugodnosti.

  Cena vprašanja

  Stroški napajalnika za prenosni računalnik pri izbiri proizvajalca in tipa verjetno ne bodo igrali pomembne vloge. Dejstvo je, da so izvirne in univerzalne rešitve ocenjene skoraj enako. Izpuščen je prenosnik za HP, Dell, Lenovo, Asus, Sony, Toshiba, Acersam proizvajalec laptopa stane približno 20-30 $. Približno za isti denar lahko kupite kakovosten univerzalni izdelek. Izdelki malo znanih kitajskih blagovnih znamk so cenejši, toda v tem primeru se lahko pojavijo vprašanja o kakovosti in zanesljivosti.

  Načelo delovanja

  Kako deluje adapter za prenosni računalnik? Asus, HP, Dell, Lenovo, Toshiba in drugi ugledni proizvajalci tega vprašanja ne posvečajo veliko pozornosti, na primer v dokumentaciji za napravo. In tukaj zadeva, očitno, ni v tajnem procesu proizvodnje in razvoja rešitev. Samo vsi adapterji za prenosnike delujejo na splošno enako in so izdelani po enem principu. Glavna naloga teh naprav je preoblikovanje napetosti, ki jo dobimo iz napajalnika, ki je potrebna za napajanje prenosnega računalnika. V polnilniku imajo napetost in izhodni tok vedno enako vrednost. Univerzalni napajalniki imajo nastavljiv ali ročno nastavljen obseg teh indikatorjev.

  Oblikovne značilnosti

  Seveda se načelo univerzalnega adapterja za prenosni računalnik ne razlikuje od podobnih lastnosti prvotne rešitve. Vendar obstajajo konstruktivne razlike. Poleg tega dodatna oprema proizvajalca prenosnega računalnika ne prinaša dodatnih funkcij, v nasprotju z univerzalnim prenosnim računalnikom. Absolutno vsi modeli napajalnikov za prenosnike so sestavljeni iz naslednjih elementov:
 • Napajalni kabel, s katerimnaprava se priključi na vtičnico.
 • Neposredno napajanje.
 • Kabel, ki prihaja iz BZ na prenosni računalnik. Na koncu kabla je priključek (vtič, ki je vstavljen v priključek za polnilnik).
 • Gre za konektorje, natančneje, njihovo število, poleg nastavljivega obsega napetosti, pa je glavna prednost univerzalnega adapterja za prenosne računalnike. Običajno je ta izdelek opremljen z več različnimi priključki (do 10), kar omogoča uporabo napajalnika za polnjenje številnih modelov računalnikov različnih proizvajalcev.

  Dodatne značilnosti

  Poleg glavne funkcije lahko obravnavane naprave služijo kot neke vrste varovalka. V primeru skoka napetosti v omrežju glavni polnilnik prevzame sam polnilnik, strojne komponente računalnika pa v večini primerov ostanejo zaščitene pred visokimi trenutnimi vrednostmi.
  V zvezi z dodatnimi funkcijami lahko univerzalni adapter za prenosni računalnik ponudi nekakšno sorto. Te prednosti vključujejo prisotnost številnih izdelkov:
 • priključek USB, ki omogoča polnjenje različnih pripomočkov - pametne telefone, tablične računalnike, predvajalnike MP3 itd.
 • Vgrajen zaslon za izvajanje nadzor nad postopkom zaračunavanja;
 • Adapter avtomobila, ki omogoča polnjenje prenosnega računalnika iz vžigalnika v avtomobilu.
 • Praktičnost univerzalnega polnjenja

  Seveda je zagotovljena združljivost priključka za napajanje in priključka prenosnega računalnika.samo originalno napravo istega proizvajalca kot prenosni računalnik. Hkrati je za mnoge modele prenosnih računalnikov, še posebej zastarele, iskanje takšne rešitve preprosto nemogoče zaradi prenehanja izdaje. V tem primeru ima uporabnik majhen izbor: univerzalni adapter za prenosne računalnike ali združljiv. Združljivi napajalniki so kopije originalnih možnosti, ki jih proizvajalci v vseh primerih ne licencirajo. Univerzalna rešitev, identiteta njihovih proizvajalcev inherentna združljivost s skoraj vsak prenosni računalnik. Pravzaprav je zelo priročno. Številni vtičniki vam omogočajo, da polnite več modelov naprav, kar je morda potrebno, na primer, če je v družini več prenosnih računalnikov.

  Kaj nalepka pravi

  Verjetno je bralec že lahko poskrbel, da se pri nakupu univerzalnega adapterja napajalnik prenosnega računalnika iz preprostega dodatka spremeni v nekaj bolj funkcionalnega in praktičnega. Kako izbrati to napravo? Natančno preberite etiketo, ki vam bo povedala:
 • Seznam proizvajalcev prenosnih računalnikov, za katere je napajalnik primeren. Običajno je ta seznam dovolj širok in vam omogoča, da takoj ugotovite, ali je smiselno primerjati druge karakteristike z nominalnimi vrednostmi, ki so potrebne za prenosni računalnik.
 • Razpon izhodne napetosti. Ta najpomembnejša značilnost se meri v voltih in je prikazana v polju Izhod. Vrednost, ki jo potrebuje prenosnik, mora spadati v obseg, ki ga zagotavlja adapter.
 • Vhodna napetost(Polje za vnos na oznaki). V večini primerov je ta številka 220-240 Volt, kar pomeni, da je primerna za vse uporabnike v naši državi. Univerzalne rešitve so lahko opremljene tudi z avtomobilskim adapterjem.
 • Območje jakosti toka na izhodu naprave. Ta indikator se meri v amperih. Zgornji kazalnik obsega mora biti enak ali višji od nominalnega za prenosni računalnik.
 • Moč v vatih. Za to značilnost je pravilo "več, tem bolje." V večini primerov je dober indikator 90 W. Velik faktor moči bo skrajšal čas polnjenja baterije in preprečil pregrevanje napajanja.
 • Pravila delovanja

  Visokokakovostni univerzalni polnilnik lahko traja dolgo časa. Običajno ti izdelki ne prinašajo lastniku popolnoma nobenih skrbi. Pomembno je le izpolniti pogoje pravilne in previdne uporabe:
 • Povezava naprave mora biti izvedena v pravilnem vrstnem redu: najprej priključite prenosni računalnik na konektor in šele nato se vtič poveže z vtičnico.
 • ​​
 • Po polnjenju ali zapustitvi hiše vedno izklopite napajanje. Cena za kršitev tega pravila je lahko velika težava. Na primer, v najbolj pozitivnem razvoju dogodkov bo padec napetosti poškodoval sam napajalnik, v najslabšem primeru pa lahko pride do požara.
 • Kabel naprave ne sme biti v raztegnjenem stanju. Prav tako je treba to možnost izključitiPrenos kabla na kateri koli predmet, na primer pohištvo. Poleg tega so mehanske poškodbe univerzalnih adapterjev za prenosnike pogosto posledica dejstva, da jih hišni ljubljenčki dojemajo kot igračo in želodec.
 • Napačen vtič mora biti izključen iz vtičnice za kabel kot dejavnik, ki poškoduje kabel naprave.
 • Izklopite pregrevanje. Dostop do zraka je obvezen za vsako napajanje, ne prekrivajte ga z različnimi predmeti, kot so oblačila.
 • Polnilnik mora biti zaščiten pred kakršno koli tekočino, ki vstopa v ohišje, še bolj pa na notranje elektronske komponente.
 • Tako s pravim pristopom k izbiri in po nakupu - skrbnem delovanju, bo članek, ki ga obravnava članek, služil njegovemu lastniku že več let.

  Sorodne publikacije