Pospešek i5-750: bistvo procesa, korak za korakom navodila, pluse in minuse

Pospeševanje i5-750 vam omogoča povečanje produktivnosti osebnega računalnika. Čeprav je ta mikroprocesor trenutno zastarel, vendar njegovi tehnični parametri še vedno omogočajo reševanje kakršnih koli težav. To je overclocking in značilnosti tega čipa in ta material je namenjen.

Zaključek. Priporočila za izbiro komponent računalniškega sistema

Seznam dobave tega modela CPE vključuje naslednje komponente:
 • mikroprocesor.
 • Hladilni sistem.
 • Termopast.
 • Nalepka z logotipom družine vrstnikov.
 • Garancijska kartica.
 • Transportna škatla, izdelana iz prozorne plastike, odporne na udarce.
 • Mali uporabniški priročnik.
 • Pospešek i5-750 v kombinaciji s celotnim sistemom odvajanja toplote ni primeren, ker je zasnovan za normalno delovanje. Zato je priporočljivo uporabljati osebni računalnik za te namene izboljšan model hladilnika. Druga pomembna komponenta je napajanje. Njena moč mora biti 650-700 W. Poleg tega mora matična plošča omogočati plačilo parametrov in povečati stopnjo zanesljivosti. Tudi v računalniku je treba uporabiti izboljšane napredne spremembe OPERATING pomnilnika in grafičnega adapterja. Za najboljšo zmogljivost računalnika je zelo priporočljivo opremiti pogon SSD.


  Druga pomembna značilnost tega mikroprocesorskega modela je razpoložljivostodklenjen množitelj. Zato je za povečanje učinkovitosti takšnega čipa dovolj samo povečanje vrednosti multiplikatorja. Naslednje generacije mikroprocesorjev podjetja Intel so v veliki meri prikrajšane za to možnost.

  Parametri procesorja

  Preden razmislimo o tehniki in zaporedju overclockinga za i5-750, dajmo tehnične specifikacije tega mikroprocesorja. Ta čip je treba namestiti na vtičnico LGA1156. Kodno ime njegove arhitekture je Lynnfield. CPE je sestavljen iz štirih blokov obdelave kode. Urna frekvenca vsake od njih se lahko spreminja v razponu od 266 do 32 GHz. Paket toplotnih čipov je omejen na 95W, silicijeva baza CPU pa 45 nm. Maksimalna temperatura čipa je omejena na 72 o C. Velikost CPU je 375 mm za 375 mm. Skupno število tranzistorjev je 774 milijonov, površina kristala pa 296 mm 2.


  Mikroprocesor je opremljen z vgrajenim pomnilniškim krmilnikom, ki je zasnovan tako, da deluje skupaj z pomnilnikom DDR3. Priporočena frekvenca slednjega naj bo 1066 ali 1333 MHz. Največja količina OPERATIVNEGA pomnilnika je omejena na 16 GB. Za večjo učinkovitost je čip opremljen s tristopenjskim predpomnilnikom. Skupni volumen zadnjih je enak 8 MB.

  Vrstni red povečanja produktivnosti

  Procesor i5-750 se lahko pospeši na enega od dveh načinov:
 • Z uporabo posebne programske opreme, ki omogoča prilagodljiv nadzor parametrov računalniškega sistema.
 • Uporaba podstavkaV /I sistem, ki se imenuje BIOS.
 • Ker je druga metoda enostavnejša in ne zahteva namestitve dodatne programske opreme, je priporočljivo, da jo uporabite za povečanje produktivnosti računalnika. Poleg tega posebni pripomočki ne prikazujejo vedno pravilnih vrednosti trenutnih parametrov računalnika in posledično lahko povzročijo napako v osebnem računalniku. Zato je zelo priporočljivo uporabiti BIOS.
  Kar zadeva specifikacije strojne opreme računalniškega sistema, je povečanje hitrosti mogoče zagotoviti s preprosto povečanjem vrednosti multiplikatorja - množilca mikroprocesorja ali povečanja urne frekvence sistemskega vodila. Ker je junak tega materiala najprej blokiran, ga lahko razpršite le na drugačen način. V tem primeru se disperzija Intel Core i5-750 izvaja na naslednji način:
 • Prednameščite testne pakete PC Mark in CrystalMark. Lahko jih brez težav prenesete iz globalnega spleta.
 • Po vklopu računalnika, pritisnite F2 ali DEL (odvisno od matične plošče in je določeno v priloženi dokumentaciji), dokler se ne prikaže začetno okno sistema BIOS.
 • S puščičnimi tipkami, ki prikazujejo puščice, gremo v točko menija OC Tweaker. To bo samodejno odprlo ta del BIOS-a.
 • Nato se na podoben način premikamo med točkami, izberemo BLK Frequency.
 • Nato pritisnite Enter, da ga izberete.
 • Naslednji korak je uporaba tipke PG UP za izvedbo enkratne povečavetega parametra.
 • Nato pritisnite F10 in zapustite BIOS, ki ohranja spremembe.
 • Preostali del računalnika se ponovno zažene. Ko je operacijski sistem zagnan, preverite stabilnost računalnika za postopek, opisan v naslednjem razdelku.
 • Ko dobite uspešen rezultat, ponovno zaženite računalnik in ponovite vse korake od druge stopnje. Takoj, ko računalnik preneha delovati stabilno, vrnemo frekvenco pnevmatike na en korak. To pomeni, da takoj, ko je dosežena meja stabilnosti računalnika, ustavimo overclocking.
 • Preverjanje stabilnosti računalnika

  V procesu overclockinga je Intel i5-750 preveril stabilnost delovanja računalnika. Priporočamo vam, da večkrat zaženete testni paket PC Mark. Če računalnik deluje brez pripomb, je druga faza večkratna preveritev z CrystalMark. Šele po uporabi takšne programske opreme in pridobitvi pozitivnega rezultata glede stabilnosti računalnika je priporočljivo še povečati frekvenco sistemskega vodila.

  Povečanje hitrosti

  Pospešek Core i5-750 vam omogoča, da dvignete taktno hitrost te CPU s 32 GHz na 40-42 GHz. To pomeni, da v odstotnih ekvivalentih dobimo skoraj 25% rast. V resnici je lahko zadnja vrednost še večja. Na primer, v testu WinRar, to povečanje frekvence vam omogoča, da pokličete namesto 2363 točk 3325. To pomeni, da že povzroči povečanje hitrosti dela za skoraj 40%. Zato je overclockiranje takšnega čipa še vedno relevantno in dobro utemeljeno.

  Zaključek

  Ta material je bil podrobno opisanalgoritem za overclocking i5-750. V bistvu je vsestranski in se lahko uporablja za katero koli mikroprocesorsko platformo LGA1156. Toda za novejše čipov družbe Intel je že nemogoče uporabiti. Ker je vtičnica LGA1155 ta ugledni proizvajalec blokiral možnost povečanja taktne frekvence na večini CPU modelov.

  Sorodne publikacije