Kako odstraniti virus iz bliskovnega pogona brez izgube podatkov?

Izmenljive naprave USB za shranjevanje informacij v obliki rednih flash pogonov virusne dejavnosti so nagnjene v manjši meri kot trdi diski z nameščenimi operacijskimi sistemi. Pogosto je težko odkriti prisotnost takšne grožnje ali jo nevtralizirati. O tem, kako odstraniti virus iz bliskovnega pogona in obnoviti datoteke (skrite ali okužene), se bo razpravljalo. Za to lahko uporabite več osnovnih metod. Vendar pa morate pred njihovo uporabo ugotoviti, kaj je uporabnik pripravljen. Pravijo, da mora sovražnik vedeti osebno!

Kateri virusi in kako pogosto vplivajo na izmenljive pogone USB? Na splošno grožnje, ki so najpogosteje zasnovane na izmenljivih pogonih, niso tako velike.
Najpogosteje sem pod vplivom bliskovnih pogonov - šifriranja in trojancev, ki preprosto skrivajo datoteke in mape od uporabnika. Vendar pa je ta kategorija groženj na splošno najbolj nedolžna, saj informacije v fizičnem smislu niso uničene in ne prihajajo od prevoznika. Tako namesto običajne slike z vsemi datotekami, shranjenimi na disku, vidi ali samo ve, od kod prihajajo bližnjice, ali pa sploh ne vidi ničesar.


Simptomi okužbe

Če želite odstraniti virus iz bliskovnega pogona, so bližnjice in pripadajoči deli, ki so tam nameščeni, dovolj preprosti (tukaj se bomo ustavili ločeno). Najprej pa poglejmo, kako dejansko ugotoviti, kaj je virus pustil na pogonu. Takoj opazite bližnjiceDatoteke in imeniki morda ne bodo vedno prikazani. Včasih je dostop do pogona zaklenjen, ker ga operacijski sistem ne vidi. Toda to je redko. V primeru, ko je vsebina bliskovnega pogona možna, najprej v najpogostejšem meniju Explorer-ja, omogočite prikaz skritih predmetov.
Če je virus na pomnilniškem mediju, bo navadno obstajala nevidna datoteka z imenom Autorun.inf, izvršljiv objekt EXE, katerega ime je najpogosteje sestavljeno iz nesmiselnega nabora črk in znakov ter skrite mape RECYCLER (morda ne bo vedno)


Za lojalnost, preden napravo priključite na računalnik ali prenosni računalnik, v razdelku za samodejni zagon na nadzorni plošči izberite "Ne izvajajte nobenih dejanj" za izmenljive medije s seznama, kar vas bo rešilo neposredne grožnje penetracije. na stacionarno napravo.

Kako na najlažji način odstraniti virus s pogona USB?

Prvič, poglejmo najpreprostejšo rešitev, ki takoj pride v mislih vsem uporabnikom brez izjeme. Recimo, da na izmenljivi napravi ni pomembnih podatkov, uporabnik ne potrebuje datotek, njihove kopije ali izvirniki pa so na trdem disku ali drugem mediju. Kako odstraniti trojanec iz USB ključa? Osnovno! Če želite to narediti, boste morali dokončati celotno oblikovanje, ki bo ustrezalo tudi standardnim sredstvom Windows sistemov.

Prenosni skenerji

Pa poglejmo, kako odstraniti virus iz bliskovnega pogona, ne da bi izgubili podatke, če so informacije, shranjene na medijuizjemno pomembno. Jasno je, da možnost oblikovanja očitno ni primerna. Torej, kaj storiti? Seveda lahko sami poskušate izbrisati nekaj zgoraj opisanih objektov, vendar je to daleč od dejstva, da se bodo datoteke in imeniki po okužbi obnovili (kar pomeni, da se namesto tega prikažejo bližnjice). Logično je domnevati, da je treba za nevtralizacijo grožnje uporabiti ustrezno protivirusno programsko opremo. In najboljši način za to ni standardna sredstva (čeprav jih lahko uporabite) in prenosne pripomočke, med katerimi se najmočnejši štejejo za dr. Web CureIt! in KVRT. Takoj bodite pozorni na nastavitve takšnih programov. V njih, kot izvršljiv pri odkrivanju dejanja virusa, ne bi smeli odstraniti okuženih predmetov, kar lahko vpliva na pomembne datoteke uporabnika in, če je mogoče, na zdravljenje.

Kako odstraniti virus, ki ročno ustvarja bližnjice iz bliskovnega pogona?

Zdaj pa nekaj besed o tem, kaj je mogoče storiti, če ni na voljo ustreznega orodja. Kako v tem primeru odstraniti virus iz bliskovnega pogona? To zahteva ročno posredovanje. Nekateri uporabniki menijo, da je to precej težaven in izčrpen postopek. V resnici pa ni. Najprej prek menija PCM preverite lastnosti mape, ki je prikazana kot bližnjica. Tukaj na zavihku zavihek polje "Predmet" - lahko je dolga pot, v kateri je ime prej omenjenega imenika RECYCLER (ali kakšno drugo) mogoče vnesti z dodatkom imena EXE datoteke. Poskusite sami izbrisati določeno mapo. Če se izkažeNemogoče, uporabite pripomoček Unlocker. Potem, za vsak primer, pojdite v imenik AppData uporabniškega imenika na trdem disku, nato pa preverite mapo Roaming, ker jo lahko virus preskoči tam, in potem, ko jo ponovno odstranite iz izmenljivega medija, bo pokvaril pogon USB.

Dejanja z atributi datotek in map

Toda to je le polovica primera. Kako v celoti odstraniti virus iz bliskovnega pogona, tako da bodo informacije dobile nekdanji videz? Zdaj morate narediti nekaj dejanj z atributi skrivanja datotek in imenikov, ki jih ni mogoče odstraniti v lastnostih katerega koli od teh objektov (ustrezno polje s kljukico na njem bo neaktivno in označeno z žvepleno barvo). V tem primeru lahko uporabite običajno "Beležnico", da ustvarite izvedljivo paketno datoteko in jo vstavite kot besedilno vsebino, kot je prikazano na spodnji sliki.
Isto datoteko je treba shraniti tako, da ji dodelite ročno podaljšanje in navedete v tipu "Vse datoteke". Po zagonu datoteke kot skrbnika bodo vsi atributi izbrisani in informacije obnovljene. Z orodji ukazne ukazne mize, ki jih želite zagnati v imenu skrbnika, je še lažje. Sestavljen je iz dveh ukazov s pritiskom na tipko za vsakim od njih (izhajamo iz dejstva, da je bliskovni pogon v Raziskovalcu označen s črko "F"):

 • cd /d f:;
 • atributi -h /d /s.
 • Opomba: Ločila niso potrebna na koncu po uvedbi navedenih ukazov!

  Obnovitev medijev z orodji tretjih oseb

  Nazadnje,Če vam ni všeč ali ni všeč načinov za odstranjevanje atributov in obnovitev zgoraj opisanih informacij, lahko uporabite orodja po meri od razvijalcev drugih proizvajalcev.
  Če govorimo o tem, kako odstraniti virus iz bliskovnega pogona v tem primeru, bo majhen program USB Hidden Recovery prinesel dobro idejo, v kateri morate najprej opraviti pregled in nato obnoviti.
  Če je bil bliskovni pogon še vedno formatiran, lahko uporabite aplikacijo R-Studio, katere uporaba morda ne bo dala želenega rezultata, razen v primeru nizke ravni oblikovanja.

  Sorodne publikacije