Kako odstraniti Yamdex.net: Podrobna navodila

O virusih ugrabiteljev, ki so ugrabitelji brskalnikov, je bilo veliko napisanega. Skoraj vsi so enaki v smislu vpliva na operacijski sistem in v njem nameščeni internetni brskalniki (brskalniki). Značilno je, da razpolagajo s takšnimi grožnjami in popolnoma znebiti njih ne bi posebno delo. Toda med vso to raznolikostjo je resnična edinstvenost. Eden od njih je virus Yamdex.net. Brisanje standardnih metod v večini primerov ne deluje, ker se v nasprotju s primerki ne pojavi na seznamu nameščenih programov. Torej, če obstaja tako pereč problem, boste morali uporabiti in popolnoma nestandardne rešitve za dezinfekcijo.


Kaj je Yamdex.net?

Torej, v redu. Preden začnete reševati problem, kako odstraniti Yamdex iz sistema in se znebiti posledic njegovega vpliva, je treba jasno razumeti, s čimer se ukvarja uporabnik.
Kaj je to? Mnogi uporabniki ne posvečajo pozornosti spremembam v iskalnem sistemu in začetni strani, ker je ime samega virusa v skladu s priljubljeno storitvijo Yandex. Ko zaženete brskalnik, vidijo skoraj podoben vmesnik in so presenečeni nad novo zasnovo. Moramo spoštovati ustvarjalce tega virusa, ker so v tem pogledu resnični zviti. Vpliv virusa je le nadomestek za iskalni sistem, začetna stran pa ni omejena. Bistvo vprašanja je veliko globlje. Prvič, izvaja stalno preusmeritev na vprašljiva mesta, ki so distributerji drugega virusaProgramska oprema. Drugič, virus prodre tako globoko v sistem, ki spreminja konfiguracijo z nastavitvijo prepovedi tudi v skupinskih politikah, tako da ga tudi uporabnik z upravnimi privilegiji in najvišjimi privilegiji spreminjanja sistemskih nastavitev ne more zaznati in nevtralizirati. Zato lahko odstranite Yamdex.net z dodatnimi motnjami v nastavitvah pravilnika, da ne omenjate deaktivacije virusa neposredno v spletnih brskalnikih.


Uporaba specializiranih programov

Vendar ročno odstranjevanje ni vedno najboljši in najlažji način za nevtralizacijo groženj. Tako lahko najprej poskusite odstraniti Yamdex.net s posebnimi anti-adware programi.
Za navadnega uporabnika je najboljša možnost najmanjši, a precej zmogljiv program AdwCleaner, ki ga najdemo tudi v prenosni različici, ki je videti kot boljša rešitev. Ker lahko virus vpliva na namestitev nepremičnega programa. Kako odstraniti Yamdex s tem programom? Preprosto preprosto. Samo zaženite skeniranje in se znebite vseh nevarnih predmetov, ki jih boste našli, nato pa dokončajte ponovni zagon.

Kako odstraniti http://yamdex.net iz brskalnikov

Če govorimo o ročni nevtralizaciji virusa, jo je treba najprej znebiti v vseh brskalnikih, ki so nameščeni v sistemu, ker se izvaja v katerikoli aplikaciji te vrste.
Yamdex lahko izbrišete iz brskalnika na običajen način, s katerim začneteSpremenite iskalnik v privzetih nastavitvah v drugega in odstranite iskalnik virusov. Če to ni mogoče, morate v brskalniku uporabiti nastavitve ponastavitve ali uporabiti program za čiščenje brskalnika Avast.
Nato preko PCM-ja na ikoni brskalnika vnesete lastnosti bližnjice brskalnika in odstranite vse registre, ki so prisotni v opisu objekta, na katerega se sklicuje bližnjica (po imenu brskalnika ali njegovega podaljška omarice ne sme biti ničesar). Poleg tega morate v istih lastnostih na zavihku v skupni rabi nastaviti atribut »Samo za branje« in shraniti spremembe. Če tega ne želite storiti ročno, lahko prenesete majhen pripomoček FixerBro, ki bo odstranil vse vnose v registru in samodejno v vseh brskalnikih.

Ukrepi registra

Zdaj, v težavi, kako odstraniti Yamdex, morate biti pozorni na nekatere registrske ključe. Najprej se imenuje sam urejevalnik (regedit). Sledi iskanje (Ctrl + F) z vnosom v polje imena virusa (Yamdex). S pritiskom na tipko F3 lahko skočite iz enega rezultata v drugega. Vsi najdeni zapisi se odstranijo.
Zdaj je potrebno odstraniti Yamdex iz zapisov, ki ustrezajo iskalnemu sistemu samih brskalnikov. Na primer, za brskalnik Chrome v oddelku HKLM prek razdelka SOFTWARE morate najti končno mapo brskalnika in spremeniti vrednost ključa DefaultSearchProviderEnabled na nič. Po tem morate najti zapis DefaultSearchProviderSearchUrl. Vrednost tega parametra mora biti prazna (običajno je v njej napisana začetna stran).

Kakoodstranite Yamdex iz varnostne politike

Končno, najpomembnejša stvar. Kot smo že omenili, se delovanje virusa pojavi na ravni uveljavljanja prepovedi v politiki. Treba jih je odstraniti. Samo za brisanje nastavitev ne bo delovalo, zato uporabite čiščenje sistemskega imenika in posodobite nastavitve pravilnika skupine.
Najprej je treba v konzoli "Run" zapisati niz "% WinDir% System32GroupPolicyUsers" (nujno z narekovaji). Odpre se ustrezen imenik, v katerem morate vse izbrisati.
Naslednji korak pri odstranjevanju Yamdexa je vnos niza "% WinDir% System32GroupPolicy" v isti meni Run. Shranjeno V mapi, kot v prejšnjem primeru, se morate znebiti vse vsebine. Nazadnje, za uveljavitev posodobitev pravil v ukazni vrstici Run, se uvede kombinacija gpupdate /force, po kateri morate le počakati, da se postopek konča in znova zaženete računalnik.
Da bi se izognili ročnemu brisanju, lahko uporabite ukazno vrstico, v kateri so napisani vsi trije ukazi, vendar pred prvima dvema dodajte atribute RD /S /Q.

Zaključek

In šele zdaj se problem, kako odstraniti Yamdex, lahko v celoti obravnava kot rešen. Nazadnje je treba opozoriti, da je treba v primeru, da dejanj brskalnika ni mogoče izvesti, počistiti sistemske imenike in ponovno zagnati skupinske pravilnike.

Sorodne publikacije