Pripyat-1 Pathway: zgodba, opis in karakterizacija junakov, prehod, predpomnilniki, skrivnosti, mnenja in nasveti igralcev

Po mnenju mnogih navadnih igralcev, pa tudi pomembnih kritikov, "Stalker: Call of Pripyat" ni le najboljša igra serije, temveč tudi izjemen pojav med strelci prve osebe na splošno. Čeprav je igra sestavljena iz le nekaj lokacij, so nekatere od njih resnično ogromne, zaradi česar je proces prehoda čudeža vznemirljiv. In je nemogoče doseči končno lokacijo mimo prelaza Pripyat-1. Kakšne skrivnosti in nevarnosti skriva? Poglejmo to vprašanje podrobneje.

Zgodovina nadvoza

Začnimo z dejstvom, da transportni prehod nadhoda "Pripyat-1" povezuje lokacijo Jupitra s Pripyatom. Nemogoče je skozi to, tako da je vsak igralec, ki je uspešno končal igro, obiskal ta mračni, smrtonosni kraj.


Ko se je prevažalo veliko število blaga - veliko prevoza pravi, da ga je mogoče videti tukaj. Ko pa je bil Pripyat evakuiran, je bil ta most zaprt, da bi se izognili ognju, napolnjenemu z mešanico ogljikovega dioksida in močnega strupa. Zato ni mogoče obiskati brez posebne opreme (kostum z zaprtim dihalnim sistemom).

Kdo bo ustanovil podjetje?

Cevovod Pripyat-1 ni kraj, kjer bi morali hoditi zaradi užitka. Možno je, da gre skozi to le z dobro oboroženim odlomkom, ki ga sestavljajo izkušeni strelci. Glavni lik igre, Major SBU Degtyarev, zaposluje stalkers iz različnihskupinam, ki mu nekaj dolguje, da gre na pot, kjer navadni ljudje ne hodijo več desetletij.


Celotna sestava skupine:
 • Major Degtyarev - protagonist in pobudnik prehoda. Iskanje skupine vojakov, katerih helikopter se je zrušil v Pripyatu.
 • Zulus je izkušen zalezovalec, nekdanji borški borac. Daje uporabne nasvete protagonistu.
 • Sokolov je vojaški pilot, ki se želi vrniti domov in je zato za vsako ceno pripravljen prebiti most Pripyat-1.
 • Vano - Stalker je edini. Degtyarev mu je pomagal reševati skupino razbojnikov, zdaj pa mu želi plačati dobro.
 • Skitnica je nekdanji poveljnik odreda Monolith. Hvaležen Degtyaryovu, ker je pomagal svoji skupini.
 • Mehanični dušik ni vključen v skupino, čeprav pomaga vojakom tako, da odpira vrata žičnici Pripyat-1.

  Velike nevarnosti

  Smrt je tukaj skrita na vsakem koraku. Za začetek vsaj z anomalijami - zaradi nezadostne pozornosti lahko zlahka letite v Electro, Praženje ali Tramplin. Vendar jih je mogoče skrbno obiti.
  Mutacije so veliko bolj nevarne. Velike jate trupov lahko raztrgajo del plezalskega jekla ali pa ga zasrambijo, tako da bo, ko bo poskušal pobegniti, padel v smrtonosno anomalijo. Tukaj so tudi snorki. Ta strašna bitja območja so razlog, da noben preudarni zalezovalci Pripyat-1 ne bo želel obiskati. Nevarni na dolge razdalje in v bližini, morajo biti še posebej previdni.
  Najbolj nevarni nasprotniki so ljudje. Vrstni red Monolita je tukaj izbral položaje, verjetno pogosto obiščejo to strupeno mesto. Spopad z njimi lahko pripelje do tega, da bo nekdo iz oddelka Degtyarev poginil, zaradi česar se bo ud oklepal in možnosti skupine za uspeh v nalogi se bodo močno zmanjšale.

  Kratki prehod

  Za mnoge igralce, ki so igrali igro "Stalker: Call of Pripyat", je bil most Pripyat-1 kljub svoji razmeroma majhni velikosti zapomnjen kot ena najnevarnejših lokacij. Naj na kratko opišemo, kako ravnati, tako da se lahko izvede čim hitreje, brez resnih izgub. Na samem začetku bo moral prenesti več trkov z mutanti. Tuškance je najbolje streljati iz mitraljeza ali pištole, a za snorkerje je puška popolnoma primerna - en strel je dovolj velik, da jih ubije. Skupina bo skozi nekaj prehodov, mimo anomalij, zaprla v zaprta železna vrata. Odprete ga lahko šele po dobavi električne energije - transformator je v bližini, mejnik na rdeči žarnici. Ko je stikalo vklopljeno, se prikažejo monoliti. Na kratki razdalji primerna kot puška in avtomat.
  Sedaj se morate povzpeti po stopnicah - tukaj je gumb za odpiranje vrat. Po dvigovanju se bo spet pojavila skupina monolitov, dva ostrostrelca - uničita jih iz ostrostrelske puške ali avtomata z optiko. Vrata so odprta, Pripyatova roka v roke in posebne nevarnosti niso več predvidene.

  Kaj lahko najdete tukaj

  Zanimiva značilnost lokacije nadhoda Pripyat-1 so skrivališča. Tu jih je veliko. In če nekateri ne vsebujejo nič posebnega (na primer, povoji, vložki ali kompleti za prvo pomoč), potem drugi vsebujejo veliko bolj dragoceno podkupnino. Navedite najbolj uporabna mesta skrivanja.
 • KamAZ ima zmogljivo puško SPSA-14 in kartuše za to.
 • V salonu UAZ je skrita pištola "Black Hawk" s kartušami.
 • V bližini stopnišča, kjer je val palice muhe, lahko najdete predal s štirimi granatami: 2 F1 in 2 RGD-5.
 • V bližini pilotske kabine najbližje zelene dizelske lokomotive je eleganten avtomat AZ-96/2 s kartušami - dobra zamenjava običajnega kalašnikov.
 • V sobi, oblikovani kot kupola, lahko v kokpitu ZIL najdete dragocen artefakt "Kos mesa" - seveda le s pomočjo detektorja.
 • Kot vidite, je podkupnina zelo bogata. Konec koncev, ni tukaj! Torej, preverite prometni prehod nadhoda "Pripyat-1" je že zaradi njega.

  Kako biti, če so sateliti obtičali?

  Nekateri igralci se soočajo s tako resnim problemom, ko so monoliti ubiti, železna vrata pa so odprta, eden ali več članov skupine je preprosto obtičalo. To je nerazumljiva napaka, ki se zgodi zelo redko, vendar lahko še vedno pokvari vtis igre. Ne poskušajte izvleči satelitov - nič se ne bo zgodilo. Pojdite skupaj z drugimi člani skupine ali celo sami. Ko dosežete cilj in se znajdete v Pripyatu, bodo vsi ujeti borci z vami - za nadaljnji razvoj parcele.ta napaka ne bo imela nobenega učinka.

  Zanimivosti

  Začnimo z dejstvom, da se je ta lokacija prvotno uporabljala v prejšnji igri - "Čisto nebo". Bilo je celo skoraj končano. Vendar pa so se iz neznanega razloga razvijalci odločili, da ga ne bodo uporabljali. Na srečo so igralci dobili priložnost, da jo vidijo, saj je bil v igri "Stalker: Call of Pripyat" most Pripyat-1 prikazan v vsem svojem sijaju.

  Preko mostu je mogoče iti samo enkrat, čeprav je bilo, kot so priznali razvijalci, prvotno zamisel, da ga zapustimo skupaj s številnimi nevarnostmi za ponovni obisk. Kasneje je Degtyarev začel uporabljati storitve dirigenta, da bi se takoj preselil iz Pripyata v Jupiter. In zaprtje nadvoza je bilo izjemno preprosto in elegantno: spet obiščejo kraj vzpona na površje, lahko igralec vidi mrtvega monolitskega dinamita vojaka, ki ga prelijejo skozi prehod. Očitno zombi zalezovalci ne želijo, da se most spremeni v prehodno dvorišče.
  Zulus, ki je Degtyareva užalil, ker ni rekel, da je častnik SBU, zapusti skupino takoj po tem, ko je prišel na površino v Pripyatu. Toda kmalu ga je mogoče spoznati, da ga ustrelijo iz kupa snorkov iz njegovega zvesto predelanega PCM. Če mu pomagate s prekinitvijo mutantov, lahko dobite hvaležnost, priznanje zalezovalca, da je bil narobe, in isti strojnik kalašnikov - težak, vendar močan in zanesljiv. Odločitev o odstranitvi ni nujno v celoti sestavljena. Ne morete vzeti, na primerVano ali Sokolov Toda v tem primeru bo precej težje prebiti most. Poleg tega ne bo mogoče doseči dosežka "Leader". Če pogledate okoli, potem se vsak član skupine v nadvozu obnaša drugače. Degtyarev - miren in uravnotežen. Zulus poskuša obdržati moštvo pod nadzorom. Sokolov se odkrito boji vsakega zvoka. In Vano se nenehno šali, poskuša razbremeniti napetosti, kot da se sprehajalci v parku sprehajajo, ne pa smrtonosne ječe.

  Sklepna ugotovitev

  Ta člen zaključuje. Ko ste jo prebrali, ste se naučili nekaj o zgodovini ustvarjanja te zanimive in nevarne lokacije, pogledali so najboljšo taktiko prehoda, dobili informacije o najpomembnejših skrivališčih. Verjetno vam bo to znanje pomagalo pri igranju igre.

  Sorodne publikacije