Canon 5D Mark 3 fotoaparat: pregled, navodila, navodila, pregledi

Canon 5D Mark 3 visokotehnološki fotoaparat je opremljen s senzorjem polne velikosti. Ima hiter in natančen sistem streljanja. Kamera deluje v več načinih in se lahko prilagodi pogojem fotografiranja. Opremljen z veliko funkcijami, ki omogočajo fotografiranje.

Canon 5D Mark 3: Pregled

Kamera te blagovne znamke je klasična različica zrcalne kamere. Omogoča razstavljanje optike brez upoštevanja "faktorja pridelka". Ima visoko občutljivost. Upoštevan je polni okvir. Vse to naredi Canon 5D Mark 3 zelo priljubljeno tako med amaterji kot tudi profesionalci. Omogoča hitro snemanje fotografij v velikem številu in brez napak v samodejnem ostrenju Canon 5D Mark 3. Specifikacije instrumenta so CMOS matrični tipi, parametri s polnim okvirjem 36x24 mm in ločljivost 223 Mp. Največja velikost fotografije je 5760 x 3840 slikovnih pik.

Fotoaparat ima vgrajen čistilni sistem. Objektiv je variabilen, vrsta bajoneta je Canon EF. Kamera je opremljena s procesorjem DIGIC 5+, optičnim iskalom, pentaprizmom in hitrim prosojnim ogledalom. Zaslon diagonale je 32 palcev, z ločljivostjo 104.000 točk. Obstaja premaz proti bleščanju, kot gledanja pa je 170 ° C. Fotoaparat je opremljen s sedmimi stopnjami svetlosti in načinom Live View. Naprava ima samodejno in ročno ostrenje. Osvetlitev ozadja je zunaj bliskavice in ni vgrajena. Na voljo je žarišče z elektronskim krmiljenjem. Hitrost fotografiranja pri največji ločljivostije 6 sličic na sekundo. Streljanje lahko poteka v šestih različnih načinih. Kamera ima različne sloge slik. Barvni prostor je sRGB in Adobe RGB. Obdelava okvirja poteka s prednostjo popravka svetlobe in svetlosti. Z dolgotrajnimi in visokimi ISO sistemi, funkcije za odpravljanje hrupa. Možno je prilagoditi periferno osvetlitev in kromatsko aberacijo, prav tako pa obstaja tudi korekcija disperzije. Sliko lahko prilagodite na M1 M2 ali pa na S. multi-exposure, ki jo lahko po želji prilagodite.

Obstaja samodejna občutljivost na svetlobo in nastavljiva občutljivost ISO. V fotoaparatu je več ravnotežja beline. Format slike - JPEG (Exif 2.3) in RAW video - MOV. Komora je zaščitena pred vlago in prahom. Vgrajena bliskavica ni združljiva s tehnologijo Canon Speedlite EX. Na voljo sta dve reži za pomnilniške kartice CF in SD. Ohišje fotoaparata ima priključek USB, izhod: HDMI mini in PAL /NTSC (za video). Na voljo je tudi priključek za slušalke in mikrofon. Parametri Canon 5D Mark 3 - 152x1164x764 mm in teža kamere - 950 str.

Dodatki

Fotoaparat Canon 5D Mark 3 ima naslednje značilnosti:
 • fotoaparat, opremljen s pokrovom iz ohišja fotoaparata;
 • podaljšanje trepalnic Eg;
 • baterija;
 • polnilec;
 • širok pas;
 • vmesniški kabel;
 • Stereo video /stereo kabel;
 • dva diska, enega s programsko opremo, drugega z navodili.
 • Poleg naštetih komponent na papirju se doda Canonovemu priročniku za uporabo fotoaparata 5D Mark 3 in priročniku za žep. Pred uporabo mora biti naprava zavarovanaZvočniki Eg na okularju iskala. Canonovi objektivi 5D Mark 3 znatno povečajo zmogljivosti fotoaparata, ki se prodajajo ločeno od fotoaparata. Naprava podpira vse leče Canonove EF linije in je nezdružljiva z objektivi EF-S.
  Canon 5D Mark 3 ne popravljajte sami, saj za to obstajajo specializirani servisni centri.

  Kako začeti s kamero

  Canon EOS 5d Mark III je treba uporabljati v skladu z navodili. Preden zaženete fotoaparat, napolnite baterijo in jo vstavite v poseben prostor. Nato vstavite pomnilniške kartice v fotoaparat. Kartica CF se vstavi v režo, ki se nahaja na sprednji strani naprave, SD pa v predelu na zadnji plošči. Na naslednji stopnji je objektiv pritrjen in stikalo za izostritev je nastavljeno na položaj "AF", krmilnik moči je nastavljen na "ON". Držite srednji gumb in ga zavrtite na "A +". To je standardni način fotografiranja, kjer so vsi parametri nastavljeni samodejno. Ko gledate skozi iskalo, morate iskalo izostriti iz predmeta in pritisniti sprožilec do polovice. Ko se fotoaparat osredotoči na motiv, morate popolnoma pritisniti sprožilec. Slika, posneta v dveh sekundah, se prikaže na zaslonu. Če ga želite ponovno pregledati, kliknite gumb s črno puščico, ki se nahaja levo od monitorja.

  Položaj gumbov

  Šasija komore je izdelana iz magnezijeve zlitine, kar vpliva na težo naprave, sama naprava pa je prekrita z visoko kakovostno gumijasto prevleko. Canon EOS 5D Mark III se dobro drži, ne zdrsne in vam daje občutek udobja.Ročaj je opremljen z daljinskim prikazovalnikom, med njim in lečo pa je prikazan indikator samodejnega zagona. Osvetlitev kamere ni prikazana. Gumb na držalu, ki se nahaja na desni strani, vključuje predogled ostrine. Nad EOS je pet majhnih lukenj - to je zvok vgrajenega mikrofona. Pod pokrovom je priključek za slušalke in mikrofon, kot tudi luknja za priključitev daljinskega upravljalnika. Na voljo so tudi USB /AV reže in mini-HDMI reže.
  Na levi plošči fotoaparata je okrogla plošča za izbiro načina fotografiranja. To je lahko snemanje na "R" stroju, s posebno prednostjo hitrosti zaklopa "Tv" ali s prioritetno odprtostjo - način AV ", je mehanski način, označen s črko" M "in z dolgo izpostavljenostjo" B "ali" Bulb ". V zadnji različici je zaklop odprt, dokler se ne pritisne in zadrži sprožilec v tem položaju. Funkcija A + Scene Intelligent Auto samodejno prilagodi nastavitve glede na predmet in pogoje. Svoje nastavitve lahko shranite tako, da nastavite vrtenje na položaje "C1", "C2" in "C3". Pod rotacijskim diskom je vzvod za vklop moči. V odtoku se sprožilec nahaja pod kazalcem. Zgoraj je navpično kolo, ki omogoča izvajanje osnovnih možnosti fotografiranja. Gumb "M-Fn" se nahaja med zgoraj omenjenim kolesom in gumbom za dol. V zgornjem delu nad LCD zaslonom so še štirje gumbi. Prvi trije vam pomagajo pri nastavitvi možnosti snemanja, zadnji pa na ozadju na majhnem zaslonu. Monitor kamere je nepovraten. Gumb menijaopravlja nastavitve znotraj kamere, najpogosteje je prehod na višjo stopnjo fotografiranja. Gumb "info" prikazuje načine prikaza informacij na monitorju. Na levi strani fotoaparata je pet gumbov. Prva lahko prikaže dve fotografiji naenkrat, funkcija "hitrost" pa omogoča ocenjevanje fotografije in podajanje 0 do 5 zvezdic. Gumb "zoom" poveča hitrost posnetka. Po njej so funkcije "pogled" in "izbriši". S tipko "Q" lahko spremenite nastavitve nadzorne plošče na zaslonu, ne da bi to vplivalo na meni znotraj fotoaparata. Zgoraj je krmilna palica za navigacijo po zaslonu in izbiro točke ostrenja. Pod "Q" je navigacijski disk, ki premika fotografijo med brskanjem. V nekaterih načinih izvaja samodejno popravljanje in ročno pomaga nadzirati zaslonko. Funkcija diska je blokirana s stikalom "lock". Krmilni disk lahko deluje v načinu na dotik, z gumbi za upravljanje navideznega gumba poleg gumba "nastavitev". Proces fotografiranja lahko z njihovo pomočjo nadzirate tiho in ne boste slišali klika gumbov. Canon EOS 5D Mark III ima LP-E6 Li-ionsko baterijo. Na dnu fotoaparata je akumulator in rezbar za stojalo. Na desni sta dve reži za pomnilniške kartice CF in SD. Sliko lahko posnamete kot eno od kartic in obe skupaj.

  Vmesnik zaslona

  Vmesnik menija na zaslonu je razvrščen v več horizontalnih odsekov, ki so označeni z različnimi barvami. Rdeča barva označuje glavnonastavitve, rumena prikaže osnovne nastavitve, modra je odgovorna za predvajanje okvirja. Oranžni element menija pomaga prilagoditi korak osvetlitve, tipke in druge funkcije. Zelena barva prikaže uporabniški meni, vijolična nastavitev samodejnega ostrenja. Iskalo v fotoaparatu je klasično, lahko ga uporabljate z drugimi napravami Canonove optične linije. Tu pa ni omejitev goriščne razdalje. Fotoaparat vam omogoča, da izvedete korekcijo dioptrije, predogled ostrine. Iskalo LCD prikaže podatke o:
 • izpostavljenosti;
 • samodejno ostrenje;
 • polnjenje baterije;
 • bliskavica;
 • pomnilniška kartica;
 • prednost svetov;
 • dolžina serije;
 • način delovanja kamere.
 • Na zaslonu kamere lahko prikažete histogram, mrežo ali navidezni horizont. Način Live View vam omogoča, da izberete fokus. Lahko je faza ali kontrast. Prvi je značilna visoka hitrost, drugi - s posebno natančnostjo, ki vam omogoča, da ločite osebo podrobno, vendar v tem načinu fotoaparat teče počasi. Ta funkcija vam omogoča uporabo virtualnega obzorja, ki prikazuje največje število parametrov. Okvir lahko predogledate trenutni osvetlitvi.

  Video snemanje

  Zajemanje Canon 5D Mark 3 lahko deluje v različnih načinih. To je mogoče doseči z variabilno optiko, ki se lahko uporablja v zrcalnih kamerah. Velikost video posnetka je neposredno odvisna od tega, kaj daje makro objektiv. Odpiranje inZ zapiranjem diafragme lahko nastavite globinsko ostrino. V Canon EOS 5D Mark III se med snemanjem videa nastavitve na zaslonu na dotik spremenijo brez pritiska na gumbe. Senzor omogoča nadzor kolesa. Dovolj je, da se dotaknete prsta in diafragma se bo zaprla ali, nasprotno, odprla se bo. Med potekom dela ni nepotrebnih nihanj naprave in zvok, ki prihaja iz izbirnih klikov, ni določen na zvočnem posnetku. Ta naprava ima možnost interakcije z zunanjimi mikrofoni. To vam omogoča, da napravo vgradite v 35-milimetrsko vtičnico, snemanje zvoka pa se lahko izvede v samodejnem in ročnem načinu. Med amaterskim snemanjem z zvočnim posnetkom lahko aktivirate funkcijo "vetrni filter". Snemanje videa je v ločljivosti do 1920 x 1080. Format videa - MOV V video procesu se uporablja kodek H. 264, ki ima lahko med-okvir in stiskanje znotraj okvirja. Za pridobitev videa višje kakovosti bodo zunanji video snemalniki, ki se povezujejo s priključkom HDMI, uporabljali. Največja dolžina videoposnetka je 30 minut in traja 4 GB. Ročno fokusiranje Canon 5D Mark 3 na video snemanje. Za preverjanje natančnosti uporabite povečan okvir.

  Nastavitve za fotografiranje

  Fotoaparat Canon 5D Mark 3 omogoča izvajanje naslednjih nastavitev slike:
 • kakovost okvirja;
 • občutljivost ISO;
 • slog slike;
 • popravek svetlosti;
 • belina.
 • Te in druge funkcije lahko nastavite neodvisno in lahko izberete načine, kjer naprava samodejno izbere nastavitev.Fotoaparat omogoča snemanje fotografij na eno pomnilniško kartico in oboje ob istem času s funkcijo "podvajanje". Pri snemanju slike lahko izberete število slikovnih pik in kakovost slike, JPEG in RAW. V prvem primeru obstaja osem parametrov kakovosti, v drugem pa tri. Nič manj pomembna je občutljivost ISO. V načinu "A +" se občutljivost določi samodejno. Slog slike pomaga obogatiti okvir z različnimi učinki (v načinu "A +" se samodejno nastavi):
 • Samodejno. Barve so še posebej nasičene. Najlepše fotografije v tem formatu so na prostem.
 • Standard. Najpogosteje se uporablja. Primerna za mnoge scenarije. Slika tukaj je jasna in živa.
 • Portret. Pomaga pri doseganju lepih odtenkov kože. Zmehča fotografijo. Primerna za streljanje ljudi iz bližnjih razdalj.
 • ​​
 • Pokrajina. Sliko nasitite z modrimi in zelenimi odtenki. Slika je jasna in jasna. Prenaša vse lepote narave.
 • Naravna. Zasnovan je za tiste, ki obdelujejo posnetke na osebnem računalniku. Slika se prikaže v naravnih, rahlo priglašenih barvah.
 • Točno. Kolorimetrično senčenje se uporablja za največjo podobnost s predmetom. Slike te vrste se obdelujejo na računalniku.
 • Enobarvno. Pomaga ustvariti črno-bele okvirje.
 • Poleg navedenih načinov lahko ustvarite tri posamezne. Če niso konfigurirane, se uporabijo standardne nastavitve načina fotografiranja. Še vedno je treba nastaviti pri fotografiranjuparametri, kot so ostrina, nasičenost, kontrast in barvno ozadje. Uporabite lahko učinek toniranja, ustvarite črno-bele fotografije. Pri posnetkih, posnetih s hitrostjo zaklopa ene sekunde, je učinek zmanjšanja šuma učinkovit. Te in druge funkcije so podrobno opisane v priročniku za uporabo in po želji ne bodo delovale, da bi jih razumeli.

  Programska oprema

  Skupaj s Canon EOS 5D Mark III je opremljen s programsko opremo za obdelavo slik. EOS Utility se uporablja za vzpostavitev komunikacije med fotoaparatom in računalnikom. Pomaga pri prenosu videoposnetkov in videoposnetkov, zajetih v računalniku. Nastavite fotoaparat na različne možnosti fotografiranja. Izvedite oddaljeno snemanje okvirjev brez odklopa fotoaparata iz osebnega računalnika. Digital Photo Professional je zasnovan za hitro tiskanje, urejanje in pregledovanje slik. Enostavna in enostavna za uporabo, tako da jo lahko profesionalno in amatersko obvlada. Pomaga pri delu z datotekami RAW. ImageBrowser EX je druga storitev, ki jo podjetje ponuja svojim uporabnikom za obdelavo slik. Omogoča urejanje, tiskanje in ogledovanje okvirjev na osebnem računalniku. Predvajajte videoposnetek MOV in vam pomaga, da iz njih izvlečete sliko. Z njegovo pomočjo lahko s spleta prenesete dodatne funkcije. Priporočljivo za začetnike in ljubitelje. Urejevalnik sloga slike - programska oprema, ki je na pogonu skupaj s fotoaparatom. Zasnovan je za napredne uporabnike. Ureja slike glede na njihove značilnosti. Ustvari edinstvene sloge fotografij.

  Canon 5D Mark 3: Cena

  DanaKamera ima veliko vrednost, a kljub temu ima veliko povpraševanje na trgu. Od 120 do 200 tisoč rubljev morate plačati za nakup Canon 5D Mark 3. Cena optične naprave je v celoti utemeljena s kakovostjo. Nakup naprave za popust je na voljo v številnih spletnih trgovinah, vendar pa je preprosto naleteti na ponaredek ali kupiti izdelek nizke kakovosti, ki ga bo potem težko vrniti. Baterijo za Canon 5D Mark 3 v primeru loma lahko kupite posebej. Stane približno 1300 rubljev.

  Kje kupiti?

  Kamero lahko kupite v velikih trgovinah z gospodinjskimi aparati, kot so Media Markt, Yulmart in Citimark. Ta model kamere lahko najdete tudi na prodajnih mestih, ki prodajajo fotografsko opremo. Ta naprava se prodaja v računalniških trgovinah in na internetu.

  Ocene

  Večina pregledov o kanonu 5D Mark 3 je pozitivna. Ljudje pravijo, da zaradi slabega načina samodejnega snemanja nimajo slabih fotografij. Vsi posnetki so svetli, jasni in visoke kakovosti. Upoštevajte, da lahko fotografijo naredite brez prekinitve pogleda iz iskala. Všeč nam je visoka občutljivost fotoaparata, barvni prenos objekta. Pravijo, da okvir izgleda živ, in vsi odtenki na njem so naravni. Pozitivne misli govorijo tudi o visokokakovostni elegantni zasnovi, hitrosti snemanja, dveh pomnilniških karticah, ki pomagata obdržati dovolj fotografij, tihi zaklop, zajem videa. Pomanjkljivosti naprave so njena cena, čeprav se pravi, da v celoti opravičuje vsa pričakovanja. V drugih ljubiteljih vseureja, zlasti tiste, ki vzletijo na stroju. Strokovnjaki menijo, da so nekatere stvari nepopolne. Uporabniki Canon 5D Mark 3 najdejo najboljšo zrcalno kamero in svetujejo, da ne iščejo cenejših možnosti, saj ima ta fotoaparat številne nedvomne prednosti pred drugimi.

  Sorodne publikacije