Floodlight v Photoshopu: Korak za korakom pri ustvarjanju učinka, nasvetih

Vsak fotograf želi svojo fotografijo narediti edinstveno in čim lepšo. V ta namen se zelo pogosto uporabljajo različni učinki za okrasne dekoracije. Torej, na primer, pred kratkim je v modi dodati "sijaj" v "Photoshopu" in to ni presenetljivo, saj slika postane noro lepa. Če želite biti prepričani, morate opraviti lekcijo, ki je opisana v tem članku.

Svetel sij v "Photoshopu"

Preden začnete, morate izbrati fotografijo, s katere bo deloval čarovnik. Najprej je to posnetek, na katerem sija naravna ali dopolnjuje sestavo. Za začetek smo odprli fotografijo, ki bo v Photoshopu svetla. Potem ustvarimo še eno dvojico. Če želite to narediti, kliknite z desno miškino tipko na sličico in izberite »Ustvari podvojeni sloj«. Prav tako lahko ustvarite ne samo fotografije, ampak tudi vse oblikovalske odločitve. Za začetek, dovolj in normalno ozadje za ustvarjanje sijaja v "Photoshopu".


Ozadje za delo

Prvič lahko poskusite s takšnim obdelovancem, ki poudarja lep učinek. Ustvarite nov dokument poljubne velikosti in ga izpolnite z belo. In potem smo dal bleščanje, in v ta namen je treba iti v okno "Filter", nato pritisnite gumb "Vizualizacija" in nato "Svetlobni učinki". V pogovornem oknu, ki se odpre, morate izbrati naslednje možnosti, ki ustrezajo okusu oblikovalca ali fotografa. Barva je bolje izbrati temno zani se združil z ozadjem. V tem primeru se barva vzame # 050244.

Žarnica za fotografijo

Naslednji korak bo seveda ustvarjanje samega objekta. Torej je ustvarjanje učinka sijanja v Photoshopu zelo enostavno. Najprej se ustvari nov sloj z načinom mešanja "Screen". Po tem morate vzeti Oval orodje in narisati izbor blizu enakega kroga. Po tem je vredno, da nastali predmet zbledi na 20 slikovnih pik. To vam omogoča mehčanje halo za prihodnje polivanje. Potrebno je, da je sijaj čim bolj naraven. Naslednji korak je dodajanje svetlobe in v ta namen se uporablja orodje, kot je Radical Gradient, s parametri, ki bodo privlačni fotografu ali oblikovalcu. Na splošno je vse odvisno od domišljije in ustvarjalnega razpoloženja človeka.


Kako narediti predmet svetijo v "Photoshop"?

Po prejšnjih dejanjih je mogoče skriti vse plasti, razen za ovalno območje, zato jih je treba ponovno podvojiti. Nato morate ponovno barvati elemente bliskavice, da bi vse izgledalo čim bolj naravno. Svetel sij v Photoshopu je ustvarjen v bližini kroga. Če želite to narediti, odprite okno za urejanje, pojdite v meni in poiščite funkcijo Transform, nato pa izberite možnost »Zoom«. Po tem iz sferičnega predmeta je potrebno narediti trak.

Ustvarjalno delo

Naslednji korak je najbolj zanimiv, saj lahko daste voljo fantazije in ustvarjalnosti. Za začetek uporabite filtre na traku. Prvi je "Wave", v meniju "Filter" in vpodtočka "popačenje". Če učinek ni zadovoljen, lahko s prostim preoblikovanjem izboljšate rezultat. Drugi učinek bo "Twist", kar je točno tako kot prejšnji odstavek. Vsi filtri so prilagodljivi, rezultat pa je odvisen samo od tega, kako dobro se razvijajo domišljija in ustvarjalnost fotografa.
Vse filtre lahko uporabite tudi več kot enkrat, da dosežete želeni sij. Za dokončanje slike je vključena krogla z glavno sfero, in vse, odgovor na vprašanje o tem, kako dodati žarec v "Photoshopu", je v celoti podan.

Drugi način

Prvi odstavki so popolnoma enaki kot v prvi različici. Ustvarite plast in izpolnite na kakršen koli način, lahko uporabite zgornje ozadje. Po tem morate na sliki vsiliti določen slog. To naredite tako, da z desno miškino tipko kliknete na sličico in izberete element "Uporabi preliv", po drugem pa "Prekriti vzorec". Nato izberete fotografijo, za katero se ustvari sijaj. Photoshop lekcije so res zelo preproste, glavna stvar je biti dosleden in pozoren.

Ustvarjanje samega bleščanja

Za naslednji korak potrebujete orodje Ellipse, ki je v geometrijskih oblikah. Izberite belo barvo in ustvarite krog, ki ga želite za posnetek. Nato uporabite "Gaussian Blur", ki je v meniju "Filter". V našem primeru je polmer 30 slikovnih pik. Seveda bo za vsako fotografijo drugačno. Glavna stvar je, da se ne bojite eksperimentirati.Vsak fotograf ali oblikovalec na tej stopnji lahko doda svoje učinke, za katere menijo, da so pomembni.

Spark

Da bi svetel sij v "Photoshopu" izgledal čim bolj naravno, morate ustvariti peneče niti. In v ta namen izberite novo krtačo z mehko konturo bele barve. Lahko se pomikate po spodaj prikazanih nastavitvah, vendar ne pozabite, da je najpomembnejše, da to storite, kot predlaga kreativna stran. In seveda, vse podobe v končnem rezultatu bi morale videti čim bolj naravno.
Nato barve iskro in učinek "zunanjega sijaja" se doda plasti. V ta namen pritisnite desni gumb miške in izberite želeni element. In tu se spet pokaže volja domišljije. Vse nastavitve je mogoče prilagoditi glede na okus.

Ustvarjanje dima

Ta korak ni potreben, ker ne bo vsaka fotografija videti kot taka transformacija. Ampak še vedno, včasih, dim zelo krasi svetel sij v Photoshopu. Najprej ustvarite novo plast. Mimogrede, bolje je, da vsak okvir pokličete svoje ime, da se dobro premikate v njih. Način je bolje izbrati "Osvetlitev baze", da bi naredili nevidno skrivnostno sliko. Nato morate uporabiti orodje Lasso z raztezanjem vsaj 40 slikovnih pik. Nato izberite območje, kjer naj bi bila megla. Nato postavite barvo, toda črni in beli odtenki. To je potrebno za ustvarjanje oblakov. Pojdite na meni "Filter", nato poiščite podpostavko "Vizualizacija" in izberite želeno.parameter

Nasvet: Oblaki so lahko povsem različni, in če želite, da se slike, ki so videti boljše, uporabite zgoraj opisani korak večkrat. Če rezultat ni zadovoljiv, lahko vzamete radirko in jo izboljšate. Uporabite tudi parameter, kot je »Neprepustnost«.

Kako narediti neonski sij v Photoshopu?

Prejšnja dva primera ustvarjanja bleščanja sta bolj primerna za oblikovalca, saj ju je zelo redko prilagoditi pod fotografijo. Prikazani primer izgleda izjemno estetsko v skoraj vsaki podobi. Toda poleg tega bo ustvarjanje logotipa dopolnilo tudi ta učinek. Najprej ustvarite novo plast, na kateri se bodo pojavile začetne manipulacije. K okvirju morate dodati radikal. Izberete lahko barvo katere koli barve, kar je najpomembnejše, ne dajte preveč živahnih poudarkov. V tem primeru smo uporabili naslednjo kombinacijo: # 303e4a in # 151515. Če je fotograf že izbral podobo, s katero bo delal, naj bodo barve blizu odtenkom na sliki. Vse to je potrebno, da bi naredili najbolj realističen in naraven neon sijaj. Sedaj ustvarite obris samega učinka, v tem primeru ta krog.
Ko rasterizirate sliko, morate z desno miškino tipko klikniti na sličico in izbrati naslednje možnosti:
  • "Prekrivanje barve" - ​​za to postavko se prevzame bel odtenek, središče, ki prenaša središče neonske cevi.
  • "Izvedba" - ta učinek že prehaja steklo in ga je zato treba uporabitinežen in nevsiljiv. Vredno je eksperimentirati in izbrati vrednote, ki bodo najbolj prijetne oči.
  • "Notranja senca" - tukaj izberite odtenke, ki bodo odražali barvo samega učinka. To pomeni, da če želite narediti roza sijaj, potem vzamejo isto paleto.
  • "Notranja luminiscenca" - mora biti izbrana tako, da je med belo in glavno barvo mehak prehod.
  • "Zunanja luč in senca" - parametri so odgovorni za to, kako učinek velja za vse slike na splošno.
  • S tako enostavnimi dejanji lahko v Photoshopu ustvarite sijaj, kot če bi delal pravi strokovnjak.

    Sorodne publikacije