Stiskanje slik brez izgube kakovosti

Uporabniki se pogosto motijo ​​zaradi počasnega nalaganja spletnih strani. Če želite pospešiti postopek, lastniki mest spremenijo velikost svoje slike. Stiskanje slik lahko prihrani prostor na strežniku in zmanjša promet. Manjša je slika, boljša je za storitev. Ali lahko stisnemo slike, ne da bi izgubili njihovo kakovost? Rezultat je odvisen od grafičnega vira. Nekatere fotografije je mogoče zmanjšati le za 100 bajtov. Priporočljivo je, da običajne slike stisnete z interneta za 40%. Fotografije ne smejo izgubiti v kakovosti. Stiskanje slik mora biti izvedeno v posebnih aplikacijah. Ta pregled bo preučil najboljše programe za zmanjšanje slik.

AdvanceCOMP

To je zastarela aplikacija za podporo ukazne vrstice. Orodje je malo verjetno, da bo pritegnilo uporabnike, ki so navajeni delati z grafičnim uporabniškim vmesnikom. Ni podatkov o ozadju. Stiskanje slik se izvede z vnosom enostavne vrstice za% a v (pot datoteke s sliko) do advpng -z -4 "% a. Če je uporabnik že delal z ukazno vrstico, mu bo lažje obvladati program.


Po končanem procesu stiskanja slik bodo končne datoteke nadomestile prvotne slike. Kakovost slike bo ostala ista. Rezultat stiskanja lahko ovira uporabnika. Velikost slike PNG se bo zmanjšala le za 142%.
Enostavno dodajanje Sedanji open source uporabljajo vstisnjene slike v formatih PNG, JPG in BMP. Vmesnik programa je preprost in razumljiv. Če želite dodati želene slike, kliknite gumb Dodaj. V oknu morate izbrati slike in določiti mapo za shranjevanje rezultatov.


Nato kliknite gumb Stisni. Stiskanje slik za spletno mesto bo program izvedel v nekaj sekundah. Razvijalci niso mogli optimizirati slik brez izgube kakovosti. Pripomoček preprosto prekopira datoteke z uporabniško določenimi parametri. Pri delu s programom bo uporabnik naletel na nekatere omejitve. Aplikacija omogoča prejemanje samo 24-bitnih datotek. Pri uporabi drugih oblik se teža slike poveča. Velikost slike se zmanjša le za 12%. Če uporabniku rezultat ni všeč, lahko zavrne shranjevanje datoteke.

FILEminimizer Pictures

Program uporablja radikalen pristop k optimizaciji slik. Uporabnik ima možnosti za spreminjanje formatov, povečavo slike, brisanje metapodatkov, ponovno kodiranje datotek JPEG, ob upoštevanju potrebe po spremembi teže slike. Aplikacija je zgrajena v običajnem formatu. Ko izberete izhodno datoteko in ciljno mapo, ostane en klik. Stisnite slike, ki jih program izvaja zelo hitro. Rezultat je odvisen od oblike fotografij. Uporabnik lahko stisne težo JPG slike do 40%. Optimizacija PNG ne daje več kot 288%. Pri stiskanju GIF je težo slike zmanjšati za samo 165%.

FileOptimizer

Aplikacija izvaja optimizacijo slik,izvršljive datoteke, arhivi, dokumenti MS Office, datoteke PDF in še veliko več. Program ima enega najpreprostejših in najbolj razumljivih vmesnikov. Uporabnik mora preprosto povleči sliko v okno pripomočka, z desno miškino tipko klikniti računalniško miško in izbrati postavko »optimiziraj«. Izhodne datoteke bodo zamenjane z novimi. Začetne različice slik se premaknejo v koš.
Če je potrebno, lahko uporabnik obnovi datoteke. Aplikacija FileOptimizer je najboljša programska oprema za stiskanje slik PNG. Slika se lahko zmanjša za 422%. Optimizacija slik v formatih JPEG in GIF ne daje več kot 177% oziroma 159%. Uporabnik lahko tudi stisne datoteke na svojem spletnem mestu.

ImageOptim

Program je namenjen računalnikom, v katerih se izvaja Mac OS. Aplikacija stisne slike in deluje kot lupina za druge pripomočke. Program vam omogoča brisanje opisa in barvnega profila. Kakovost slik po stiskanju ostane enaka. Prekopiranje datotek se ne izvede. Da bi optimizirali sliko, jo morate povleči v okno pripomočka. Program za stiskanje slik ne deluje tako hitro, kot bi bilo zaželeno. To ne bo problem za uporabnike, ki v aplikacijo prenesejo samo 5-10 posnetkov. Datoteke GIF in PNG lahko stisnete za 178%. JPG slike bodo zmanjšane za 183%. Aplikacija je primerna za uporabnike, ki potrebujejo stabilno in enostavno orodje.

jStrip

Program vam omogoča, da odstranite vse dodatne informacije: sličice, opise, barvni profil, nepotrebne bajtove na začetku datotek itd.računajo na znatno stiskanje slik. Ker ni transkodiranja, se kakovost slike ne spremeni. Fotografije visoke ločljivosti lahko stisnete le za 1%. Majhne slike se lahko zmanjšajo za 161%. Aplikacijo ne moremo imenovati popolna. Program zamenja izvirne slike z novimi slikami.

OptiPNG

Stiskanje slik v programu Wordpress se izvaja z ukazno vrstico. Podrobna navodila opisujejo vse funkcije pripomočka. Slika PNG se lahko zmanjša za 322%. Orodje je priporočljivo kombinirati z drugimi programi.

PNGGauntlet

Program ima preprost grafični vmesnik. Program lahko izvede funkcijo lupine za druge pripomočke. Pri stiskanju se hkrati uporabljajo tri orodja. Postopek optimizacije slik je zato lahko zakasnjen. 25 slik visoke ločljivosti se obdeluje 1 uro. Aplikacija zagotavlja odlične rezultate stiskanja. Utility je zmanjšal 50 PNG datotek za 413%. Toda ali je rezultat tako dolgega čakanja? Vsakdo se odloči zase. Uporabniki, ki potrebujejo instrument za optimizacijo kakovosti datotek PNG, bodo program natančno vključili na seznam uporabljenih pripomočkov.

RIOT

To je edina brezplačna aplikacija, ki ponuja namestitev nepotrebnih modulov. Če programska oprema, ki jo oglašujejo razvijalci, ni zanimiva za uporabnika, potem lahko izbriše ustrezne elemente. Aplikacija ima jasen vmesnik. Večopravilni postopek vam omogoča, da obdelujete več slik hkrati. Če je potrebno, lahkoprimerjajte rezultate z izvirniki. Program zmanjša število barv v fotografijah in izvede pretvorbo JPEG v sliki slabe kakovosti. Po obdelavi lahko nekatere datoteke postanejo večje. Zato morate preveriti rezultate. Treba je omeniti, da aplikacija dobro deluje z datotekami GIF. Animirane slike se lahko stisnejo za 428%.

PNGOptimizer

Velikost programa je 146 KB. Program ima primitivni vmesnik. Utility stisne slike v formatu PNG. Aplikacija odstrani prepleteno, zamenja barvo ozadja in izbriše besedilo. Program uvozi datoteke GIF, BMP in TGA in jih shrani kot slike PNG. V smislu učinkovitosti je aplikacija slabša od drugih storitev. Slika PNG se lahko stisne samo za 36%. Običajne slike iz omrežja se lahko zmanjšajo za 40%. Uporabnikom, ki iščejo majhno in preprosto rešitev za delo s datotekami PNG, priporočamo, da upoštevajo to aplikacijo.

JPEGmini Lite

Stiskanje slik se izvaja v dveh stopnjah. Prvič, aplikacija določi, kateri del slike se lahko zmanjša brez izgube kakovosti. Uporablja kompleksen obdelovalni algoritem. Potem JPEG kodirnik izvede stiskanje slike. Kakovost slike ostaja skoraj nespremenjena. Za začetek postopka morate povleči in spustiti fotografije v okno pripomočka. Izhodne posnetke bodo zamenjale nove slike. Brezplačna različica omogoča stiskanje največ 20 slik na dan. Rezultati so odvisni od originalnih fotografij. Slike visoke ločljivosti se lahko stisnejo pri 713% brez večje izgubekakovosti. Enostavne slike JPG se lahko zmanjšajo le za 82%. Večja kot je velikost slike, boljša je kakovost stiskanja.

ScriptPNG

To je orodje ukazne vrstice. Program optimizira datoteke PNG. Če želite stisniti sliko, jo morate povleči v pripomoček. Prikaže se ukazni poziv. Uporabnik bo moral izbrati enega od devetih načinov stiskanja. Tukaj morate določiti ustrezno možnost. Aplikacija se bo zaprla. Začne se obdelava datoteke. Originalne fotografije bodo zamenjane z novimi fotografijami. Če zaženete program, imate morda težave s strojem, zato boste morali ročno zapreti sporočilo o napaki. Slika PNG se lahko zmanjša za 40,1%. Če želi uporabnik dodati druge možnosti, lahko samostojno ureja skriptno datoteko.

Sklepne ugotovitve

Najboljše rezultate daje FileOptimizer. Z njegovo pomočjo lahko dosežete 422% stiskanje PNG slik. Aplikacija odlično deluje tudi z datotekami JPG in GIF. Če uporabniku te možnosti ni všeč, lahko poišče pripomoček ScriptPNG. ImageOptim kaže dobre rezultate pri delu s slikami JPEG in GIF.

Sorodne publikacije