Kako uporabljati Bitcoin Core: namestitev, konfiguracijo in varnost

Bitcoin je danes najbolj priljubljena in priljubljena kripta. Njegov tečaj se iz dneva v dan povečuje, sistem se razvija in v njem je vse več uporabnikov in vlagateljev. Zato veliko ljudi ima vprašanje: "Kako začeti uporabljati Bitcoin?".

Prvi koraki

Mnogi verjamejo, da je za vstop v svet kriptografije treba najprej kupiti bitcoine ali druge žetone. Pravzaprav to ni tako, ker morate za nakup kriptografske valute vsaj vedeti, kje bo shranjena po nakupu.


Obstaja več možnosti za shranjevanje kriptovalyut. V bistvu ljudje uporabljajo tri najbolj priljubljene možnosti: hladne denarnice, spletne denarnice in borze. Zadnja dva nista zelo zanesljiva, zlasti ko gre za velike količine. Zato velika večina uporabnikov hrani svoj denar na hladnih žepih.

Kaj je hladna denarnica?

Cold Purse je poseben program, ki vam lahko pomaga shraniti bitcoine neposredno na uporabnikovem računalniku. To je najboljša možnost, saj v tem primeru nihče ne bo mogel zamrzniti ali prekiniti računa. Sredstva hladne denarnice bodo ostala nedotaknjena in bodo vedno na voljo za transakcije.
Danes je izbor hladnih žepov za shranjevanje bitkoinov zelo velik, saj so ti žetoni postali neverjetno priljubljeni po vsem svetu. To je toje pritegnil razvijalce drugih proizvajalcev, ki so ustvarili veliko število možnosti programske opreme za shranjevanje žetonov, vendar bo ta članek govoril o najbolj priljubljeni in najbolj zanesljivi hladni denarnici za bitcoine - Bitcoin Core.


Značilnosti Bitcoin Core

Najprej je treba omeniti, da je Bitcoin Core uradna torbica. Razvili so ga isti ljudje, ki se ukvarjajo z razvojem same mreže "Bitkoyn". Zato je stopnja zaupanja uporabnikov v to denarnico zelo visoka.
Prav tako ne pozabite, da je Bitcoin Core - to je prva denarnica za kriptografijo, ki se je pojavila skoraj istočasno s samim "Bitcoinom". Od takrat je bila programska oprema večkrat nadgrajena in izboljšana, danes pa je resnično najvarnejši in najučinkovitejši način izmenjave bitkoinov.

Destination

Pred uporabo Bitcoin Core je pomembno razumeti, da ga neposredno uporabljajo uporabniki Bitcoinov. Drugi žetoni imajo svoje denarnice, ki so zanje veliko boljše. Pravzaprav, če analizirate celoten trg hladnih denarnic, bodo vedno obstajali programi, ki bodo nekoliko bolj izpopolnjeni kot Bitcoin Core. Ampak ne pozabite, da v tem primeru govorimo o uradni razvijalec, in zato, glede na niz dejavnikov konkurentov v Bitcoin Core v zameno za bitkins praktično ne.

Kako ustvariti denarnico?

Preden ustvarite torbico Bitcoin Core, morate najprej prenesti uradno stranko v računalnik ali pametni telefon. To je mogoče storiti naprejuradni spletni strani Bitkoyna. Tam bo uporabniku na voljo več možnosti za alternativne torbice.
Če želite namestiti Bitcoin Core, navodila morda ne bodo potrebna, saj je celoten postopek precej preprost in intuitiven. Pri namestitvi boste morali izbrati jezik. Program podpira rusko, zato s tem ne bi smelo biti težav.
Ko prvič namestite denarnico, je pomembno upoštevati nekatere odtenke, ki se lahko v prihodnosti z nepazljivostjo spremenijo v žalostne posledice. Prvič, najpomembnejša stvar v celotnem sistemu kriptografije je varnost. Če so žetoni shranjeni neposredno na uporabnikovem računalniku, ne morejo ogrožati ničesar, razen ene stvari - virusov v sistemu. Zato morate pred uporabo Bitcoin Core in prenosom pravih žetonov v vašo denarnico vedno preveriti, ali je v računalniku nameščen protivirusni program. Po namestitvi je prav tako vredno preverjati sistem redno, sicer obstaja možnost, da izgubite ves denar. Drugič, ni treba namestiti denarnice na disk C. Skoraj vsi uporabniki operacijskega sistema Windows vedo, da se operacijski sistem običajno nahaja na njem. To pomeni, da če gre kaj narobe z računalnikom, se bo zlomilo, pregrelo in tako naprej, disk bo popolnoma formatiran. V skladu s tem bodo vse datoteke na njem izbrisane. V primeru bitcoinov to pomeni popolno in nepovratno izgubo vseh žetonov, zato vam ni treba namestiti hladne denarnice na trdi disk, ki služi kot skladišče operacijskega sistema. Zdaj, ko jeJasno je, kako ustvariti Bitcoin Core denarnico, lahko govorimo o nastavitvi.

Nastavitve denarnice

Prva stvar, ki se bo zgodila po namestitvi Bitcoin Core, je sinhronizacija z omrežjem. Postopek sinhronizacije je naložiti vse bloke vezij na trdi disk, začenši s prvim. To je potrebno za delo z Bitcoin Core, transakcije se stalno spremljajo s strani udeležencev sistema, saj je decentraliziran in nadzor vseh uporabnikov je osnova dela mehanizma blokade.
Postopek sinhronizacije lahko sčasoma traja od nekaj ur do več dni, odvisno od hitrosti interneta. To je treba storiti enkrat, in v prihodnosti bo mogoče uporabiti preprosto torbico z mirno. Po sinhronizaciji boste morali nastaviti račune. Če oseba redno sprejema ali pošilja bitcoine, lahko v denarnici ustvari več naslovov in jih istočasno uporabi. Pomaga slediti, od kdaj in od koga prihajajo bitcoini.
V nastavitvah je prav tako pomembno, da potrdite polje poleg elementa, imenovanega "minimiziraj ob zapiranju". Domneva, da denarnica ne bo popolnoma vkopala, ampak bo nadaljevala z delom v ozadju. Ta funkcija je zelo priročna, saj pri novem dogodku v denarnici ni treba vsakokrat preverjati pravilne sinhronizacije, ampak se bo vedno posodabljala v realnem času, kar bistveno pospeši interakcijo uporabnika s programom. To je namestitev in nastavitev hladne denarnicekončano Zdaj pa uporabnik ne bo imel težav s tem, kako uporabljati Bitcoin Core. Lahko varno začnete nakup in prodajo bitcoins, in kje jih vzeti - to je tema enega materiala.

Na koncu

Čeprav vsi ne razumejo, kako uporabljati Bitcoin Core in druge hladne denarnice, je bitcoin danes neverjetno priljubljen in predvsem zaradi tega je njegova hitrost tako hitra. Trenutno ni predpogojev, da bi žetoni podatkov padli v ceno. Ravno nasprotno, mnogi finančni analitiki napovedujejo znatno povečanje stopnje v naslednjih nekaj letih. Tehnologija Blocchyna je zelo praktična pri praktični uporabi, zato, ko prej začnete uporabljati hladne denarnice, bo ugodnejša pritrditev prikazana kasneje.

Sorodne publikacije