Koda napake 80070490 na telefonu

Moderni Windows Phone je večnamenska naprava Microsofta, ki ima skoraj enak operacijski sistem, ki je nameščen kot običajni namizni računalnik. Vodilni model Microsoft je upravičeno šteje pametni Nokia Lumia, ki premagal vse evidence o prodaji in močno potisnil "jabolko" izdelkov. To ni presenetljivo, saj vsakdo sanja, da ima v svoji miniaturi laptop.

Kljub takšni priljubljenosti pa se v Nokia Lumiya redno pojavlja koda napake 80070490. Takšna motnja nikogar ne preseneča, saj lastniki računalnikov Windows pogosto vidijo podobno "nastavljeno" številko. Poskusimo ugotoviti, kako rešiti ta problem.


Vzroki napake

Najpogostejša koda napake 80070490 se pojavi v naslednjih primerih:
 • ko poskušate dostopati do skladišča aplikacij ali med postopkom namestitve;
 • pri prenosu mobilnih sporočil, kot sta WhatsApp ali Viber.
 • V vsakem primeru se težava običajno zgodi zaradi pomanjkanja Microsoftovega računa ali njegovega napačnega delovanja. Zato, da se koda napake 80070490 na vašem telefonu ne prikaže več, je dovolj, da pametni telefon povežete z Microsoftom. Vendar pa morate pred tem narediti nekaj korakov.

  Kako vrniti telefon na tovarniške nastavitve

  Registracija na uradni spletni strani proizvajalca je pogoj, ki ga je treba upoštevati takoj po nakupu pametnega telefona. Na ta način se uporabnik varuje pred težavami s telefonom in pojavom kode napake80070490.


  Za ponovno registracijo telefona na uradni spletni strani proizvajalca boste morali opraviti več prejšnjih manipulacij:
 • Pojdite na telefon v "Nastavitve" in poiščite zavihek "Informacije o napravi".
 • V tem razdelku izberite Reset Settings.
 • Po tem bo telefon "ponastavil". Vendar pa je treba upoštevati, da bo to odstranilo vse podatke, in Windows Phone se bo vrnil na tovarniške nastavitve. Preden končate te korake, morate kopirati vse pomembne datoteke, fotografije ali telefonske številke na izmenljivi medij. Nato lahko greste neposredno do same registracije, kar bo pomagalo rešiti problem s kodo napake 80070490 na Lumia.

  Kako ustvariti Microsoftov račun

  Registracija se lahko izvede na spletni strani proizvajalca na več načinov:
 • Iz telefona. Če želite to narediti, pojdite na "Nastavitve" in poiščite "Mail and Accounts" tam. Nato morate klikniti »Dodaj« in potrditi polje poleg »Microsoftovega računa«. Po tem morate ustvariti profil in slediti navodilom na zaslonu pametnega telefona.
 • Iz računalnika. To storite tako, da odprete brskalnik in obiščete uradno spletno stran proizvajalca. Naslednji korak je izpolnjevanje vseh zahtevanih polj, ki se prikažejo na zaslonu monitorja. Pri označevanju starosti je bolje napisati številke, večje od 18 (tudi če to ni res). Če vstavite manj, boste morda imeli težave pri prenosu in nameščanju aplikacij. Ko je vse pripravljeno, morate klikniti »Ustvari račun«in sledite navodilom.
 • Če že imate Microsoftov račun, ki je bil registriran prek igralne konzole Xbox ali poštnega strežnika Hotmail, vam ni treba ustvariti dodatnega računa.
  Če se prikaže koda napake 80070490 in se je registracija že izvedla po nakupu telefona, potem ostane samo "ponastavitev" nastavitev. Med prenosom se lahko pojavijo tudi različne aplikacije in druga "digitalna opozorila".

  Napaka 805a8011

  V tem primeru poleg kode, ki se pojavi, ne bo mogoče dostopati do WhatsApp, Viber in drugih kurirjev. Poleg tega uporabnik ne bo mogel prenesti aplikacij na telefon. Če želite odpraviti to težavo, potrebujete:
 • Preverite, ali je v telefonu na voljo dovolj prostora. Morda naprava nima dovolj pomnilnika. V tem primeru je dovolj, da izbrišete nekaj skladb ali fotografij. Za normalno delovanje programske opreme pametnega telefona je potrebno približno 100 MB.
 • Poskusite sinhronizirati Microsoft v Združenih državah in preveriti, ali sta datum in čas pravilno nastavljena na Windows Phone.
 • Zaženite mobilni internet v pametnem telefonu ali se povežite z brezžično dostopno točko. Nato pojdite na mail.live.com in tam ustvarite račun, tako da vnesete svoj e-poštni naslov.
 • Če izvajanje teh operacij ni prineslo nobenih rezultatov in se napake še vedno pojavljajo, morate ponastaviti nastavitve, kot je opisano zgoraj.

  Napaka 805a8011

  Poleg kode napake 80070490 na Nokia Lumia se pogosto pojavljajo tudi druge težave. Če je na zaslonu prikazan napis 805а8011, bo to morda pomeniloDejstvo, da pri povezovanju na Marketplace ni bilo mogoče preveriti podatkov. Za rešitev te težave potrebujete:
 • Preverite povezavo. Če uporabljate Wi-Fi, morate poskusiti preklopiti na drugo dostopno točko ali dostopati do omrežja prek mobilnega interneta.
 • Preverite časovni pas na telefonu.

 • Pojasnite, ali so osebni podatki Microsoftovega računa v celoti izpolnjeni. " Dejstvo je, da Microsoft redno preverja točnost informacij, ki jih posredujejo uporabniki. Če nekatera polja niso izpolnjena, se lahko profil zaradi varnostnih razlogov začasno zaklene.
 • Znova zaženite napravo. Bolje je, da baterijo pametnega telefona vzamete za nekaj sekund. Po tem ga morate obrniti nazaj in ponovno vklopiti napravo.
 • Izvedite "enostavno ponastavitev" nastavitev. To storite tako, da na telefonu hkrati pritisnete gumb "+" na tipki za glasnost in tipko za vklop /izklop in ju zadržite približno 10 sekund. Takoj, ko se sproži vibracija, lahko sprostite gumbe in počakate, da se sistem popolnoma naloži. V tem primeru vam ni treba skrbeti za shranjevanje podatkov. Ta postopek ne izbriše fotografij, glasbe ali drugih datotek.
 • Napake 80188d1 in 80188d2

  V tem primeru je težava najverjetneje v napaki pri posodabljanju programske opreme telefona. To je precej pogost problem. Če želite popraviti, morate ponovno zagnati pametni telefon in poskusiti namestiti posodobljeno programsko opremo v ročnem načinu. Tudi vrednopreverite, ali so v sistemu Windows Phone virusi. Če vse zgoraj navedene metode reševanja problemov niso pomagale, potem je najverjetneje prišlo do nepopravljive napake v sistemu. V tem primeru lahko le upamo na strokovnost zaposlenih v servisnem centru.

  Sorodne publikacije