Znani načini, kot je "Vordi" za odstranitev razmikov med odstavki

Lepo oblikovanje dokumentov - to je polovica celotnega dela. Navsezadnje se bodo vsi strinjali, da je branje strukturiranega in idealno sestavljenega članka noro prijazno. To vzbuja zanimanje. V tem članku bomo govorili o tem, kako odstraniti presledke med odstavki v "Ward" na vse možne načine. Navsezadnje so odstavki tudi del oblikovanja. In ko med njimi obstajajo nesmiselne velike zareze, je neetično.

Dodatni odstavki

Najprej, preden govorimo o tem, kako odstraniti velike vrzeli med odstavki v Vardo, je vredno govoriti o nekoliko drugačnem problemu. Včasih je krivda takih prekinitev malomarnost in nepazljivost uporabnika. Namesto enkrat lahko dvakrat kliknete tipko ENTER. Torej, po dveh odstavkih. Zdaj bomo razumeli, kako izbrisati presledke med odstavki v "Vordi", če jih povzroči dvoklik ENTER.


Seveda ne boste videli vidnega števila odstavkov le, če ne aktivirate posebne možnosti v "Vorde". O tem bomo zdaj govorili. Za začetek morate vizualizirati znake, ki jih ni mogoče natisniti. To storite s klikom na ustrezen gumb v orodni vrstici. Njegovo lokacijo lahko enostavno vidite na spodnji sliki.
Po kliku na gumb bodo v članku vidni vsi nenatisnjeni znaki. Zanima nas le en odstavek. Njegov znak je enak kot na gumbu, ki smo ga kliknili - "¶". Vse kar morate storiti je, da si ogledate celotno besediloprisotnost dvojnih odstavkov. In v primeru odkritja takšnega, bo eden od njih preprosto izbrisan.

Uporaba stilov

Zdaj za bolj resne probleme bomo govorili o tem, kako odstraniti presledke med odstavki v "Vardo" 2007, če je bil razlog za njihov pojav napačen format. Analizirali bomo najlažji način, spremenili bomo slog besedila. Zakaj 2007? Odgovor je preprost. Dejstvo je, da so se v tej različici programa pojavili ti isti slogi. Toda, če imate kasnejšo različico, bodo tudi tam.


Tako je bistvo preprosto. Najprej morate izbrati samo besedilo. Če vse spremenite, lahko uporabite tipki CTRL + A. Če označite želeni odrezek, morate odpreti zavihek Domov, če ga trenutno ne uporabljate. Tam boste opazili območje "Slogi". Lahko jih obrnete s sredinsko puščico ali pa odprete celoten seznam z dnom. Če premaknete kazalec miške nad slog, boste videli, kako se bo vaše besedilo spremenilo, potem ko bo uporabljeno. Na koncu izberite, kaj želite - uporabite spremembe.

Uporaba nastavitev "Odstavek"

Če med vsemi slogi ne najdete ustreznega stila, je najbolje uporabiti celotno nastavitev. Sedaj bomo opisali, kako odstraniti velike presledke med odstavki v "Vardo" prek nastavitvenega menija "Odstavek". Najprej morate vstopiti v ta meni. To naredite tako, da na orodni vrstici kliknete ustrezen gumb. Nahaja se na zavihku Domov in njegova natančna lokacija je vidna nasliko spodaj.
Ko ste v nastavitvah, se prepričajte, da je izbran prvi zavihek - "Zamiki in intervali". Kot je enostavno uganiti, med vsemi parametri nas zanima le en - "Interval". Med odstavki na sliki lahko vidite natančno lokacijo nastavitev razdalje.
Če želite spremeniti velikost prostora med odstavki, morate spremeniti vrednosti teh dveh števcev. V primeru, ko želite popolnoma počistiti vrzel - prikažite vrednost "0". Ko vnesete vse parametre, kliknite gumb »V redu«, da jih uporabite. Če želite določiti privzete nastavitve, kliknite gumb "Privzeto" in v oknu, ki se prikaže, izberite, za katere dokumente želite shraniti nastavitev.

Spremenimo par klikov miške (prvi način)

. Potrebno je takoj opaziti, da lahko s prejšnjo metodo prilagodite interval med odstavki najbolj prilagodljivo. No, zdaj bomo govorili o tem, kako "belo" odstraniti presledke med odstavki, tako da sploh niso. Narediti to je zelo preprosto, samo je treba najti desni gumb na orodni vrstici. Kot običajno se nahaja na zavihku "Home", njegova natančna lokacija pa je prikazana na sliki.
Kliknite nanjo, da odprete spustni meni. V njem nas zanima le ena vrstica - "Izbriši interval po odstavku". Seveda lahko tukaj in dodate interval pred odstavkom, kot tudi nastavite razmik med vrsticami,vendar je to storjeno po volji. To ni bila zadnja možnost, saj je v "Vordih" za odstranitev razmikov med odstavki še ena, na katero bomo zdaj mimo.

Spremenimo par klikov z miško (drugi način)

Zdaj bomo razmislili, kako odstraniti presledke med odstavki v Vardo 2010ali več. Dejstvo je, da v zgodnjih različicah programa take funkcije ni.
Najprej morate iti na zavihek Postavitev strani. Tam poiščite območje, ki se imenuje "Odstavek". Zdaj poiščite polja, nad katerimi je napisano "Interval". Oni so odgovorni za razdaljo med odstavki. Če želite v celoti počistiti presledek, vnesite "0". Če želite prilagoditi razdaljo, nastavite parametre ročno.

Sorodne publikacije