Pametni telefon "Samsung Alpha": funkcije, funkcije in pregledi

Kadar podjetje imenuje enega od svojih izdelkov v prvi črki grške abecede, to pomeni posel. V Samsung Galaxy Alpha ime samo oddaja zaupanje. Čeprav je ta izraz običajno označen s prvo napravo v seriji, "Alpha" očitno ni začetni telefon. Namesto tega odpira povsem novo smer v oblikovanju podjetja. Toda to ni vodilni pametni telefon, čeprav izgleda zunaj in zaradi svoje vrhunske estetike, kovinskega okvirja in racionalnega ohišja. Proizvajalec ima vse razloge, da je prepričan v oblikovanje Alpha. Kot vedno pa telefon skriva več, kot lahko vidite na prvi pogled.

Samsung Alpha: Funkcije, pregledi lastnikov

Galaxy Alpha - ena izmed najlepših naprav podjetja Samsung. Pametni telefon je postal prvi model z novo zasnovo, katere značilne značilnosti so polirani aluminij ob straneh, stožčasti robovi, tanek profil in polikarbonat od zadaj. Ista zasnova se uporablja v opombi 4 in opombi Edge (kot pri iPhone 5 /5s in HTC One). Telefon je preprost, a eleganten, minimalističen, a velikodušen. Z 47-palčnim okvirjem in 67-mm debelim "Alpha" je dovolj tanek in tanek. Zahvaljujoč kompaktnemu ohišju se pametni telefon brez težav postavi v dlan. Njegove razsežnosti omogočajo, da je popolnoma pokrita z roko, in ravni udeleženci pustijo dovolj prostora za to. Telefon je neverjetno lahek, njegova teža je 115 g, kar je lažje od iPhone 6.

Obstaja skušnjava, da bi mislili na Galaxy Alpha kot Galaxy S5 mini, vendar je to ime že zasedeno. V mnogih pogledih je to zmanjšana različica 51-palčnegavodilni Ima enak procesor Snapdragon 801 (čeprav je Exynos na nekaterih trgih na voljo), zato mora biti zmogljiv kot čitalnik prstnih odtisov, monitor srčnega utripa in uporabniški vmesnik Samsung TouchWiz. Čeprav Alpha z lahkoto premaga Galaxy S5 v stilu (in je šarmanten), druge specifikacije telefona Samsung Alpha niso tako impresivne. Ni vodotesen, nima reže za microSD, zmogljivost baterije pa je manjša, šibkejša in brez infrardečega vmesnika. Super AMOLED zaslon z ločljivostjo 720p je prav tako slabši od S5.

Ker Alpha ni miniaturna kopija GS5, te razlike v teoriji ne bi smele biti velika težava. Po mnenju lastnikov, pametni telefon ima dovolj moči, in njegov zaslon je eden najboljših v napravah podobne velikosti. Težava je v tem, da morate za prvovrstni videz plačati ustrezno - stane 613 $, ne da bi se privezali za pogodbo. To je le 37 $ ceneje kot GS5. Da bi bili pošteni, so Samsungove funkcije telefona Alpha boljše glede na velikost ROM-a: Galaxy S5 ima samo 16 GB notranjega pomnilnika, v primerjavi z 32 GB v Alpha, vendar je prva, vsaj, slot microSD. Še bolj presenetljivo pa je, da v odsotnosti hidroizolacije v Alpha, uporabniki, ki so razstavili pametni telefon, so v njem našli veliko število tesnil in drugih delov, ki so potrebni za preprečevanje padca vode. Z drugimi besedami, Samsung ni dokončal začetka. Po mnenju lastnikov je aluminijast okvir poln kompromisov. Seveda izgleda super,zanesljiv in ima visoko kakovostno avro, vendar, tako kot pri iPhone 6, ta material ni brez napak. Po nekaj dneh delovanja lahko opazite praske in udrtine, tudi po poševnih robovih. To pomeni, da bo izgled telefona po enem letu uporabe odvisen od njegovega rokovanja. Če telefon nenehno trlja o drugih trdnih materialih, se ne bo zgodilo nič dobrega.

Zadnja plošča

Alpha je opremljen z odstranljivim zadnjim teksturiranim pokrovom iz polikarbonata, podobnim plošči Galaxy S5. Vendar je v tem modelu globina veliko manjša in mat površina ni spolzka - njena hrapavost se je jasno povečala. Kamera z 12 milijoni slikovnih pik se nahaja na vrhu, v središču, in ker je njen modul debelejši od telefona, se na hrbtni površini pojavi dvig, ki olajša prehod na lečo. LED bliskavica in pulzometer sta levo od njega in sta postavljena ena nad drugo. Pod pokrovom lahko najdete odstranljivo baterijo z zmogljivostjo 1860 magije in nano-SIM-režo. Nova lokacija pulzometra je v redu, če telefon držite v desni roki. V nasprotnem primeru lahko zaradi povratnih informacij uporabnikov pride do težav, saj ovirajo dvig fotoaparata in se mora vizualno prepričati, da je prst na pravem mestu. Senzor Galaxy S5 se je nahajal v globini in na površini Alpha. To otežuje iskanje na slepo.


Povezljivost

Na dnu naprave je mikrofon USB 2.0 - Samsung je odstopil od neestetskih vrat 3.0, ki so zasedla dodatno mesto blizuz zvočniki in mikrofonom. Na levi plošči je prikazana tipka za glasnost, za katero se zdi, da je bila deležna toliko pozornosti kot drugi deli telefona. Desno je 35 mm vtičnica za slušalke in gumb za vklop. Poleg tega sta na zgornjem in spodnjem delu naprave par antenskih pasov, ki so skupni kovinskim telefonom, saj omogočajo pošiljanje in prejemanje mobilnih in brezžičnih signalov.

Zaslon

Kot smo že omenili, Samsung "Alpha" pametni telefon ima 47-palčni Super AMOLED zaslon z ločljivostjo 720p na papirju, ki ne zveni zelo dobro, saj imajo številni novi vodilni modeli že Quad HD zaslon. Za telefon te velikosti pa je 720r sprejemljiva vrednost: prvi Moto X je bil enake kakovosti. Enako velja za Sony Xperia Z3 Compact, ki je za 1 manj. IPhone 6 je nekoliko boljši s svojimi 1334 x 750 pikami (326 t /palec).
V pametnem telefonu Samsung Galaxy Alpha je prikazana gostota slikovnih pik, ki je enaka 312 t /palcev, kar je še vedno ugledno. Super AMOLED zagotavlja, da so barve bolj nasičene kot večina modelov, izdelanih z IPS tehnologijo, vendar so koti gledanja povprečni in ne predstavljajo nič posebnega. Za tiste, ki iščejo kompaktni pametni telefon, zaslon ne bo odločilen - to je super, če ne upoštevate nekaterih netočnih barv.

Telefon Samsung Galaxy Alpha: specifikacije fotoaparata

Alpha je tanjša od GS5, kar pomeni manj prostora za modul objektiva. Namesto 16-megapixel senzorja je nameščena 12-megapikselska zaslonka f /2,2, goriščna razdalja pa 48 mm.Zato ne smemo pričakovati bistvene razlike v izkušnji snemanja. Uporabniški vmesnik se je spremenil: posamezni gumbi sprožilca za fotografije in video posnetke so v bližini gumba za izbiro galerije, kot tudi nastavitve in bližnjice na nasprotni stranski vrstici. Privzeti načini so Galaxy S5 - Panorama, Double Camera, Beautiful Faces in več drugih. Lahko jih dopolnimo s prenesenimi, kot so "Animirana fotografija", "Bulk Snapshot" (možnost Photo Sphere), "Sport", "Sound and Snapshot". GS5 ima dodatni izbirni način in Alpha vam omogoča, da izberete, kateri načini se bodo pojavili v meniju: če uporabljate samo enega ali dva, se lahko znebite drugih. Nastavitve so enake. Obstaja HDR, selektivno ostrenje (kjer se lahko osredotočite v ospredju, v ozadju ali na obeh), ISO (do 800), avdio občutke in veliko učinkov, čeprav ni mogoče ročno spremeniti ravnotežja beline, osvetlitve ali hitrosti zaklopa. Tako kot GS5 v Alpha obstaja več rešitev. To vpliva na razmerje stranic okvirja. Pri najvišji možni vrednosti boste morali izpolniti format 16: 9, najboljši standard 4: 3 pa lahko dobite le s 8 MP.
Fotoaparat uporablja tehnologijo Samsung ISOCELL, ki je zasnovana za izboljšanje ostrine in izboljšanje kakovosti posnetkov v slabih svetlobnih pogojih, kot tudi za natančnejšo reprodukcijo barv. Pri GS5 bistveno izboljša sliko, enako velja za Alpha. Podnevi kamera dobro deluje in ustvarja realistične barve. Na splošno je naprava zanesljiva, vendar ni zelo primerna za fotografiranjepremikajoči se predmeti. Uporabniki pravijo, da so fotografije ljudi in strojev zardele. Značilnosti slikovnega senzorja Alpha 32GB podjetja Samsung ne omogočajo snemanja visoko kakovostnih slik v slabih svetlobnih pogojih, vendar pa ni nič novega o napravah Samsung. Podjetje se je s tem dolgo borilo in ISOCELL je moral spremeniti situacijo. V primerjavi z GS5 ni bilo boljše. Nasprotno, fotografije so postale nekoliko slabše. Tudi ko se po nekaj brezupno temačnih poskusih pojavijo nočni okvirji, so zelo glasni, manjkajo ostrina, vendar jih ni vredno deliti s prijatelji ali družino. Vendar pa lahko snemate pri šibki svetlobi, vendar ni tako enostavno, kot bi moralo biti.

Performance

Specifikacije telefona Samsung Alpha ustrezajo GS5, saj uporabljajo isti procesor Snapdragon 801 s štirimi jedri Krait 400, ki delujejo na 25 GHz, grafični pretvornik Adreno 330 in 2 GB RAM-a Jaz sem Očitno lahko pričakujete uspešnost, ki ustreza Galaxy S5. In uporabniki niso razočarani: večina aplikacij se hitro prenese, igre, kot sta Asphalt 8 in Beach Buggy Racing, pa potekajo gladko. Občasno obstajajo očitne pomanjkljivosti, vendar je to bolj izjema kot pravilo. Če pogledamo rezultate testov, postane jasno, da je razlika med obema modeloma zelo majhna.

Življenjska doba baterije

Alpha ima baterijo magije 1860, ki povzroča največjo skrb uporabnikom. Ali se lahko spopade z vsakodnevnimi nalogami ves dan? Konec koncev, če ni, potemNaprava ni vredna, da služi telefon vsak dan, še posebej, če obstaja veliko drugih, ki se lahko ukvarjajo s to nalogo. Pametni telefon Samsung Alpha ima lastnosti baterije, ki z zmerno uporabo polnjenja komaj preživijo do konca dneva. Intenzivnejša uporaba poslušanja glasbe, branje e-knjig, fotografiranje, druženje v družabnih omrežjih in pošiljanje e-pošte izprazni baterijo v 13 urah.

Senzor prstnih odtisov

V podjetju Alpha Samsung uporablja isti senzor prstnih odtisov kot GS5. Senzor zahteva nihanje gibanja. Njegova izvedba na vodilnem mestu je bila v najboljšem primeru povprečna - pogosto je zahteval ponavljajoče se ponavljanja in delal še slabše, ko so ga uporabniki poskušali narediti pod kotom. Seveda je potrebno nekaj prakse in s pretekom časa se prepoznavanje izboljša (to je treba storiti z določeno hitrostjo in se prepričati, da je senzor pravilno pokrit).

Zvočniki in kakovost komunikacije

Pri klicih na drugem koncu linije ni težav s količino, vendar zunanji zvočnik ne deluje dovolj dobro. HTC One M8, na primer, proizvaja veliko bolj glasen in poln zvok, v katerem bass in midrange zvok boljše. GS5 je nekoliko glasnejši, čeprav je mejna razlika - v bližini telefona Samsung Alpha, značilnosti zvočnika nejasne kot druge naprave Galaxy. Kakovost mobilne komunikacije je odvisna od trga in operaterja. Tako se na primer sprosti devetopasovni model LTE,tri-pasovni HSPA + (850/1900/2100) in quad-band GSM /EDGE. Podprti so tudi NFC, DLNA, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 + LE in dvosmerni 80211 ac.

Konkurenca

Ne tako dolgo nazaj je večina proizvajalcev telefonov uporabljala 47-palčne zaslone na svojih vodilnih modelih, danes pa je vsak pametni pametni telefon, ki je manjši od 5 ", preprosto nepredstavljiv, razen če je seveda Apple. ki se je pojavil na "Samsung Galaxy Alpha", funkcije, ki niso slabše od cene in celo presegajo enako velikost iPhone 6 s pomnilnikom 16 GB vredno 650 $. Sony Xperia Z3 Compact - 46 "720p, specifikacija i ki niso slabši od starejših bratov - vodilnih in presegajo Alpha v gostoti slikovnih pik, zmogljivosti baterije, ločljivosti kamere in količini zunanjega pomnilnika.

Če povzamemo

Ne glede na značilnosti pametnega telefona Samsung Alpha, je cena naprave razlog za odpravo napake. Edini razlog, zaradi katerega bi nekdo raje imel enako vrednost kot Galaxy S5, je manjša velikost in gostejše telo. Toda tudi v tem primeru lahko dobite enako obdelavo in risanje Opomba 4 in Opomba Edge (čeprav z velikimi zasloni). Poleg tega, to ni najboljši Android pametni telefon na trgu z zaslonom manj kot pet centimetrov zahvaljujoč Sony Z3 Compact, ki ima boljšo življenjsko dobo baterije, fotoaparat in zunanje naprave za shranjevanje. Čeprav je aluminijasto ohišje popolno, je eno izmed najlepših, ki ga je proizvajalec izdal v zadnjih letih. Za podjetje, ki je v stanjuostra konkurenca z Apple, naprave, kot je Samsung Alpha, so zelo potrebne. Škoda je, da je fantastičen dizajn ena izmed redkih stvari, ki pomagajo pametnemu telefonu izstopati iz množice.

Sorodne publikacije