Kako povezati Xbox 360 z internetom. Vrste in značilnosti povezave

Omrežni način računalniških iger je vedno pritegnil igralce. Toda v času vzpostavitve interneta je bilo vse omejeno na računalniške klube ali neodvisno gojena lokalna omrežja. Danes, ko pomemben del iger omogoča igralcem iz različnih delov sveta, da se združijo v eno sejo, proizvajalci igralnih konzol aktivno uporabljajo to možnost za privabljanje igralcev. Microsoft s storitvijo Xbox Live ni izjema. Xbox Live, multimedijska zabavna spletna storitev za konzole Xbox, ponuja ne samo igre, temveč tudi najrazličnejše vsebine: uporabnikom je na voljo ogromna medijska knjižnica filmov, glasbe, različnih predstav in zanimivih programov, športnih dogodkov itd. vse vsebine lahko dobite od kjerkoli na svetu, potrebujete samo internetno povezavo in priljubljeno konzolo.


Če želite izkoristiti vse funkcije storitve Xbox Live, morate ugotoviti, kako povezati Xbox 360 z internetom. Tako kot osebni računalnik se Microsoftova konzola poveže s svetovnim spletom s kablom ali brezžično.

Kabelska povezava

Ta povezava je najboljša, saj ne povzroča izgube hitrosti, ni odvisna od moči signala brezžičnega omrežja in ni prizadeta zaradi vseh vrst motenj. V bistvu, povezovanje Xbox 360 z internetom prek kabla ni težje kot izvajanje podobne operacije s stacionarnim računalnikom aliprenosni računalnik Ne glede na vrsto povezave (ADSL ali Ethernet) lahko LAN kabel priključite neposredno na konzolo neposredno ali prek usmerjevalnika. Razlika se bo pokazala le v potrebi po dodatnih konfiguracijskih postopkih za Xbox.


Povezovanje Xbox 360 z internetom prek ADSL modema

Po priključitvi kabla na nastavitev povezave ga morate konfigurirati. Vse potrebne informacije so v pogodbi za zagotavljanje komunikacijskih storitev: uporabniško ime in geslo. Te podatke je treba dodati v ustrezna polja v nastavitvah za Xbox 360. To se naredi:
 • S klikom na logotip Xbox na igralnem zaslonu odprete glavni meni.
 • Pojdite na "Možnosti" - "Nastavitve sistema" - "Glavna omrežja".
 • Kliknite "Konfiguriraj omrežje", nato "Napredne nastavitve" in nato "Konfiguracija PPPoE."
 • V ustrezna polja vnesite ime in geslo, nato pa nastavitve shranite.
 • Ponovno zaženite konzolo. Morda ga boste morali ponoviti.
 • Neposredna LAN povezava

  Xbox 360 lahko povežete z internetom neposredno ali prek usmerjevalnika. Ni pomembno, usmerjevalnik je povezan z modemom ali z linijo ponudnika: vsi potrebni parametri so že podani. Konzola mora omogočiti samodejni sprejem teh parametrov. V ta namen je na odklopljeni priključek priključen ethernetni kabel, ki ga je treba še vklopiti. V redkih primerih boste morda morali ponastaviti omrežne nastavitve konzole. Deluje v istem meniju kot nastavitev povezave PPPoE: v razdelkuMožnost »Napredne možnosti« zahteva, da kliknete »Ponastavi privzete nastavitve« in nato znova zaženete napravo.

  Povezava z računalnikom

  S to metodo lahko povežete Xbox 360 z internetom in organizirate domače omrežje, kar vam omogoča zagon večpredstavnostnih datotek iz domačega računalnika na konzoli. Vendar pa ima svoje nianse: prvič, domači PC bo moral opremiti drugo omrežno kartico, ki bo priključena na konzolo. In drugič, uporaba računalnika kot prehoda vključuje vklop, ko je na vašem Xboxu želja, da zaženete spletni način. Poleg tega je cena najlažjega usmerjevalnika zdaj nekoliko višja od cene omrežne kartice, organizacija povezave prek nje pa je veliko lažje kot nastavitev sistema Windows za delovanje v tem načinu. Zato v tem času ta način povezovanja konzole z internetom ni več ustrezen.

  Brezžična povezava

  Povezovanje Xbox 360 z internetom prek WiFi-ja je preprosto. V glavnem meniju morate odpreti "Nastavitve sistema" in v razdelku "Možnosti omrežja" poiščite ime vašega omrežja. Nato vnesite geslo (če obstaja), potrdite s pritiskom na gumb Start in se strinjate s predlaganim preverjanjem omrežne povezave. Počakajte, da se konča in vse: konzola v omrežju in vprašanje, kako povezati Xbox 360 z internetom brez žic, je rešeno.
  Tovrstna povezava se lahko organizira tudi s pomočjo mobilnega telefona, tako da jo sproži v načinu dostopne točke. Vendar mora biti toupoštevajo moč signala mobilnega omrežja in obseg odhodnega in dohodnega prometa.

  Sorodne publikacije