Tiskalnik s CISS: Pregled najboljših modelov

Podjetja, ki upravljajo velike količine besedilnih dokumentov, ne morejo, ampak potrebujejo tiskalnik s CISS. Nova tehnologija dobave črnila, ki jo je uvedla naprava, vam omogoča, da prihranite na potrošnem materialu, povečate produktivnost in visoko zanesljivost. Vendar pa je ta sistem na začetku svojega obstoja številne uporabnike izločil iz svojih pomanjkljivosti. Kako gre zdaj?

SNPF tehnologija

SNPF, ali sistem za neprekinjeno dobavo črnila, je zasnova, ki združuje rezervoarje z barvnim pigmentom, gibljivo zanko cevi in ​​majhne vmesne kapsule. Črnilo iz rezervoarjev na gibkih ceveh pride v kapsulo, kjer pridejo neposredno do tiskalne glave brizgalnega tiskalnika.
Konstanten tlak v posodah z barvnimi pigmenti (darovalcem) vam omogoča, da dosežete visokokakovostno tiskanje, ne glede na preostalo količino črnila. Sodobni tiskalnik CPRF uspešno tekmuje z drugimi tiskalniki, zahvaljujoč zmožnosti polnjenja kartuš (nekateri elementi, ki imajo to funkcijo blokirani s posebnim čipom).

Rezervoarji za črnilo ali plovila darovalca so prozorne plastične cilindrične posode s posebnimi odprtinami na njihovih koncih. Spodaj - za tiskanje barvnega pigmenta, dva na vrhu - za polnjenje in prosti prodor zraka.

Težave SNRC

Če spremljate ravni črnila, lahko brez težav natisnete neomejene količinedokumentov. Prekinitve sistema nastanejo v primeru, ko so bili tiskalni kartuši, SNPF-i napolnjeni brez upoštevanja uveljavljenih pravil. Zaradi tehnoloških motenj obstajajo težave:
 • poškodba tiskalne glave pri tiskanju s termobetko - črnilo dobi zračne mehurčke, preneha teči v šobe, kar povzroči pregrevanje in neuspeh;
 • izguba tesnosti iz cevi - stagnacija agresivnih barvnih pigmentov korozira plastične cevi;
 • Zmanjšana kakovost tiska, izginotje ene ali več barv - zrak se raztopi s črnilom, zamaši cevasti pladenj in prepreči vstopanje v tiskalno glavo.
 • Drug problem, ki lahko moti tiskalnik pri SNRC, je stiskanje sistema. Kot rezultat, črnilo se vlije v "notranjost" same naprave, obstaja nevarnost kratkega stika, kar vodi do resne okvare. Najpogosteje se pušča tesnost.

  Proizvajalci brizgalnih tiskalnikov

  Brizgalni tiskalniki dajejo resne fanfare svojim najbližjim konkurentom - laserskim napravam - v kakovosti tiskanja, nasičenosti barv in nizkih stroških. Tehnologija CPR, ki se izvaja v njihovih zasnovah, prav tako zmanjšuje porabo črnila, zaradi česar so še bolj priljubljena in privlačna za nakup.
  Kljub pomembnim koristim pa so lahko takšne naprave razočarane, če je namen njihovega nakupa napačno razumljen. Poleg tega na trgu ne boste našli veliko raznolikosti - uspevajo le tri družbe: Epson, Canon in HP,ki zagotavljajo barvne brizgalne brizgalne tiskalnike za SNRC za delo na domu, v pisarni ali v profesionalnem podjetju. Oglejmo si priljubljene modele vsakega proizvajalca.

  Epson L805

  Univerzalni barvni tiskalnik za domači tiskalnik. Napravo odlikuje možnost brezžičnega povezovanja z računalnikom prek omrežja Wi-Fi. Prednosti kopije lahko zapišemo tudi z dejstvom, da je potreba po vnosu edinstvenih kod potrošnega materiala med polnjenjem kartuš izginila.
  Oblikovanje SNRC je bilo izpopolnjeno - zdaj, za razliko od modela L800, črnilo med transportom ni razpršeno. Edina pomanjkljivost tiskalnikov so barvni pigmenti, ki so topni v vodi. Zaradi tega visoke kakovosti tiskanja posebej majhnih podrobnosti ni mogoče doseči.

  Epson L1800

  Predstavljeni Epsonov tiskalnik "z CISS je idealen za pisarniški in fotografski laboratorij.
  Kompaktne dimenzije, visoka kakovost tiskanja in nizka poraba črnila so najboljši zastopnik med polprofesionalnimi stroji. Mnoga podjetja imajo radi tehnične specifikacije Epson L1800:
 • hitrost tiskanja - 38 barvnih strani na minuto;
 • največja ločljivost slike 5760 x 1440 slikovnih pik;
 • produktivnost barvnih kartuš - 1800 strani formata A4;
 • čas tiskanja - 12 sekund (fotografije formata A6).
 • Majhno pomanjkljivost tiskalnika lahko imenujemo pomanjkanje omrežnega vmesnika (žice lahko motijo ​​delovno mesto). Pomembna pomanjkljivost naprave je visoka cena. Njegova povprečna maloprodajaStrošek je v višini 44 tisoč rubljev.

  Canon PIXMA G1400

  Skromen tiskalnik CSPF je odličen za majhen tiskalnik z velikimi tiskanimi dokumenti. Njegova glavna značilnost so visokokakovostni natiski drobnega tiska, majhni grafični elementi. Druga prednost, zaradi katere je stroj idealen za tiskanje doma, je nizka cena originalnega črnila G1400.
  Nemogoče ga je uporabiti v pisarni zaradi majhnega vira tiskalne glave. Prav tako je bolje ohraniti fotografije iz tiskanja - funkcije pridobivanja črne barve pokvarijo kakovost slike. Zaradi tega je v predelu z nizko hitrostjo tiskanja in visoko porabo pigmentnega pigmenta za samočistenje neprimerno za pisarniško delo.

  Canon MAXIFY iB4140

  Popoln barvni tiskalnik s CPR za delo v majhni pisarni. Dve pladnji, ki imata polno količino papirja, možnost brezžičnega povezovanja in tiskanja dokumentov neposredno iz interneta prek adapterja LAN, ne moreta odvrniti dela osebja naprave.
  Med značilnostmi je mogoče identificirati originalno pigmentno črnilo, ki ni izpostavljeno vlagi in praktično ne zbledi, možnost dvostranskega tiskanja. Posebni trakovi poenostavljajo tiskanje dokumentov različnih formatov. Nizka cena (manj kot 8 tisoč rubljev) in visok vir tiskalnih glav (več kot 30 tisoč barvnih dokumentov) je zelo donosna.

  HP PageWide 352dw

  Funkcija tiskalnika je tiskalna glava, katere širina je enaka širini lista.Med postopkom brizganja črnila ostane nepremično, kar močno poveča hitrost tiskanja, povečuje jasnost slike (ta parameter je večji kot pri številnih modelih laserjev). Ta tiskalnik CPRCH je združen s kapacitivnimi kartušami - en tak element je zmožen tiskati do 35 tisoč dokumentov.
  Za povezavo z računalnikom se lahko uporablja standardni USB 2.0 vmesnik ali brezžični internet ali Wi-Fi povezava. Možnost obojestranskega tiskanja naredi avtomobil bolj priljubljen in zahtevnejši. Izguba kakovosti slike pri tiskanju fotografij visoke ločljivosti je verjetno edina pomanjkljivost stroja.

  HP Designjet T120

  Strokovna oprema za srednje velika in velika pisarniška podjetja.
  Ti tiskalniki s CSP-ji se razlikujejo od konkurenčnih modelov:
 • sposobnost uporabe papirja različnih formatov, začenši z A1;
 • visokohitrostno barvno tiskanje - najmanj 40 kopij A1 na uro;
 • trajna tiskalna glava;
 • prisotnost brezžičnega vmesnika za povezavo;
 • barvni zaslon na dotik in predogled dokumentov.
 • Toda med vsemi temi prednostmi so se začele nekatere slabosti, ki bi lahko izrinile mnoge kupce. Prva je cena. To se spreminja v 28-30 tisoč rubljev. Druga je majhna zmogljivost kartuš. Tretja je kompleksna zasnova, ki preprečuje hitro polnjenje črnila.

  Priporočila

  Ko izberete tiskalnik s SNRC, boste najprej določili naloge, ki jih mora opraviti. ČeNačrtuje se tiskanje samo besedilnih dokumentov, nato nakup opreme s pigmentnim črnilom - bolj jasno se prenašajo mala pisava. Barve, topne v vodi, so najbolj primerne za fotografije. V tem primeru bodo barve bolj nasičene. Če je glavna stvar za vas tehnologija SNRC, potem razmislite o nakupu te enote ločeno od tiskalnika. Tako lahko prihranite, ker so tiskalniki z vgrajenimi konstrukcijami za dobavo nepretrganega črnila dražji in težje vzdržljivi.

  Sorodne publikacije