Program za pospeševanje računalnika in vgrajena orodja za povečanje hitrosti operacijskega sistema Windows

Verjetno vam ni treba reči, da se po namestitvi katerega koli operacijskega sistema po določenem času zmanjša zmogljivost. Povezano s tem lahko z banalno nered računalnika, pri namestitvi ali po nepopolni odstranitvi aplikacij v sistemskem registru, obstaja tako veliko število zapisov, da OS preprosto fizično porabi več časa za njihovo branje. V sistemu ni toliko orodij, zato lahko včasih uporabite program za pospešitev računalnika za izboljšanje zmogljivosti. Toda v splošnem se zanemarjanju vgrajenih sredstev sistema ne splača. Potem bo jasno, zakaj.

Kako deluje kateri koli računalniški pospeševalnik?

Za začetek si poglejmo, katera orodja za optimizacijo so na voljo v najbolj priljubljenih aplikacijah. Značilno je, da imajo programi za pospeševanje računalnika (Windows 7, dokler vzamemo kot glavni primer) več standardnih modulov, katerih glavni namen je onemogočiti nepotrebne procese v ozadju, odstraniti tako imenovani računalniški odpad v obliki predpomnilnika, ključev registrske ali preostale datoteke po odstranitvi aplikacij, podvojenih datotekah, sprostitvi pomnilnika RAM in nižji porabi procesorja.

Načelo dela, v glavnem, pri vseh optimizatorjih je skoraj enako, vendar se lahko na neki točki sami programi razlikujejomed seboj ne le s funkcijskim nizom, temveč tudi s tem, kako se izvaja optimizacija (npr. enaka defragmentacija trdega diska).

Lastna orodja operacijskega sistema

Kljub temu, da pospešek računalnika v operacijskem sistemu Windows 7, optimizator lahko proizvede dovolj moči in hitro, včasih nekatere sistemske storitve samega operacijskega sistema niso prizadete. Ko gre za lastno orodje Windows, so glavni vidiki pospeševanja učinkovitosti in povečevanja produktivnosti omejeni na odpravo vsega, kar je v zagonu (procesi, ki se začnejo s komponentami sistema), onemogočajo neuporabljene storitve ali aplikacije, ki zahtevajo preveč sredstev, in odstranijo nepotrebne datoteke aplikacij in optimizacijo dostopa do trdega diska, defrag.

Tako v zgodnji fazi ni nobenega programa za pospešitev računalnika, dokler ni potreben. Najprej vnesemo konfiguracijo sistema (msconfig iz menija Run) in pogledamo kartico za zagon (za Windows 10 je ta zavihek nameščen neposredno v upravitelju opravil). Tukaj lahko onemogočite skoraj vse, kar je ostalo, pri čemer je proces ctfmon odgovoren za spreminjanje razporeditve tipkovnice in prikaza jezikovne vrstice ter posodobitev programa Flash Player (vsaj za brskalnike z nameščenimi dodatki je potrebno posodobiti). Storitev pa lahko prekinete. Samo ko boste prejeli sporočila, da je Flash Player zastarel, boste morali sami prenesti posodobitve z uradne strani.
Naslednji mora bitivnesite program in komponento, izberite meni Komponente Windows in onemogočite vse, kar ni v uporabi. Taki predmeti lahko na primer vključujejo tiskanje, če sistem tiskalnika ni na voljo, modul Hyper-V, če ni nameščenih navideznih strojev itd.
Včasih je zaželeno, da defragmentirate trdi disk, tako da izberete ustrezno dejanje iz razdelka lastnosti. disk. Končno lahko uporabite vgrajeni pripomoček za čiščenje diska, ki izbere elemente, ki jih želite izbrisati s seznama (to bo pomagalo očistiti približno 25 - 30 GB prostora na disku pri preklopu na deseto različico kot posodobitev za namestitev).

Najbolj priljubljeni programi za pospeševanje in čiščenje vašega računalnika

Vendar pa uporaba optimizatorjev izgleda bolj zanimivo, saj vam omogočajo, da opravljate ne samo zgoraj opisana dejanja, temveč tudi pravilno delujejo s sistemskim registrom (čiščenje in defragmentacija). ) in lahko onemogočijo različno vrstico brskalnika ali samodejno optimizirajo uporabo storitev Windows.
Torej, s pospeševanjem računalnika, je program Windows 10 Manager tako učinkovit, da so mnogi uporabniki presenečeni. Bistvo je, da se tudi po "čisti" namestitvi v sistemu aktivira preveč procesov, ki "jedo" RAM. Za sedmo spremembo uporablja Windows 7 Manager, itd Vendar pa lahko najdete veliko naprednih pripomočkov. Najmočnejši in najbolj priljubljeni so naslednji:
 • CCleaner.
 • AshampooWinOptimizer.
 • Advanced SystemCare.
 • Glary Utilities, itd.
 • Optimizacija z enim klikom

  Vsak program za pospeševanje računalnika v glavnem vmesniku ima hitro preverjanje, ki se običajno imenuje vzdrževanje z enim klikom

  "Storitev z enim klikom").

  Za izvedbo vseh dejanj morate le označiti potrebne module in pritisniti gumb za zagon. Če želite, lahko za ugotovljene težave namestite samodejno popravilo.

  Uninstallers

  Za odstranitev programov s pomočjo lastnih sredstev sistema - primer ni hvaležen, saj po tem obstaja veliko računalniških odpadkov.
  V tem primeru lahko priporočite uporabo pripomočkov, kot so Revo Uninstaller ali iObit Uninstaller, ki po standardnem postopku odstranitve glavnih objektov programskega paketa proizvedejo močno skeniranje za prisotnost preostalih datotek in vnosov v register ter jih nepreklicno izbrišete.

  Celoviti koraki

  Toda na splošno, če svetujete o celovitih storitvah, je treba uporabiti tako sistemska sredstva kot pripomočke tretjih oseb. Upoštevajte, da se enaka defragmentacija trdega diska z uporabo lastnih modulov sistema in aplikacij drugih proizvajalcev lahko zelo razlikuje. Pri čiščenju pogona včasih programi ne vplivajo na sistemske domene, medtem ko jih Windows brez težav odstrani.

  Sorodne publikacije