BMW 525 E34 avto: specifikacije, povratne informacije lastnika

BMW E34 je verjetno ena izmed najbolj legendarnih "pet" v zgodovini bavarske družbe. Prvič je bil ta avto predstavljen v 88 letih. "Trideset štiri" je povzročilo resnične nemire v novinarjih. Mnogi so napovedali, da je to telo zelo uspešno. In zgodilo se je. Avto privlači pogled vse do danes. Ena izmed najbolj priljubljenih sprememb je 525. Kaj je BMW 525 E34? Fotografije, tehnične specifikacije in še več, glejte naš članek spodaj.

Oblikovanje

Avto je opremljen z blagovno znamko Shark look z okroglimi dvojnimi žarometi. Ta serija je bila prva, ki je uporabljala ksenonsko optiko. Na voljo je v vseh modelih BMW 525 E34 ne glede na komplet.
Masivni loki omogočajo namestitev koles s premerom od 15 do 18 palcev. Tudi avto ima trden odbijač. Kot je navedeno v pregledih, BMW 525 E34 - pravi tank v smislu odpornosti proti udarcem. Toda sčasoma se metal začne rjaveti. To še posebej velja za modele s strešno okno. V letih delovanja so drenažne luknje zamašene. Posledično trpijo krila, pragovi in ​​dna. Stroj ima odlično aerodinamiko. Mimogrede, pokrov se odpre v športni strani vetrobranskega stekla. Zasnova avtomobila je tako dobro organizirana, da "pet" še ne izgleda kot dinozaver iz preteklosti. V tej obliki je bil stroj izdelan do 94 let.
Nato je bila zadržana. Spremembe so minimalne, vendar so. Torej so širše rešetke in rešetke hladilnika na pokrovu. Nazajdel je ostal enak. Toda glavne spremembe dotaknil design in niti salon - Nemci so izboljšali tehnično "polnjenje" sedan. O tem bomo govorili malo kasneje.

Salon

Notranjost avtomobila ima podoben dizajn, kot je v "sedem" premium razredu. Toda plošča je malo dlje. Kljub temu lahko celo najbolj težko poškodovani voznik udobno sedi za volanom tega "baraža". Stroj ima dobro zasnovano ergonomijo in visoko kakovostno izolacijo hrupa. Posebnost nemške limuzine je pedal za plin. To je zelo priročno za to, da plin, upoštevajte ocene. Kar zadeva oblazinjenje, je bilo odvisno od celotnega sklopa. Torej, v začetnih različicah je bil BMW 525 v telesu E34 tkanina ali velur. Dražje možnosti so bile v notranjosti temnega usnja. V redkih primerih je bila koža lahka - to je usoda "sedem" premium segmenta. Avto ima dobro zasnovano osrednjo konzolo. Ja, nekoliko se je vrnila k vozniku in "opremljena" z vsemi vrstami sistemov. Eden takih je računalniški računalnik s slikovnimi točkami. Blizu njega je bil kasetofon in klimatska naprava. Prostornina prtljažnika v limuzini je 460 litrov. Zadnji del sedeža se ne prilega. Prtljažnik je dobil popoln komplet orodij.
Instrumentna plošča je udobna in informativna z berljivimi belimi lestvicami. Pod merilnikom hitrosti je bil tudi majhen zaslon z računalnikom na krovu. Pokazal je podatke o dnevnem in skupnem kilometru. Toda trenutni tok je pokazal puščico pod lestvico tahometra. Med restylingom je notranjost BMW 525 E34se sploh ni spremenilo (za prednji potnik je bil vgrajen samo drugi vzglavnik). Vendar pa lastniki niso imeli nobenih pritožb glede tega. Mnenja pravijo, da tako udoben salon ni niti v mnogih sodobnih avtomobilov - tako "pet" presegla svoj čas. No, preidimo na tehnični del.

BMW 525 E34: Specifikacije

Ker razmišljamo o spremembi 525, bodimo pozorni samo na 25-litrske motorje. Nekaj ​​jih je bilo v postavi. Tako je sprva limuzina postavila bencinski 6-valjni motor M20V25. Njegova največja moč je bila 170 konjskih moči, navor pa 222 Nm. Toda tudi pri tem motorju je avtomobil pokazal odlične dinamične lastnosti. BMW 525 E34 pospeši na stotine v 9 in pol sekundah, maksimalna hitrost pa je omejena na 220 kilometrov na uro.
Kar zadeva porabo goriva, je ta precej zmerna. Za sto v mestu avto porabi 114 litrov goriva, ob poti - 68. M20V25 - najbolj preprost motor v svoji zasnovi, ki je bil nameščen na "trideset štiri". Tukaj je stari sistem merjenja časa brez vanosov, kjer sta dva ventila na valj. Blok v motorju je iz litega železa, kompresija pa 9 kgf. Motor viri, glede na preglede, - približno 300 tisoč kilometrov. Z enostavnim uglaševanjem (odstranitvijo katalizatorja) so lastniki želeli povečati moč za 11 konjskih moči.

М50В25

To je nova generacija motorjev s povečanim kompresijskim razmerjem do 11 kgf, ki je znana kot "plošča" za tako značilno obliko pokrova ventila.
AtZ enako prostornino 25 litrov je ta motor že proizvedel 196 konjskih moči. Navor je uspel dvigniti na 245 Nm na 47 tisoč obratov. Shema zasnove je ostala enaka - to je vgrajen 6-valjni motor za vbrizgavanje goriva. Toda za razliko od M20 sta že dve odmični gredi. V skladu s tem je bilo na eni jeklenki 4 ventila. Kar je izjemno, s povečanjem moči, ni povečalo stroškov. Ostala je na enaki ravni kot M20V50. Pospešek na stotine se je zmanjšal na 86 sekund. In "Maximal" se je povečal na 230 kilometrov na uro.

M50V25 TU

Ta predpona je pomenila, da je bil motor opremljen s sistemom za spreminjanje faz distribucije plina (vanos). Ta motor s prostornino 25 litrov je razvil moč 192 KM. Navor - 245 Nm. Toda, kaj vanos daje, če so lastnosti motorja enake? Njegova glavna naloga je povečati potisk motorja. Torej, za razliko od prejšnjega, brez napak motorja, M50V25 TU proizvaja največji navor 42.000 vrtljajev. In največja moč je na voljo že z 59 tisoč zavoji (300 manj kot brezhibno). Ta motor ima tako visoko vlečno silo in elastičnost. Na poti BMW 525 E34 s tem motorjem pospešuje veliko bolj veselo, pravijo povratne informacije. Vir v tem motorju - več kot 400 tisoč kilometrov. Toda glavni problem se nanaša na zelo vanosna orodja. Zamenjati jih je treba v 100-150 tisoč kilometrih. In nabor novih stroškov stane okoli 700 $.

Dizelski motor BMW E34525 TDS

Obstajali so dizelski motorji. Torej, če upoštevate 25-litrsko črto, označite M51D25UL. To je turbinski motormoč 116 konjskih moči. Navor je 220 Nm pri 19 tisočih zavojih.
Oblika - tudi številka, 6-valjni, z blok iz litega železa. Toda v Rusiji se ta motor ni navadil. Ne pozna mehanike in avtomobilistov. Kar zadeva stroške, ta motor ni zelo ekonomičen za dizelsko gorivo. Za sto v mešanem načinu porabi 94 litrov goriva.

Prenos

Celotna linija 25-litrskih motorjev je bila opremljena z mehanskim menjalnikom v 5 korakih od podjetja "Gutarg". Ta prenos se je izkazal na pozitivni strani. Škatla je zelo zanesljiva in dobro prebavljiva »vsi navori motorja.
Sklopka - suha, enojna plošča. Če upoštevate še močnejše različice, so opremljene z avtomatskim menjalnikom. Toda mehanika v BMW je bila na prvem mestu. Tudi vrhunski E34 M5 je bil opremljen z mehanskim prenosom.

Podvozje

Avto ima večnamensko vzmetenje na obeh oseh z amortizerjem zadnjega vzmetenja. Vzmetenje je bilo drugačno z vidika energetske intenzivnosti, zato je limuzina zagotovila visoko stopnjo gladkosti. Limuzina v E34 je ena najbolj udobnih v svojem razredu. Tudi avto ima dobre zavore. Spredaj in zadaj sta diskasta mehanizma. Mimogrede, na bolj volumetričnih motorjih so inženirji spremenili premer diska, včasih pa tudi zasnovo zvočnikov.
Značilnost BMW 525 E34 - krmiljenje. Na "štiriintridesetih" je bil prvič uveden servotronic. To je sistem, ki vam omogoča samodejno prilagajanje naporavolan, odvisno od hitrosti vozila. S svojo rastjo je volan postal še tesnejši. To je napravi omogočilo odlično stabilnost in nadzor na avtocesti.

Zaključek

Tako smo ugotovili, kakšne so značilnosti BMW 525 E34. Kljub svoji starosti je ta avto še vedno zelo priljubljen. Kupite limuzino (prava legenda 90-ih) lahko na sekundarnem trgu po ceni od 25 do 45 tisoč dolarjev. Mnenja svetujemo, da kupite modele brez vanos, avtomatske škatle in lopute. To bodo "živi" in trajni primeri, ki ne potrebujejo veliko denarja za servisiranje.

Sorodne publikacije