Wininit.exe - kaj je to? Virus ali postopek zaposlovanja

Wininit.exe - kaj je to? To je varna izvedljiva datoteka programa Windows, ki jo je namestil Microsoft. Program sam po sebi ni škodljiv. Edina nevarnost je, da lahko ime prepišemo v drugih programih, da bi prikrili pravi virus.

Uvod

Wininit.exe (Windows Initialize) je razvil Microsoft in je glavni sistemski proces, ustvarjen v operacijskih sistemih Windows XP, 7 in Vista. Datoteka je bila ustvarjena, da omogoči uninstallerjem zaganjanje in procesiranje ukazov, shranjenih v datoteki Wininit.ini. To omogoča programom, da ukrepajo, ko se računalnik še vedno nalaga. V operacijskih sistemih Windows 7 in Vista deluje v bistvu kot zaganjalnik za večino aplikacij v ozadju, ki vedno delujejo.


Datoteka je lokalno shranjena na vašem računalniku na naslednji naslov: C: Windowssystem32wininit.exe. Če ugotovite, da je shranjen drugje, je najverjetneje maskiran virus, ki uporablja ime običajnega procesa kot ime datoteke.

Wininit.exe - Kaj je to in ali lahko izklopim ta proces?

Onemogočanje ni, to je kritični sistemski proces, ki zahteva, da Windows deluje. Dokončanje tega postopka bo povzročilo kritično sistemsko napako, zato morate znova zagnati računalnik. Nova računalniška strojna oprema sploh ne predstavlja nobene grožnje, vendar je na starem računalniku možen problem preimenovanja virusa v obliki prikrivanja zlonamernih kopij.
Mnogi uporabniki postavljajo vprašanja: Wininit.EXE - Kaj je ta proces? V operacijskem sistemu Microsoft Windows obstaja več "mini-programov"pomagajo glavno funkcijo OS in brez katere bo delovanje računalnika resno zapleteno. To je samo eden od tistih "mini-programov", ki operacijskemu sistemu pomaga zagnati.


Opredelitev

Wininit.EXE je glavni proces, ki je prisoten v vsaki seji OS. Njegova naloga je zagon WinAnit.exe zagona aplikacij Windows in nekaterih glavnih storitev v ozadju, kot so Service Central Manager (SCM), Local Security Management Subsystem (LSASS) in Local Session Manager (LSM.EXE). To je pomemben program za ozadje, ki se nikoli ne sme ustaviti z upraviteljem opravil.

Mesto shranjevanja

Torej že poznamo Wininit.exe - to je to, in zdaj ugotovimo, kje se datoteka nahaja. Podatki se nahajajo v mapi System32 v glavni mapi Windows, ki je na disku C :. Storitev nima vidnega okna uporabnika, v celoti deluje na ozadju Windows in lahko registrira vhodne podatke računalnika, kot tudi upravlja druge programe.

maskiranje virusov

Virusi in zlonamerna programska oprema se včasih imenujejo Wininit EXE, kar je zelo nevarno. Te datoteke bodo operacijskemu sistemu preprečile zagon in blokiranje računalnika. Lažne datoteke, ki so prikrite pod Wininit EXE, so skrite v sistemskih datotekah System32. Obstajajo različni varnostni programi in protivirusna programska oprema, ki lahko preverijo storitev in uničijo viruse, ki se skrivajo v procesu izvajanja sistema Windows.
Primer napake v storitvi: "Wininit.exe ni mogoče zagnati iz sistema Windows." Ko bo vaš sistem okužen z virusom, boste prejeli sporočilo. Virusi Win32.Weird in Bymer so znani kot zlonamerne dejavnosti, ki jih ta prikrivaprocesu.

Datoteka Wininit.INI

Wininit.ini je informacijska datoteka, ki jo obdeluje Wininit EXE. Vsebuje ciljne poti in imena datotek za razširitev sistema .dll in drugih podatkov, ki nadzorujejo operacijski sistem. Če imate težave pri prenosu gonilnikov in osnovnih procesov operacijskega sistema, uporabite funkcijo za obnovitev sistema, ki bo računalnik vrnila v prejšnje stanje z novejšo kopijo Wininit.INI.

Sorodne publikacije