Core i53550: pregled procesorja, izvedljive datoteke, pregledi uporabnikov

V idealnem primeru je bil mikroprocesor Core i53550 v času izdaje primeren za pripravo sistemskih blokov srednje ravni. To so lahko igralni sistemi in delovne postaje, pa tudi strežniki na začetni ravni. To je dokaj vsestranska naprava. Temu materialu bodo posvečene njegove značilnosti. Podani bodo tudi rezultati preskusov in do danes bodo podana priporočila za njegovo morebitno uporabo.

Pozicioniranje

Tretja generacija procesorskih naprav Intel za namizne sisteme, ki temeljijo na arhitekturi jedra, je bila porazdeljena takole:
 • Najbolj produktivna rešitev so bili čipi serije i7. Takšne naprave so opremljene s štirimi računalniškimi jedri in podpirajo tehnologije NT in TurboBust. Prvi je omogočil obdelavo enega toka podatkov na enem realnem jedru, medtem ko je drugi omogočil dinamično regulacijo frekvence CPE, odvisno od stopnje kompleksnosti programske kode in stopnje segrevanja polprevodniškega kristala.
 • Segment mikroprocesorjev srednjega razreda je izpolnil rešitve i3 in i5. V prvem primeru je polprevodniški kristal vključil dva računalniška bloka, ki sta zaradi tehnologije NT obdelali štiri podatkovne tokove. CPU te serije ni podprl samodejnega povečanja frekvence TurboBusta. Naprave serije i5 so bile dopolnjene s štirimi jedri, vendar niso podprle tehnologije večtrenutnega NT. Tudi priv tem primeru se je frekvenca mikroprocesorja dinamično spremenila v določenih mejah zaradi tehnologije TurboBust.
 • Začetni čipi vključujejo procesorje Celeron in Pentium. Imeli sta le dve jedri in nista podpirali najbolj naprednih tehnologij podjetja Intel - NT in TurboBust.
 • Kot je razvidno iz zgornje klasifikacije, je junak tega pregleda omogočil nastanek osebnih računalnikov srednjega razreda z dobrim stanjem zmogljivosti.


  Paket

  Obstajala sta dve različici dostave procesorske naprave modela Core i53550. Najbolj dostopna je bila Trail. V tem primeru je celoten komplet vključeval čip, nalepko-logotip družine CPE, potrdilo o skladnosti in garancijsko kartico. V tej obliki mikroprocesorje najpogosteje kupujejo velika kolektivna podjetja, ki nato kupujejo po zelo nizkem cenovnem veleprodajnem hladilnem sistemu. To vam omogoča doseganje rahlih prihrankov pri vsaki prodani sistemski enoti. Druga možna možnost dobave je bila imenovana Voh. Od prejšnjega seznama dobav se je razlikovala zaradi dejstva, da je vključevala standardni hladilni sistem proizvajalca in termoplastično cev. V tej konfiguraciji mikroprocesorji praviloma pridobijo že majhne zbiralnike, ki si ne morejo privoščiti nakupa hladilnikov po veleprodajnih cenah.


  Priključek za procesor. Informacije o CPU

  Ta model mikroprocesorja je namenjen za vgradnjo v vtičnico LGA 1155. Kot je bilo že navedeno, polprevodniški kristal tega čipa vključuje 4 fizična jedra, ki procesirajoprogramska koda v štirih tokovih, in to je ključna razlika, ta serija CPU-jev iz vodilne Core i7. Nazivna referenčna frekvenca Intel Core i53550 je 330 GHz. Zahvaljujoč tehnologiji dinamične spremembe TurboBust frekvence, jo lahko nadgradimo na 37 GHz v procesu vodenja računalniškega sistema. Kodno ime za to družino mikroprocesorjev je Ivy Bridge, in to je, kot je že bilo omenjeno, tretja generacija arhitekturnih čipov Core.

  RAM. Cache

  Core i5-3550 je opremljen z integriranim RAM krmilnikom, ki podpira tudi dvokanalni način. Edina združljiva vrsta pomnilnika je DDR3. Delovne frekvence modulov RAM so 1333 MHz ali 1600 MHz. Največja količina pomnilnika RAM, ki ga lahko obravnava ta mikroprocesorska naprava, je 32 GB.
  Hitri predpomnilnik tega čipa vključuje tri ravni. Prva raven obsega štiri segmente 64 kb. To pomeni, da lahko v višini 256 kb. Prav tako je potrebno ločeno zabeležiti trenutek, ko je vsak tak grozd zavarovan z določenim računalniškim modulom. Poleg tega je 64 kb podatkov razdeljen na 2 dela s 32 kb. Ena je za shranjevanje kode, druga pa za podatke. Skupna velikost predpomnilnika druge ravni je 1 MB. Razdeljen je tudi na 4 dele po 256 kb. Vsak tak segment je pritrjen na določeno fizično jedro čipa in lahko hrani podatke in informacije. Predpomnilnik tretje ravni je skupen vsem računalniškim jedrom in integriranemu grafičnemu pospeševalniku. Velikost je 6 MB.

  Grafični podsistem

  Specifikacije Intel Core i5-3550 kažejomikroprocesorsko integrirano grafično kartico. Poleg tega je na isti polprevodniški oblogi, skupaj z računalniškimi jedri. Model tega pospeševalnika je Intel HDGraphics 2500. Vključuje 6 procesorjev za obdelavo grafičnih informacij. Njegova urna frekvenca se dinamično spreminja od 650 MHz do 115 GHz. Ta pospeševalnik je zelo primeren za reševanje najmanj zahtevnih nalog. Toda za maksimalno razkritje računalniškega dela tega čipa je treba namestiti diskretno grafično kartico.

  Tehnološke značilnosti. Toplotni paket

  Ta polprevodniški čip je bil izdelan z uporabo tehnologije, imenovane Tri Gate, in z 22 nm. Toplotni paket mikroprocesorja ustreza 77 vatom. Najvišja dovoljena temperatura CPU je 674 0 C. Pri reševanju najenostavnejših nalog v kombinaciji z običajnim hladilnim sistemom je njegova vrednost v območju od 50 do 57 ° C. ) Stojalo za testiranje
  Kot nasprotniki obravnavanega mikroprocesorja, so najbolje izbrani čipi i7-2600K in5-2500K in Fx-8120. Vsi ti procesorji imajo primerljive stroške in približno enako raven učinkovitosti. Preskusna naprava je vključevala naslednje komponente:

 • matično ploščo, ki temelji na čipih Z68 podjetja Intel in 790FX podjetja AMD.
 • Specializirani Kama Angle hladilnik.
 • 2 1 GB pomnilniški modul 1 DDR3 s frekvenco 1600 MHz.
 • Grafični adapter GeForce 9800, opremljen z 1 Gb GDDR3 standardnim video sprejemnikom.
 • Trdi disk Seagate z nazivno zmogljivostjo 500 GB in podporo za vmesnik SATA.
 • Seasonic napajalna enota z nazivno močjo 650 W in hladilno komoro s premerom 120 mm.
 • Vsi testirani mikroprocesorji z odklenjenim množiteljem med preverjanjem delovanja so delovali v nominalnem načinu. To pomeni, da urne frekvence niso umetno povečale.
  Rezultati sintetičnih paketov
  V preskusnih pripomočkih so bili v mikroprocesorjih PC Mark 05 v pogojnih rezultatih prikazani naslednji rezultati:
 • i5-3550 - 13878.
 • i5-2500 K - 12573.
 • ]
 • i7-2600 K - 12297.
 • Fx-8120 - 8946.
 • Intelovi čipi kažejo približno enake rezultate. Poleg tega je prvo mesto v tem mikroprocesorju. Vendar vodilni AMD kaže popolnoma neprepričljiv rezultat in znatno zaostaja za konkurenti. V testni aplikaciji so bili čipi CrystalMark 0.9 sposobni doseči naslednje rezultate:
 • i5-3550 - 85047.
 • i7-2600 K - 74132.
 • i5-2500K - 73011.
 • 44) Fx-8120 - 41042.Kot v prejšnjem primeru je vodilni v podjetju AMD pokazal nizko raven učinkovitosti. Zmagovalec je Core i5-3550 procesor in Intelova druga generacija procesorja je nekoliko za njim.

  Produktivnost iger. Dejanska zmogljivost

  Sintetični preskusi ne kažejo vedno dejanske zmogljivosti računalniškega sistema. Natančneje je mogoče oceniti v aplikacijskih programih. V igri N.A.W.H. mikroprocesorji v ločljivosti 1280x1024 so dali naslednje rezultate na preskusni napravi:
 • Fx-8120 - 136.
 • i5-3550-128.
 • (i7-2600 K - 120). 50) i5-2500 K - 118.ZaradiVisoka stopnja optimizacije programa mikroprocesor AMD pred konkurenti iz Intel. Junak tega pregleda gre na drugem mestu in slabše od vodje 8 sličic na sekundo. Predstavniki prejšnje generacije še bolj zaostajajo. Toda količina FPS čipa je dovolj za udobno igro v tem primeru. V igri World in Conflict se položaj bistveno spreminja in CPU v resoluciji 1024h768 že izda naslednje rešitve:
 • i5-3550 - 82.
 • i7-2600 K - 77
 • i5-2500 K - 76.
 • Fx-8120 - 51.
 • Tretja generacija čipov postaja vodilna in neznatno pred vodilnim vozilom prejšnje generacije. Toda rešitev kaže zelo skromen rezultat. Toda število okvirjev zadostuje za udobno raven igre. V igri Far Cry II se situacija ne spremeni in mikroprocesorji proizvedejo naslednje rezultate FPS:
 • i5-3550 - 152.
 • i7-2600 K - 146.
 • i5-2500 K-145.
 • Fx-8120 - 88.
 • Mikroprocesorji Intel kažejo enako raven učinkovitosti. Toda vodilni AMD je skoraj dvakrat bolj verjetno, da jih bo izgubil.

  Pospešek mikroprocesorja

  Značilnosti Core i5-3550 kažejo, da ima blokiran množilec. To pomeni, da tega čipa ni mogoče razpršiti preprosto s povečanjem multiplikatorja. Edini možni način za povečanje učinkovitosti te mikroprocesorske naprave je povečanje frekvence sistemskega vodila. Ponovno je nominalna vrednost slednjega 100 MHz. Po pospešku se lahko poveča na 105 MHz. To pomeni, da bo frekvenca čipa v tem primeru enaka 38 GHz. Dejansko povečanje zmogljivosti mikroprocesorja bo le 100 MHz.

  Pomen CPU

  Do leta 2012 standardiProcesor Intel Core i5-3550 lahko imenujemo napredna rešitev. V času izdaje je dovolil reševanje vseh nalog. Ampak do danes je skoraj zastarel in ni izgubil svojega pomena. Ima štiri računalniška jedra in omogoča izvajanje modernih aplikacij, vključno z najbolj zahtevnimi viri. Seveda ni mogoče zgraditi novega računalnika, ki temelji na njem, vendar bodo stari računalniški sistemi na njegovi bazi dolgo časa zagotavljali sprejemljivo raven učinkovitosti.

  Stroški

  Proizvajalec je v času prodaje ocenil Intel R Core TM i5-3550 po ceni 205 USD v Trailu in $ 213 pri dostavi Voh. Zdaj lahko uporabite čip je mogoče kupiti za 600-800 rubljev. V istem stanju ga je mogoče kupiti na kitajskih platformah za trgovanje za 2700-3000 rubljev.

  Reviews

  Edina pomembna pomanjkljivost procesorja Intel Core i5-3550 je glede na uporabnike - visoka vrednost. Ampak, če upoštevate raven zmogljivosti in položaja mikroprocesorske naprave, potem vse postane na mestu. CPU z visoko zmogljivostjo na začetku ne more imeti nizkih stroškov. Njegova obljuba vključuje zanesljivost, zmogljivost in energetsko učinkovitost.

  Sklep

  Dejansko je bila univerzalna mikroprocesorska naprava leta 2012 Core i5-3550. Ta čip je odličen za sestavljanje igralnih računalnikov, vhodnih strežnikov in drugih univerzalnih računalniških sistemov. Edino področje, na katerem je dala prednost seriji i7, je ponovno kodiranje multimedijskih vsebin.Podobna situacija je še vedno prisotna. To pomeni, da računalnik, ki temelji na njem, še vedno uspešno obvladuje naloge, ki so jim dodeljene.

  Sorodne publikacije