Kako zamenjati žarnico luči: navodila po korakih, značilnosti in priporočila

Žarometi vozila morajo biti sposobni varno delovati ob cesti. Vendar ne vsak voznik takoj spremeni zažgane žarnice. To se običajno opravi, ko obiščete bencinski servis in pred tem lahko potujete ne več kot sto kilometrov brez delovnih svetil. Oglejmo si, kako zamenjati žarnico prižigalnih luči na nekaterih domačih avtomobilih in tujih avtomobilih. Delo se pogosto izvaja po podobnem načelu, vendar obstajajo tudi manjše razlike.

Splošne informacije

Za označevanje avtomobila v temi podnevi med parkiranjem so na voljo oblikovne luči. So spredaj in zadaj stroja. Običajno so to žarnice z majhno močjo, ki v nasprotju z glavno svetlobo niso v središču reflektorja. Zaradi tega preprostega razloga vgradnja močnejših luči ali LED svetilk nima smisla. Še več, to lahko vodi do taljenja, ki ni zasnovano za tako veliko obremenitev.

V zvezi z vzroki okvare parkirnih luči, potem nekaj od njih. Prvič, omejen vir žarnic. Izvirnik sije dlje in bolje, vendar je dražji. Kitajski analogi so poceni, vendar zelo pogosto izgorejo. Drugi razlog je napaka v električnem sistemu, pa tudi puščanje žarometov, zaradi česar notranjost ohišja dobi vlago. No, zdaj poglejmo, kako zamenjati žarnico celotnih luči na "Kalina".

Od preprostih do kompleksnih

Najprej je treba določiti vrsto nameščenih svetilk. Vse je povsem preprosto. Razsvetljene svetilke tipa 5W5, ki so razširjene, se namesti na "Kalino", tako da jih lahko najdete v kateri koli avtomobilski trgovini. Pri zamenjavi je priporočljivo onemogočiti negativni pol baterije. To je nujno za varnost, čeprav mnogi ne.
Naslednji korak je odstraniti ščit žarometov s sprednje strani odseka, ki je odgovoren za dolge luči. Sledi rumena kartuša, ki jo je treba razstaviti. Glavna težava je, da je v nerodnem položaju. Mimogrede, če se žarnica dolgo časa ni spreminjala, bo potrebno veliko truda za njeno odstranitev. Da bi olajšali nalogo, lahko vzamete fara oddaljene svetlobe. Torej bo dodaten kraj. Nato poskusimo odstraniti kartušo iz pristajalnega mesta. Bodite pozorni na dejstvo, da je njegovo ohišje plastično, zato uporaba klešč ni priporočljiva. Po tem odstranimo žarnico iz kartuše in namestimo novo. Sestava se izvaja v obratnem vrstnem redu.

Kako zamenjati žarnico Nive Chevrolet

Zdaj pa si poglejmo postopek zamenjave s primerom zadnje enote žarometa. Tu ni nič zapletenega, vendar je treba upoštevati nekaj pomembnih podrobnosti. Najprej morate odstraniti zaščitno ohišje. Če želite to narediti, jo morate obrniti v nasprotni smeri urinega kazalca. V naslednjem koraku se odklopi kabelski snop in vzmet, ki drži žarnico. Odstranjevanje nosilca svetilke je enostavno. Da bi to naredili, ga je treba obrnitiv smeri urinega kazalca, dokler ne klikne, ga lahko odstranite iz žarometa.
Opozoriti želim na dejstvo, da dotikanje golih rok steklenega dela žarnice ne more. To je posledica dejstva, da maščobne madeže ostanejo, in ker se žarnica segreje na zelo visoko temperaturo, lahko povzroči njeno okvaro. Če pa ste se dotikali njihovih rok, je smiselno, da steklo očistite z redno alkoholno raztopino.

Kako zamenjati žarnico na Renault Logan

V tej francoski limuzini je postopek zamenjave omejen na le nekaj preprostih dejanj, tako da ga lahko obvlada tudi začetnik. Če želite zamenjati svetilko, morate narediti naslednje:
 • končno glavo za 10 in podaljšek je seznanjen z žarometi enote;
 • odklopi žico, ki gre do negativnega pola akumulatorske baterije;
 • Če ni popravkov žarometov, je ključavnica izvlečena in enota žarometa je odstranjena.
 • Nekateri modeli so opremljeni s korekcijo žarometov. Nahaja se za prednjim odbijačem pod pokrovom. Zato bo zamenjava žarnice v tem primeru za red velikosti težja. Morali boste odstraniti odbijač in pokrov. Šele po tem boste lahko prišli do korektorskih žarometov in ga odstranili. Odstranitev vložka se izvede z vijačenjem v nasprotni smeri urinega kazalca v primeru prave svetilke, v uri pa levo. Vse je sorazmerno preprosto, vendar je obenem težko zamenjati običajno žarnico.

  Zamenjava žarnice na "Handy Solaris"

  Ta japonski avto je že dolgo priljubljen hišni ljubljenček v Rusiji.To je eden izmed najbolj priljubljenih avtomobilov, ki se uporabljajo v taksiju. Vse zato, ker je vozilo zanesljivo in enostavno vzdrževati. To velja tudi za lučke za zatemnitev. Tudi tisti, ki nimajo enotnega koncepta o modelih avtomobilov in napravah, jih lahko spremenijo.

  Potrebno je začeti z odklopom negativnega pola akumulatorja, ki bo preprečil kratek stik med delom. Na desni strani je zamenjava lažja, ker je tam več mest. Začeti bi morali s tem. Žaromet ima poseben plastični pokrov. Odstranite ga lahko z vrtenjem v nasprotni smeri urinega kazalca. Po tem dobimo dostop do indikatorjev obračanja svetilk, glavne svetlobe in dimenzij. Izvedemo zamenjavo in zavrtimo pokrov. Ker zamenjava žarnice na "Handy Solaris" je dovolj preprosta, potem lahko ročaj v 10-15 minutah.

  Povzamemo

  Pri nekaterih sodobnih avtomobilih premium ni mogoče spremeniti niti žarnice same. To je dobro ali slabo, nemogoče je reči nedvoumno. Toda na proračunskih modelih je to mogoče. Poleg tega je zamenjava zaželena sama, ker ni nič zapletenega in nemogočega.
  Obiščite SRT in zamenjajte žarnico, ki ni najboljša rešitev. Tako boste porabili veliko več denarja in dragocenega časa. In ko boste zamenjali sebe, boste dobili neprecenljivo izkušnjo, ki bo koristna v prihodnosti. Priporočljivo je, da v trgovini z avtomobilom vzamete žarnico in kupite podobno. Ne preganjajte za močnejšo svetloboponavadi povzročajo le težave. Pri nekaterih znamkah avtomobilov, kot je Renault Logan, je zamenjava žarnice težja kot druga. Toda nič ni presenetljivo, zato je vsekakor vredno sprejeti to vprašanje.

  Sorodne publikacije