Kaj je RoboCass: Funkcije izplačila, pristojbine, opis in povratne informacije

Verjetno so vsi slišali za plačilni sistem, kot je Robokassa. Vendar pa ne vsakdo ve, kako pravilno se lahko uporablja ta storitev in kako funkcionalna je.

Razmislite, kaj je "Robocassus". Kako uporabljati storitev? Katere tarifne načrte imate?

Kaj je RoboCass

? V splošnem gre za univerzalni plačilni sistem, katerega člani sprejemajo in izvajajo denarne transferje, plačujejo storitve, blago in še veliko več. Ta storitev svojim strankam ponuja precej široko paleto funkcionalnosti. Na primer, za plačilo določenih nakupov lahko uporabite kreditne in depozitne račune. Poleg tega se ta metoda prenosa denarja šteje za najbolj priročno in varno do danes. Če govorimo o tem, kaj je RoboCass, potem je to posrednik med strankami in različnimi organizacijami, kot so banke, plačilni sistemi, elektronska plačila in še veliko več. Nekateri ljudje so presenečeni, kaj točno potrebuje ta posrednik, saj je dovolj, da obiščete banko in plačate potrebne storitve.


Dejansko je vse razloženo zelo preprosto. Dejstvo je, da je za obisk podružnice banke potrebno iti k njemu in sedeti v vrsti. Poleg tega podružnice finančnih institucij niso na vseh poseljenih območjih. Zahvaljujoč povezavi RoboCass lahko vse prenose opravite na spletu, to pomeni, da je za to stranko potreben le prenosni računalnik ali mobilna naprava.in povezovanje z internetom.
Poleg tega lahko uporabljate plačilne terminale, ki so nameščeni v večini večjih mest. Najdete jih na metro postajah, v trgovinah z živili, supermarketih, nakupovalnih središčih itd. Če želite začeti uporabljati storitev, se morate najprej registrirati na uradni spletni strani podjetja.

Če ustvarite račun v imenu kupca, je dovolj, da greste v "osebno stranko stranke" (zavihek je na vrhu strani) in izpolnite ustrezen prijavni obrazec. Praviloma je treba določiti minimalne podatke: ime, priimek, kontaktno telefonsko številko, e-pošto in prišli do gesla za prijavo v račun. Po tem je dovolj, da potrdite avtorizacijo. Da bi to naredili, pride pismo na "RoboCassie" na določen e-poštni naslov. Odprite ga in nadaljujte s predlagano povezavo. Potem uporabnik odpre dostop do svojega osebnega računa, kjer lahko izvede potrebne varnostne nastavitve, vezane in razvezane bančne kartice, račun, prejme bonus obresti in še veliko več.

Kako registrirati lastnika trgovine

Po tem, ko ste izvedeli, kaj je "Robocassus", se mnogi lastniki njihovih organizacij odločijo za obvladovanje te storitve. V tem primeru boste morali ustvariti račun prodajalca. Registrira se lahko tudi fizični ali pravni osebiza zasebnega podjetnika. Ko gre za trgovce virtualnih mest trgovanja, bo v tem primeru trajalo dlje. Če želite to narediti, morate narediti nekaj stvari.
Najprej mora prihodnja stranka "RoboCassies" obiskati "osebni kabinet" in izpolniti ustrezen obrazec za prijavo. V tem obrazcu morate navesti ime operativne organizacije, prišli do prijavne prijave, popraviti elektronski poštni predal in vnesti tudi prejeto promocijsko kodo (če obstaja). Po tem morate avtorizirati tudi preko prej omenjene e-pošte. Nato morate iti do nastavitev, poiščite poglavje "Podatki o pravnih osebah". V tem zavihku morate odpreti kategorijo "Moje trgovine" in vzpostaviti povezavo z vašim trgovalnim mestom, pri čemer navedite potreben tekoči račun podjetja. Po tem morate pravilno nastaviti sinhronizacijo spletnega portala in plačilnega sistema. Na zahtevo stranke lahko onemogoči ali poveže modele, ki jih je všeč. V zaključni fazi morate ponovno vstopiti v kategorijo Moje trgovine in se prijaviti za aktiviranje zgoraj opisanega podjetja. Prav tako je potrebno prenesti skenirane dokumente, ki kažejo, da ima posameznik ali pravna oseba pravico do podjetniške dejavnosti. To storite tako, da odprete zavihek »Dokumenti«.

Kako plačati blago in storitve

Najprej lahko v tej storitvi uporabite plačilno orodje Master Card ali Visa. Pred temDa bi razumeli, kako plačati za izdelke in storitve "RoboCasse", mnogi skrbi, da bi prihranili sredstva. Transakcij, ki se izvajajo, ni treba preživeti, saj so podvržene resni kontroli posebne programske opreme. Poleg tega mora naročnik za dokončanje operacije ukaz potrditi z vnosom enkratnega gesla, ki mu pride na mobilni telefon. Prav tako lahko polnite elektronske denarnice, kot so "Yandex.Money" ali WebMoney.

Mnenje uporabnikov

V skladu s pregledi strank je tak sistem resnično varen. Govorili so tudi o podjetnikih, prav tako pa so opozorili na udobje uporabe storitve. Podjetja imajo dostop do plačil katere koli finančne institucije. Zato podjetjem in posameznikom, ki želijo prenesti denar, ni treba opraviti dolgotrajnega postopka registracije ali zaračunavanja. Vse operacije se izvajajo čim hitreje.

Značilnosti plačil prek spletnega bančništva

Ta storitev so povezane s skoraj vsemi strankami finančnih organizacij, zato ni presenetljivo, da je v "RoboCasse" plačilo mogoče na ta način. V tem primeru kupcu tudi ni treba odpreti dodatnih računov in /ali določiti svojih osebnih podatkov.
Poleg tega je treba upoštevati, da je finančna komponenta v tem primeru zaščitena z obeh strani. Tako lahko "Robocassa" in Oschadbank - ali katera koli druga finančna institucija - odlično komunicirajo. Hkrati se ne morete bati izvajanja takšnih transakcij. Da ne bitrpijo zaradi vsiljivcev, večstopenjskega dovoljenja in potrditve transakcij s strani banke. Poleg tega plačilni sistem "RoboCass" uporablja sodobno programsko opremo za šifriranje, ki posreduje informacije izključno iz najbolj varnih kanalov. Zahvaljujoč tej storitvi lahko izplačujete preko spletnega bančništva najbolj priljubljenih finančnih organizacij, ki danes delujejo na ozemlju Rusije.

Značilnosti plačil iz računov mobilnih telefonov

. Ta plačilni sistem zagotavlja tudi storitev, imenovano "Mobile Commerce". Zahvaljujoč njemu kupci lahko plačajo za nakupe s prenosom denarja iz trenutnega stanja mobilnega telefona. Ta način plačila razlikuje udobje in hitrost. V tem primeru ni treba izdajati računa pri banki ali opraviti registracije na virtualni storitvi. Edina stvar, ki mora preveriti ravnotežje mobilne naprave.

Dodatek za prenosne naprave

Skoraj vse banke svojim strankam ponujajo namestitev posebnih programov, ki omogočajo, da se transakcije opravijo veliko hitreje s pomočjo mobilnega telefona. V tem primeru vam ni treba iskati podružnice banke ali terminala. Dovolj, da imate nekaj sodobnih pripomočkov. Ta program omogoča dostop do osebnega kabineta RoboCassile. Edina stvar, ki jo morate storiti, je povezava z internetom.

Kako povezati aplikacijo

Takoj po namestitvi pripomočka je dovolj, da izvedete le tri preproste korake. Najprej morate prenesti ustreznoProgramska oprema za mobilni telefon. Nato vas program prosi, da izpolnite obrazec za registracijo, v katerem boste morali navesti e-poštni naslov in telefonsko številko. Po tem boste lahko vezali bančno kartico. Postopek traja največ nekaj minut.

Kako uporabljati aplikacijo

Za nastavitev računa morate kot način plačilne transakcije izbrati samo telefonsko številko. Nato v ustreznem stolpcu podajte številko mobilnega pripomočka, v katerem je nameščen program. Za plačilo plačniku je dovolj, da se vpiše v kategorijo "Računi". Po tem bo sistem samodejno predlagal potrditev predvidene transakcije in izbral ustrezno plačilno kartico, ki bo uporabljena za prenos sredstev.
Tako se mobilna aplikacija ne uporablja samo za nakupe na internetu. S svojo pomočjo lahko porabite skoraj vse obstoječe vrste plačil. Če govorimo o tarifah "RoboCasse", potem obstaja več, za vse kategorije uporabnikov. Primerna je tako za običajne ljudi kot za podjetnike.

Za pravne osebe

V tem primeru bo Komisija RoboCassy, ​​ki jo bo treba plačati lastniku spletne trgovine, odvisna od več parametrov. Prvič, upošteva se vrsta izdelka ali storitve, ki se izvaja na trgovalnem mestu. Prav tako je pomembna valuta in obseg obratnega kapitala poslovne stranke. Za povezavo s plačilnim sistemom ni treba plačati ničesar. Dejstvo je, da jesistem ne poskuša zaslužiti za privabljanje novih strank. Veliko pomembneje je sodelovati z rednimi partnerji, ki lahko širijo svoje poslovanje in uporabljajo orodja te storitve. Poleg tega plačilni sistem zagotavlja periodične promocije in popustne programe, ki lahko pomagajo začetnikom.
Praviloma novi partnerji, ki se povežejo s storitvijo, dobijo dostop do standardnega tarifnega načrta. V tem primeru je za vse transakcije, ki se izvajajo s plačilnimi karticami, zagotovljena znižana pristojbina. V tem primeru je obrestna mera 3%. Dodatnih provizij ni. Če govorimo o kupcih, potem ne plačajo več. Po zaključku transakcije odjemalci prejmejo sporočilo, v katerem lahko preidete v povezavo "RoboCassies" in navedete podrobnosti transakcije.

Posamezniki

Če morajo lastniki virtualnih prodajnih mest s storitvijo skleniti določeno pogodbo, potem za posameznike takšne transakcije niso zagotovljene. Vse sodelovanje temelji na standardni ponudbi. V tem primeru lahko kupec samostojno določi, kdo bo plačal provizije. Tako lahko določi kupca in ne plača ničesar.

Kupci

Če v tem primeru govorimo o transakcijski vrednosti, bo to neposredno odvisno od posamezne plačilne metode. Če je stranka izbrala plačilo pri prodajalcu pri uporabi plastične kartice ali spletnega bančništva, je v tem primeru pristojbina 55 do 7% Pri uporabi sistema Yandex Money bo plačilo 9% na transakcijo. Če uporabljate QIWI, se bo provizija zmanjšala na 68 odstotkov. Največje plačilo se zaračuna za transakcije prek mobilnih operaterjev. V tem primeru boste morali plačati od 8 do 15%.

Sorodne publikacije