Kako očistiti pomivalni stroj? Navodila za pomivalni stroj

Brez pomivalnega stroja kot prostoročnega. Zdaj lahko ženske drugače zavržejo čas, ki je bil predhodno dodeljen ročnemu pranju in sušenju v kuhinji. Mnoge gospodinje si ne predstavljajo več svojega življenja brez pomivalnega stroja. Dovolj je, da samo prenesete plošče in jedilni pribor, tečete v določenem načinu tehnike in po 20-30 minutah od tam dobite popolnoma čiste in svetleče jedi. Da pa bi pomivalni stroj lahko služil vero in resnico že več let, je potrebno redno skrbeti zanj. O tem, kako očistiti pomivalni stroj in kako izbrati najboljše sredstvo, se pogovorimo še naprej.

Zakaj kuhinjske naprave zahtevajo posebno skrb?

Če zunanji del naročila ne povzroča vprašanj, lahko čiščenje notranjih elementov povzroči slepo ulico. Ni težko uganiti, zakaj je treba odstraniti ostanke hrane, apno in maščobo.
 • Drugič, redno čiščenje bo podaljšalo življenjsko dobo kuhinjskih aparatov.
 • Toda za tiste, ki se prvič srečajo s tem postopkom, se zdi, da je lažje razkladati avto z premogom, kot pa čistiti pomivalni stroj. Dejstvo je, da vse ni tako težko, če veste osnovna pravila preventivne nege za njo. Nato bo predstavljen celoten sklop postopkov, ki bodo omogočali trditev o popolni čistoči pomivalnega stroja.

  Kako očistiti notri, zkaj naj začnem

  Najprej je treba paziti na splošne točke, ki se nanašajo na redno vzdrževanje kuhinjskega "pomočnika":
 • Po operaciji mora pomivalni stroj ostati odprt. To je potrebno za ostanke vlage iz okolja, ki so optimalno sredstvo za bakterijsko vzrejo.
 • Notranje razdelitve in košaro zahtevata skrbno nego. Po vsakem umivalniku jih je treba obrisati.
 • Ročno čiščenje košev je edini učinkovit način za odpravo onesnaževalcev, v nasprotju z običajnim izpiranjem v programskem načinu.
 • Pred namestitvijo posode v avto, morate skrbno zbrati vse ostanke hrane.
 • Pri čiščenju pomivalnega stroja morate poskušati ujeti vse, tudi težko dostopna mesta. Na detergente ni mogoče popolnoma zanašati - niso vedno učinkoviti.
 • Pri nakupu tablet in tekočin za pomivalne stroje ni vredno varčevati. Kako očistiti napravo brez posebnih orodij? To je praktično nemogoče, če se želite znebiti maščobe in umazane plošče. Čeprav obstaja eno dobro zdravilo, vendar o tem malo kasneje.
 • Bodite pozorni na gumijasta tesnila na vratih. Na tem področju bo veliko umazanije.
 • Pomembno je pravočasno odstraniti maščobno plast. Sežge in oblikuje film, ki lahko pri dolgotrajni izpostavljenosti celo oddaja na kovinsko površino.
 • Kaj naj vedno storim?

  Praviloma se pomivalni stroji iz dneva v dan upravljajo. Po vsakem ciklu uporabenotranji proizvodi morajo biti izprani iz živilskih odpadkov. To ni dobra ideja, da bi poškodovali ta postopek: pomembno je, da previdno prehodite vsa območja, da se lotite vseh odprtin in poglobitev. Gostiteljem Na opombo: škropilnica je pogosto zamašena s hrano. Če ste po pranju pogledali v avto, ste na njem našli del odpadkov, primera ne odložite v dolgo škatlo, takoj odstranite. Pred čiščenjem pomivalnega stroja, še posebej škropilnika doma, izklopite napravo iz omrežja. Za lažjo uporabo uporabite pinceto ali dolge klešče - veliko lažje odstranite ostanke hrane.


  Ob gradnji splošnega čiščenja moramo čistiti pomivalni stroj. Kako to narediti na kakovosten način, vam bo dala navodila po korakih. Po priporočilih lahko v pol ure uredite njihovo nepogrešljivo pomoč v kuhinji.

  Čiščenje mrežnega filtra

  Ta del je treba redno umivati, vendar vsaj enkrat na teden. Filter trajno nabira maščobe, plakete in umazanijo. Garbage zamaši majhne odprtine, kar vodi do neprijetnega vonja iz stroja in čez nekaj časa lahko povzroči tekoče. Za začetek morate pazljivo odstraniti spodnjo košaro in jo razstaviti - tako da lahko odstranite filter. Dovolj je, da del sperete pod vodnim curkom z običajnim detergentom za pomivanje posode. Obrišite suho brisačo.

  Čiščenje rezil

  Naslednja stopnja je obdelava rezil ali, kot jeimenujejo se tudi, gugalni stol. Očistite dele kot umazane. Pogosto so ti rezervni deli zamašeni s peno. Še posebej pomembno je, da očistite vse majhne odprtine na njih - bolj je primerna uporaba zobotrebca. Po namestitvi rezil preverite, ali delujejo pravilno - vijaki se morajo prosto vrteti.

  Obdelava tesnilnih mas

  Pogosto ni treba manipulirati z gumijastimi tesnili. Dovolj rednih vizualnih pregledov in čiščenja vsakih šest mesecev. V navodilih za pomivalne stroje včasih obstajajo priporočila proizvajalca o izbiri ustreznih sredstev. Deljeni nasveti za končno izdelavo tesnilnih vrat in hostes. Glede na preglede je za mnoge priročno, da to storijo s pomočjo stare zobne ščetke - zlahka prodre v prostor med tesnili. Toda priporočila za uporabo citronske kisline ni potrebno. Dejstvo je, da se ta snov negativno odraža na gumo. Pod vplivom agresivne kisline material izgubi elastičnost in tesnost.

  Kaj je še treba odpraviti?

  Plastične košare so čisto očiščene z detergentom za pomivanje posode in mnogi pozabljajo na potrebo po umivanju tako imenovane "mrtve cone". Nahaja se na dnu avtomobila, vrat. Kljub temu, da voda ne pride tja, se umazanija in različne usedline kopičijo dobesedno za več uporab.

  Katera orodja so namenjena detergentom za pomivanje posode?

  Ne glede na dimenzije (45 ali 60 cm) imajo pomivalni stroji praktično enako napravo.Ko končate s čiščenjem težko dostopnih površin, lahko nadaljujete z odstranjevanjem maščobe, rje in plesni.
  V tej fazi je pomembno, da se ne zamenjajte s tekočino za pomivalni stroj. Da bi se izognili specifičnemu onesnaženju, morate izbrati pravo orodje:
 • Mould. Če ga želite odstraniti, morate uporabiti belilo. Izjema je prisotnost delov iz nerjavnega jekla v stroju. Klorirane spojine so lahko nevarne za to kovino. Da bi preprečili pojav gob, po pranju pustite vrata odprta.
 • Rust. Odpravljanje korozije ni enostavno. Toda tudi če se najde ustrezno sredstvo, ne bo zagotovilo, da se rja ne bo več pojavila. Prvi znaki korozivnih procesov: napihnjenost zgornje plasti barve in luščenje. Da bi preprečili nastanek rje, vam bo pomagal namestiti filter za čistilce vode za pomivalni stroj.
 • Pena. Najlažji način, da se znebite trde apnene plošče, je, da kupite Finish tablete. Naprava se lahko uporablja tako v prisotnosti že obstoječega merila, kot tudi za preventivne namene. Cenejši analogi Finish tablet so Somat, Topper in Amway.
 • Samočistilni čistilec

  Če verjamete v povratne informacije, mnogi uporabniki priporočajo uporabo citronske kisline za čiščenje pomivalnega stroja doma. Kot smo že omenili, lahko ta komponenta poškoduje gumijasta tesnila. Varna alternativa bo raztopina sode in kisa.Lahko jo pripravite sami:
 • V razmerju 1:13 vzemite namizno posodo s 5% kisom in kuhano vodo. To pomeni, da na 1 žlico esence uporabite 13 žlic. l vode.
 • Nato morate dodati pecilni soda - približno 50-60 gramov.
 • Sestava je temeljito premešana, soda ima malo "britja".
 • ​​
 • Nato se v pomivalni stroj pošlje steklo z nastalo tekočino 60 cm ali 45 cm - ni pomembno.
 • "Pomočnik" je uveden v običajnem programu, vendar brez jedi in jedilnega pribora.
 • Na koncu enote očistite notranjo komoro s čistim prtičkom. Po posegu ne sme biti nobene kontaminacije.
 • Redno čiščenje ni potrebno. Dovolj je, da postopek poteka vsake 2-3 mesece. In da bi zmanjšali vloge kamna, uporabite sol - to vpliva na kemično sestavo vode, zaradi česar je mehkejša.
  Na prvi pogled se zdi, da ni potrebe po posebni negi za kuhinjske aparate. Pomivalni stroj vseh blagovnih znamk in modelov že dolgo izgleda čisto in sveže. Z vsakodnevnim delovanjem pa so vsi delovni deli onesnaženi z živilskimi odpadki, usedlinami iz trde vode in čistilnimi sredstvi, peno in maščobami, ki posledično povzročajo okvare in neučinkovito delo strojev. Z uporabo Finish za čiščenje pomivalnega stroja lahko podaljšate življenjsko dobo pomivalnega stroja. Pojav neprijetnega vonja v odprtih vratih služi kot znak neuspeha glavnega "pomočnika" v kuhinji. Ne čakajte na žalostne posledicečiščenje pomivalnega stroja opravite čim prej.

  Sorodne publikacije