Kaj naredi trdi odbijač Ojačevalnik odbijača: namen in značilnosti izbire

Kaj vpliva na trdnost konstrukcije in izdelavo togega odbijača? Ojačevalnik odbijača - tukaj je odgovor. Ta del je prerez iz plastike ali kovine. Če se podpora deformira, je treba popraviti. Ko obnovitev ni mogoča, zamenjajte nadomestni del. Izberite izvirno ali podvojeno postavko - stvar koristi. Kakšne so značilnosti teh ali drugih komponent, preberite v pregledu.

Tipi

Za zagotovitev togosti konstrukcije spredaj ali zadaj avtomobila se uporablja poseben prečni ojačevalnik odbijača. S tem delom se med udarcem sosednja vozlišča ne zrušijo ali rahlo deformirajo.
Eden najbolj poškodovanih delov vozila - odbijač. Ojačevalnik odbijača je potreben za zmanjšanje mehanskega vpliva na druge dele avtomobila. Proizvajalci avtomobilov imajo dve vrsti sprednje in zadnje opore:

 • plastika;
 • kovina.
 • Polimerne prečke ne zagotavljajo togosti konstrukcije, zato je avtomobil s kovinskim delom bolj zanesljiv.

  Namen

  Ojačevalnik sprednjega odbijača se uporablja za zagotovitev togosti in dodatne pritrditve obloge, razen absorberja in nosilcev. S takšno zasnovo se pri trku poškodujejo le pokrov in nosilec. Ustrezna vozlišča ostanejo nedotaknjena ali deformirana do majhne stopnje.
  OjačevalnikZadnji odbijač opravlja zaščitne funkcije. Kovinski prerez povečuje odpornost na fizikalne vplive. Ko je del izdelan iz plastike, se med trkom obloge in nosilca uniči druge elemente telesa.

  Namestitev

  Pred namestitvijo odbijača je ojačevalnik odbijača pritrjen tako, da je konstrukcija zanesljiva, odporna na poškodbe. Nosilec je pritrjen z vijaki na mestu, ki je predvideno za montažo. Nato vstavite absorber (če je ta del proizvajalec) in ga obrnite. S pomočjo takšnih elementov telesa zagotavlja togost konstrukcije. Za vgradnjo ojačevalnika sprednjega odbijača je potrebno pritrditi križ s pomočjo pritrdilnih elementov. Priporočljivo je, da spoje povežete s sredstvi proti koroziji, da podaljšate življenjsko dobo delov.

  Ojačevalnik zadnjega odbijača je pritrjen na zadnjo steno. Če je bil trak odstranjen in nameščen, je treba točke pritrditve obdelati s posebnim orodjem, ki preprečuje nastanek rje. Ena od teh skladb je Avto-konservantka "Movil".

  Kako izbrati in kupiti?

  Če je odbijač zdrobljen, ojačevalnika odbijača ni mogoče obnoviti, potem obstajata dve rešitvi: kupiti, namestiti originalne rezervne dele ali dati prednost podrobnostim blagovnih znamk tretjih oseb. Potrošnik bo lahko izbral možnost, primerno za proračun.
  Originalni nadomestni deli - komponente, ki jih proizvaja OEM. Za take podrobnosti telesa je značilno več značilnosti:
 • visoka cena;
 • v popolni združljivosti z vozlišči vozila;
 • kakovostnouspešnost;
 • embalaža z blagovno znamko.
 • Da bi pravilno izbrali ojačevalec odbijača, uporabite katalog rezervnih delov z vnosom podatkov o vozilu: VIN, znamka, model, leto izdaje.
  Pri varčevanju denarja brez škode za kakovost delov, je primerna možnost nakup ojačevalnika odbijača drugega proizvajalca. Neoriginalni nadomestni deli privabljajo potrošnike zaradi treh lastnosti:
 • cenovno dostopnih;
 • Najmanjša razlika med proizvodi proizvajalca OEM;
 • hitre dobave.
 • Podvojeni proizvajalci proizvajajo vse vrste delov za različne znamke avtomobilov, vključno z ojačevalnikom odbijača Renault, Nissan, Toyota, zato kupci že dolgo cenijo sposobnost varčevanja brez ogrožanja kakovosti. Neoriginalni deli so izbrani glede na značilnosti vozila: model, leto izdaje, tip karoserije. V večini primerov se analogi uporabijo med post-garancijskim servisom. Ojačevalnik odbijača - pomemben konstruktivni del avtomobila. V primeru deformacije nosilca po trku je treba križ popraviti ali zamenjati. Ko ni želje po eksperimentu, kupite originalne podrobnosti. Če želite prihraniti denar, je najboljša možnost naročiti podvojene rezervne dele.

  Sorodne publikacije