Kaj je kompromis v kriptografiji

Včasih je treba ukrasti določene podatke. In to se zgodi ne le gesla in prijave iz računov socialnih omrežij. Obstaja možnost, da bodo podatki iz vaše kreditne kartice izgubljeni, kar bo sčasoma izločeno iz vašega denarja. Ko govorimo v preprostem jeziku, ga oseba na noben način ne nanaša na ključne podatke, jo ukrade in jo uporabi za svoje potrebe.

Podrobnosti o kompromisu

Verjetno niste dobili zgoraj opisanega in želite izvedeti več o tem, kaj je kompromis. Zdaj bomo nadaljevali. Po svoji naravi gre za preprosto krajo podatkov za namen njihove nadaljnje uporabe, ko neznana oseba dobi dostop do tajnih ključev.


Kaj je kompromis v kriptografiji

Napadalci pogosto potrebujejo nekaj časa za kompromis, zato jih sistem prepozna in zapre dostop. Pogosto je kompromisna kriptografija možnost dostopa do zasebnega ključa, algoritma, računa ali katerega koli drugega varnostnega elementa, ki vam omogoča, da pri izmenjavi informacij potrdite identiteto uporabnika.

Kako poteka kraja podatkov?

Na tak način, da so hekerji zelo raznoliki, je mogoče pridobiti informacije iz odprtih virov. Na primer, ste naključno naredili fotografijo, ki prikazuje družbo z geslom. To je verjetno nepomemben dogodek, vendar mora biti tudi to. Uporabnik lahko izgubi pomnilniški medij in je lahko povezan s svojo napravo prek posebnih programov.

Kraja z bančne kartice

In zBančne kartice pridejo v več: graciozno, uporabniku je prikazan oglas, kjer ponuja poseben izdelek po posebni ceni. Seveda je potrebno vnesti podatke s kartice in kode na zadnji strani. Bodite previdni, nikoli ne povejte CCV kode tretjim osebam in neznanim stranem!


Šimiranje je tudi naprednejše posnemanje. Če bi bila v drugem primeru na ATM nameščena okorna naprava za branje podatkov iz kartice, ki bi jo lahko opazili, potem pri shimmingu ne bi bilo mogoče narediti povečanja brez takšnih naprav.

Načini zaščite

Najprej se naučiti računalniške pismenosti. To pomeni, da se morate zavedati, da internet ni prostor za shranjevanje posebej pomembnih datotek. Če je mogoče, boste vedno ukradli podatke o vaši bančni kartici ali druge dragocene informacije. Položaj s tajnimi ključi je podoben. Bolj ko ga uporabljajo, večja je verjetnost, da bodo kompromise in jih izkoristili. Obstaja tudi naraščajoča nevarnost pri uporabi istega ključa za dolgo časa.

Sorodne publikacije