Kako izbrisati datoteke v imenu skrbnika: osnovne metode

Večina uporabnikov sistema Windows, ki se začne s sedmo spremembo, vedo, da ni mogoče izbrisati vseh datotek ali imenikov s standardnim dejanjem ali z gumbom za brisanje. Če želite izvesti takšne postopke z nekaterimi objekti, lahko sistem zahteva skrbniške pravice (če datoteka ali imenik ne pripada sistemskim komponentam, se predlog za potrditev dejanja običajno izda takoj). Toda kako izbrisati datoteke kot skrbnik, če se sporočilo ne pojavi na zaslonu? V ta namen lahko uporabite več standardnih metod, ki bodo opisane čim podrobneje.


Kako odstraniti datoteko, ki zahteva skrbniške pravice: splošna načela

Na splošno najlažji način za odstranitev neobdelanih objektov, do katerih je dostop blokiran, se šteje za izvajanje potrebnih dejanj pri prijavi v sistem pod skrbnikom ob zagonu ali ko uporabnik spremeni .
Žal Windows ustvari en vnos za uporabnika, kar mu daje največja dovoljenja. Toda odstranitev ali izvršitev nekaterih drugih ukrepov ovira tako imenovani upravitelj. Po drugi strani pa je lahko vprašanje, kako izbrisati datoteke v imenu skrbnika, nekoliko drugačno od zgoraj navedene metode rešitve, namreč
 • sprememba atributov objektov;
 • prejemanje upravnih pravic;
 • onemogočanje kontrole UAC (računi);
 • aktiviranje dodatnih privilegijev;
 • uporabite ukazno konzolo.
 • V nekaterih primerih, ko gre za datoteke in mape nameščenih programov, lahko uporabite posebne programe za deinstalacijo, ki vam omogočajo, da odstranite vse iz sistema, za kar je glavni pogoj, da se izvaja v imenu skrbnika. Nato se lahko znebite celo vgrajenih komponent sistema Windows, ki običajno niso odstranjene ali pa jih sploh ni na seznamu nameščenih programov.


  Spreminjanje atributov odstranjujete objekte

  Torej, kako brisati datoteke iz diska, če se iz nekega razloga ne izbrišejo? Najprej se morate prijaviti v razdelek z lastnostmi (meni PCM) v običajnem Raziskovalcu ali kateremkoli drugem upravljalniku datotek in preveriti dodane atribute.
  Pogosto se lahko tam nastavi nastavitev "Samo za branje", kar vam omogoča, da odprete datoteko za ogled, vendar prepoveduje brisanje, premikanje, preimenovanje ali urejanje. Če želite odstraniti, preprosto počistite potrditveno polje v atributu, po katerem se spremembe shranijo in datoteka postane na voljo za brisanje.

  Kako pridobiti skrbniške pravice?

  Toda to je bila najpreprostejša in daleč od idealne metode. Da ne bi prišlo do takšnih težav, ali ni lažje takoj določiti maksimalnega niza privilegijev? Kako do skrbniških pravic? Če želite to narediti, morate najprej zagnati ukazno vrstico (cmd iz menija Run) na skrbnikovem imenu, jo nastaviti kot omrežnega uporabnika Administrator /active: yes, in nato znova zagnati sistem po izvršitvi ukaza. Prijava bo že opravljenaje pod skrbnikom, prej blokirane datoteke in imenike je mogoče odstraniti brez težav.

  Onemogočanje nadzora nad evidencami

  Vprašanje, kako izbrisati datoteke kot skrbnik, nima druge rešitve, ki je neposredno povezana s pridobivanjem dodatnih pravic. In to je za zmanjšanje ravni nadzora nad registracijskimi evidencami.
  Dolgo časa ne iščete želenega odseka, pokličite iskalno polje iz menija Start in vnesite stenograf UAC. Okno z možnostmi na levi ima poseben drsnik, ki ga je treba preurediti v spodnji položaj in shraniti spremembe. Opomba: ni priporočljivo uporabljati nadzor trajnega onemogočanja, saj lahko to poveča tveganje za prodor zlonamernega izvršljivega sistema ali nezaželeno namestitev programske opreme.

  Določitev dodatnih pravic

  Načeloma lahko vzpostavite razširjen sklop pravic za izvajanje absolutno vseh ukrepov, ki jih zagotavlja sistem. Kako v tem primeru odstraniti datoteke z diska?
  Najprej v "Raziskovalcu" v meniju PCM kliknemo okno z lastnostmi na varnostnem zavihku in pritisnemo gumb dodatnih parametrov, po katerem zamenjamo lastnika trenutnega uporabnika.
  Nato pojdite v razdelek dovoljenj in označite polno dostopno točko, nato pa potrdite polja za dodajanje in zamenjavo dovoljenj. Po shranjevanju sprememb ni mogoče izbrisati nobenega objekta.

  Uporaba ukazne vrstice

  Če je uporabnikNe prestraši uporabe ukazne konzole, vprašanje, kako brisati datoteke kot skrbnik, je mogoče rešiti z uporabo. Tukaj lahko ločite dve različici dejanj. V prvem primeru lahko zaženete Raziskovalca s posebnimi pooblastili z ukazom runas /user:% userdomain% admin "explorer /poseben", po katerem se vsak ukrep, ki se izvede v upravitelju datotek, samodejno pripiše administratorju.
  Za drugo metodologijo, na primer, razmislite, kako izbrisati mapo v imenu skrbnika. V tem primeru mora ukaz, ki ga vnesete, izgledati takole: RMDIR /S /Q C: FULL_PUT (na primer za sistemsko particijo). Zahteva za pravice in potrditev odstranitve za podani imenik bo onemogočena. Pomanjkljivost te metode je v tem, da je treba celotno pot do datoteke ročno vnesti ali kopirati iz naslovne vrstice istega Explorerja (kopiranje Windows7 ne deluje). Ampak na splošno, na ta način vam omogoča, da se znebite datotek in imenikov, ki jih je blokiral super administrator, brez težav.

  Sorodne publikacije