Tableto popravite z lastnimi rokami doma

Mobilna tehnologija se že dolgo utrjuje v današnji družbi in težko si je predstavljati življenje osebe brez pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Vendar pa prej ali slej vsi stroji ne delujejo. Vzroki okvar in njihove vrste so ogromni. Da ne bi dali pripomočka v servisni center in ne čakali nekaj dni, lahko tableto popravite z lastnimi rokami.

Prvi koraki

Prva stvar, ki jo priporočamo za začetek, je diagnostika naprave, kar pomeni, da je treba ugotoviti, kaj točno je bilo pokvarjeno. Razčlenitve lahko razdelimo v dve vrsti:
 • Prva vrsta je tista, ki jo lahko opazimo s prostim očesom: zlomljen zaslon na dotik, pokvarjen konektor in okvarjen zvočnik. Vse je na površini in je enostavno diagnosticirati.
 • Z drugim pa je veliko bolj zapleteno. Zelo problematično je razumeti, zakaj naprave ni mogoče vklopiti ali zakaj adapter za Wi-Fi ne deluje. V takih primerih morate uporabiti posebne programe, ki preizkušajo različne module tabličnega računalnika in objavljajo vse informacije o njih, ter navesti, ali delajo ali ne.
 • Potrebna orodja

  Po iskanju okvare in odločitvi za popravilo tablete z lastnimi rokami potrebujete majhen nabor orodij, kot so:
 • niz majhnih magnetnih izvijačev;
 • pinceta;
 • posebno rezilo ali kreditno kartico, ki se uporablja za razstavljanje telesa;
 • tanek dvostranski lepilni trak;
 • Podrobna navodila ali video vadnice za sestavljanje in razstavljanje modela tabličnega računalnika.
 • Pomembno je upoštevati blagovno znamko vaše naprave. Včasih je težko narediti popravila tablet. "Samsung" z lastnimi rokami je enostavno popraviti. Trg prodaja veliko rezervnih delov tega podjetja. Popravilo tablet "Lenovo" z lastnimi rokami, preveč, ne bi posebno delo. Toda deli iz manj priljubljenih podjetij, da bi dobili problematično. Vendar pa ni mogoče popraviti vseh okvar na domu.


  Velike razčlenitve

  Tu so vrste razčlenitev, ki jih je mogoče popraviti z ustreznim pristopom doma:
 • Ponovna namestitev tablet. Potrebno je, če je programska oprema naprave postala napačna: začela je obesiti programe ali celo samovoljno zapreti. Na vseh tablicah je gumb ali kombinacija gumbov, ko je pritisnjena, se v celoti ponastavi na tovarniške nastavitve. Če to ne deluje, pojdite na uradno stran proizvajalca naprave in poiščite model, nato pa prenesite najnovejšo različico vdelane programske opreme v .zip .rar, .7zip format. Nato morate zagnati poseben program, ki samodejno zažene posodabljanje naprave.
 • Če tablica preveč hitro ali nepravilno izgubi polnjenje, jo je treba zamenjati. Če želite to narediti, odstranite zadnji pokrov, nežno dvignite baterijo, nato ugotovite, kateri model in njegova zmogljivost. Ko kupite nadomestni del, ki ga potrebujete v trgovini z elektroniko, ga morate namestiti na mesto starega s tankim dvostranskim trakom.
 • Zlomi zaslona

  AtŠtevilne okvare lahko naredijo popravilo tablet z lastnimi rokami. Zaslon se praviloma pogosto pokvari. Proizvajalci delajo posebej tako, da njegova zamenjava ne povzroča posebnih težav.

 • Zlomljeni zaslon je pogosta okvara in razlog za to je netržni pristop k napravi. Neprekinjeni sunki in pogosta padca lahko povzročijo razpoke na zaslonu, ki zelo negativno vplivajo na videz naprave in lahko vplivajo na delovanje matrice in senzorja. Če je bilo steklo ali senzor poškodovan in se je nehalo odzivati ​​na dotik in želite popraviti tablico z lastnimi rokami, morate zamenjati zaslon na dotik precej zapleteno. Če želite to narediti, morate za nakup in namestitev novega zaslona na dotik za video navodila v napravo poznati označevanje naprave in naročiti novo stekleno matrico.
 • Mehanske napake so običajno nastale zaradi trdega površinskega vpliva ali naključnega padca naprave. Praviloma v takih primerih trpi le telo tablete, ne da bi to vplivalo na celotno elektronsko polnjenje. S takšnimi neprijetnimi napakami se lahko zlahka spopadete s pokrovi, nalepkami, nalepkami itd., Ki se lepijo na poškodovane dele. Vendar pa se včasih zgodi, da se po razpadu elektronike v notranjosti naprave pokvari in tukaj ni mogoče popraviti tablete z lastnimi rokami. Potrebno bo uporabiti pomoč strokovnjakov.
 • Težave z zaslonom na dotik. Ta težava se ponavadi pojavi, če v napravi pride do okvarenapaka programske opreme. Kot kaže praksa, taka težava izgine po osvežitvi naprave. To bo delovalo le, če bo prišlo do težav z logičnim delom, in če je problem z napravo sam, potem je razlog lahko odklop zanke zaslona na dotik ali matične plošče. V tem primeru je treba za nadaljevanje dela izklopiti vetrobransko steklo z lopatico in vstaviti hrbtno stran pladnja matrice.
 • Zaključek

  Zelo priporočljivo je, da se na domu izvajajo druge vrste popravil. Popravilo tablete z lastnimi rokami bo pametno samo s preprostimi okvarami. Popravilo ali zamenjava delov, ki so spajkani na matično ploščo, je bolje, da zaupate strokovnjakom iz servisnega centra, ki bo po razumni ceni vašo napravo preoblikoval v življenje.

  Sorodne publikacije