Kako vklopiti VPN v "Opera" na računalniku?

Zaradi vse večjega števila omejitev in prepovedi obiska enega ali drugega vira na internetu je uporaba tehnologij VPN postala še posebej pomembna danes. V nadaljevanju je nekaj osnovnih odločitev, kako omogočiti WLL v operi. Za popolno razumevanje vprašanja pa je treba najprej izpostaviti nekaj teoretičnih vidikov. Mogoče nekdo ne potrebuje teh informacij, vendar mu ne škoduje, da se z njim seznani.

Kaj je VPN in zakaj ga potrebujete?

Začnimo, očitno, iz osnov. In za začetek bomo razumeli, kaj te tehnologije predstavljajo. Prvič, zelo zmanjšanje VPN je bila oblikovana iz angleške fraze Virtual Private Network, vendar je sčasoma postala obsežnejša.


Osnova teh tehnologij je načelo tako imenovanega tunelskega šifriranja odhodnega in dohodnega prometa (preneseni in prejeti podatki). Pri dostopu do informacij preko takšnega predora je dostop do njega s strani popolnoma onemogočen. Danes pa tudi varstvo informacij ni vprašanje. Dejstvo je, da v določenem smislu v VPN spominja na delovanje anonimizatorjev (anonimnih proxy strežnikov), ki vam omogočajo, da skrijete resnični zunanji IP naslov računalnika, s katerega je bila zahtevana, strežniku in jo nadomestite z drugim. Če pa se naslovi strežnika proxy spreminjajo ves čas (dinamični IP), ko se VPN aktivira, lahko naslov ostane konstanten (statični IP) in se ujema.ozemeljsko lokacijo računalnika uporabnika na popolnoma drugem mestu, ki se razlikuje od njegove dejanske lokacije.


Prednosti uporabe WLN

Kakšna je korist? In dejstvo, da je po rešitvi vprašanja, kako v računalniku vključiti VPN, lahko uporabite vse prednosti takšnih tehnologij za dostop do prepovedanih ali blokiranih mest ("Opera" velja le zato, ker je prvi in ​​najboljši brskalnik z vgrajenim VPN- stranko). Če govorimo o resničnih primerih, lahko v tem načinu dela enostavno poslušate ameriške internetne radijske postaje, dostop do katerih je odprt samo za tiste, ki so geografsko locirani v Združenih državah. V povezavi z najnovejšimi dogodki v Ukrajini, ko so bile ruske socialne mreže in storitve Yandex in Mail.Ru blokirane na državni ravni, kot tudi veliko novic, uporaba VPN omogoča, da se izogne ​​takšnim omejitvam. V nekaterih državah so blokirani tudi viri, kot je priljubljena skupna raba videoposnetkov v YouTubu in socialna omrežja, kot sta Facebook in Twitter, VPN pa imajo dostop do njih brez težav.

Kako vključiti WLAN v operi po prvem zagonu brskalnika?

Čeprav se vse to nanaša izključno na teoretični del. Čas je za vadbo. Torej, vprašanje, kako vključiti v "Opera", da vklopite WLAN, bi morali razmisliti o sledi od trenutka prenosa in namestitve samega brskalnika. Vgrajeni odjemalec ni v vseh spremembah, ampak le v najnovejših. Zato morate najprej obiskati uradno spletno stran razvijalca (opera.com), prenesti distribucijo namestitvenega brskalnika, ki imavdelani odjemalec in ga nato namestite v računalnik.
Ko se brskalnik prvič zažene, je odjemalec neaktiven in na plošči ni gumbov za aktiviranje tega načina. Za prvi zagon odjemalca morate vnesti nastavitve z gumbom z logotipom brskalnika, ki se nahaja zgoraj levo.
V oknu z nastavitvami, da ne iščete želenega odseka za dolgo časa, preprosto vnesite kratico VPN v iskalno polje na desni. V rezultatih se stranka ponavadi najprej prikaže. Če jo želite aktivirati, potrdite polje za ustrezno prelomnico. Takoj lahko takoj odidete v varnostni del.

Kako omogočiti vzletno-pristajalno stezo v brskalniku Opera po začetni aktivaciji načina

Izvedena je bila začetna aktivacija. In zdaj lahko govorimo o tem, kako v glavnem oknu brskalnika vklopiti VPN neposredno v "Operi", saj se na levi strani naslovne vrstice pojavlja ustrezna ikona. V aktivnem načinu je modre barve, v načinu izklopa je pregleden, v trenutku povezave pa je oranžen.
Zdaj se vprašanje, kako vklopiti VPN v operaciji ali izklopiti ta način, zmanjša le na klik na ikono, in v pogovornem oknu, ki se pojavi, nastavite stikalo na želeno mesto, čeprav lahko nastavitev lokacije (izbira države) prilagodite. , ne pa samodejnega načina.

Kako aktivirati zaslonski prehod na mobilnih napravah?

Mobilne naprave bodo bolj verjetno uporabljale različico brskalnika Opera Mini. Ampak tukaj je uporaba vgrajenegamožna je tudi stranka. Vključitev VPN-ja v "Opera Mini" je popolnoma osnovna.
Po namestitvi programa na mobilno napravo in njenem prvem zagonu morate uporabiti gumb »Začni« in večkrat pritisniti »Naprej«, dokler se na zaslonu ne prikaže zahteva za dovoljenje za povezavo, ki označuje uporabo WLAN. Potrdite dovoljenje in kliknite gumb "Poveži". To se bo samodejno povezalo z najbližjim strežnikom.
Če želite spremeniti nastavitve v vašem brskalniku, morate uporabiti element za spremembo regije in izbrati želeno državo, iz katere se nahajate.

Alternativne metode aktiviranja

Seveda je zelo dobro, da imajo najnovejše spremembe brskalnika vgrajen odjemalec. Toda, če nekdo ne mara njegovega dela, lahko vprašanje, kako vključiti BNP v "Opera", rešimo tudi s klasično metodo - namestitvijo dodatne razširitve, kot je Zenmate. To lahko storite v ustreznem razdelku. Ker na začetku ni dodatkov, morate klikniti hiperpovezavo na galerijo, izbrati želeni programček in ga vključiti v brskalnik. V tem primeru ni priporočljivo namestiti in aktivirati več podobnih dodatkov, saj lahko njihova skupna raba povzroči konflikte in moti brskalnik sam.

Rezultat

Dejansko ni pretežko vklopiti WLL v operi. Toda končno bi morali dati en nasvet. Dejstvo je, da nekateri uporabniki poskušajo aktivirati aktiviste, da bi pospešili dostop do spletnih strani.Turbo način. Njegovo aktiviranje bo deaktiviralo vdelanega odjemalca. Imejte to v mislih! No, pri mobilnih sistemih je situacija še lažja, ker ni potrebno iskati v odjemalcu v nastavitvah, saj bo aplikacija na prvem zagonu ponudila uporabo te vrste povezave.

Sorodne publikacije