Manjka napaka operacijskega sistema: kaj storiti?

Si lahko predstavljate začudenje ali celo šok stanje povprečnega uporabnika, koda vključuje računalnik, in namesto nalaganja operacijskega sistema, se na zaslonu pojavi sporočilo z vrstico Missing operacijskega sistema. Kaj storiti? Windows se ne naloži. Vendar se zdi, da je včeraj vse delovalo, kot bi moralo. Razlogi za ta pojav so lahko precej veliki. Ampak potem so na voljo glavne metode za odpravo take napake, razen če trdi disk sam ni uspel.

Zakaj, ko zaganjate sistem, računalnik piše: Manjka operacijski sistem. Kaj storiti?

Začnimo s tem, zakaj se namesto zagona OS prikaže to sporočilo. Da bi ugotovili razloge in določili nadaljnje ukrepe, preprosto prevedite sporočilo. To pomeni, da je operacijski sistem izgubljen ali da ga ni mogoče najti (včasih se prikaže vrstica Operacijski sistem, ki ni na voljo, ki je ista).

To pomeni, da po preverjanju "železnih" komponent primarni BIOS sistem poskuša prenesti nadzor na zagonskega operacijskega sistema in ni definiran. Zakaj se to dogaja? Med možnimi vzroki za takšen pojav so naslednji, najbolj značilni:
 • nepravilno zaporedje naprav za zagon OS;
 • napake trdega diska;
 • poškodbe zagonskega zagonskega programa Windows, zagonskih sektorjev ali vnosov;
 • virusni učinki;
 • odpoved trdega diska.
 • Manjkajoči operacijski sistem: kaj storiti z Windows 7?

  Ne bi bilo tako, najprej preverite zanke, ki jih trdi disk poveže z matično ploščoplačati Mogoče tesno prileganje stikov samo in je bil vzrok takšnega pojava. Toda predpostavimo, da sistem znova izda nizu manjkajočega operacijskega sistema. Kaj storiti? Windows 7, nameščen ali drug sistem, v tem primeru nima nobene vrednosti.
  V tem primeru je treba preveriti zaporedje nameščenih zagonskih naprav. Situacija je najpreprostejša: optični pogon je vstavljen v glasbeni disk, kar seveda ni zagonskih zapisov, sama naprava pa je prva v zagonskem seznamu, po njem - pogon USB itd. Najprej shranite spremembe in ponovno zaženite.

  Preverjanje diska

  Toda to morda ne bo pomagalo in sistem bo izdal sporočilo z linijo manjkajočega operacijskega sistema. Kaj storiti v tem primeru? Z namestitvijo ali obnovitvijo optičnega pogona ali pogona USB za zagon s prvim namestitvijo v BIOS na seznamu ustreznih naprav.
  Po začetku morate iti na obnovitveno particijo in uporabiti ukazno vrstico, ki se običajno kliče s kombinacijo Shift + F10. Za napake chkdsk mora napisati ukaz za preverjanje diska: /f /r /x (podane atribute lahko vnesemo poljubno). Po zaključku postopka, če se odkrijejo in popravijo napake, zapustite ukazno konzolo in ponovno zaženite. Opomba: V nekaterih primerih bo v BIOS-u potrebno spremeniti način HDD SATA AHCI na IDE.

  Dejanja z zagonskimi zapisi

  Slabše, kadar je to ustreznobootloader in vse, kar je z njim povezano. Poškodbe zapisov in sektorjev lahko povzročijo tudi, da se na zaslonu prikaže vrstica manjkajočih operacijskih sistemov. Kaj storiti v takšni situaciji? Znova zaženite pogon USB in pokličite ukazno vrstico.
  Zdaj morate uporabiti posebno orodje za preverjanje in odpravljanje napak Bootrec.exe. Prvi po vnosu Bootrec.exe je dodaten ukaz /FixMBR preko prostora, drugi (tudi po vnosu Bootrec.exe s presledkom) - /FixBoot. Ko se izvršita oba ukaza, zapustite konzolo in, kot v preteklosti, znova zaženite računalnik. Toda kako narediti, če sistem vrne niz manjkajočega operacijskega sistema? Kaj storiti? Znova uporabite ukazno vrstico in vnesite ukaz bootrec.exe /RebuildBCD za preoblikovanje zagonskega sektorja. In tukaj je, če je s trdim diskom vse, kar je v redu, sto odstotkov zagotavlja obnovitev delovanja sistema. Opomba: vse tri ukaze se lahko takoj zaporedoma sekvencirajo.

  Dodatni ukrepi

  To so splošne značilnosti dejanja, ko se prikaže sporočilo o manjkajočem operacijskem sistemu. Kaj bi storili, da bi odpravili ta problem, želim upati, je že jasno. Kot dodatna dejanja, kot so virusi, lahko predlagate, da preverite pri zagonskem disku programa Kaspersky Rescue Disk pred zagonom sistema Windows. Ta pripomoček lahko zazna tudi tiste grožnje, ki so globoko vgrajene v RAM.

  Če obstajajo fizične težave s trdim diskom, kot zadnje sredstvo (da ga ne bi vrgli ven in da bi oživili vse informacije, ki jih lahko ponudi program HDD)Regenerator, ki lahko na podlagi izjav svojih ustvarjalcev popolnoma demagnetizira površino trdega diska. V primeru, da ne pomaga, je treba trdi disk spremeniti. Še vedno ostre pozornosti vsakega uporabnika na dejstvo, da nobena druga orodja za obnovitev zagonskega sistema v primeru poškodbe zapisov, sektorjev in samega bootloaderja ne bo pomagalo. Zato, ne glede na to, ali ga želite ali ne, boste morali uporabiti le orodje ukazne vrstice.

  Sorodne publikacije