Kako spremeniti velikost slike v Photoshopu: navodila po korakih, metode in priporočila

Spreminjanje velikosti slike je eno od osnovnih veščin, potrebnih za delo v programu Photoshop. To funkcijo uporablja večina lastnikov digitalnih SLR fotoaparatov. Uporabniki, ki želijo obvladati najbolj znano aplikacijo za urejanje fotografij, se začnejo učiti iz lekcije o tem, kako spremeniti velikost slike v Photoshopu.

Priprava

Adobe je izdal vrsto izdelkov za delo s fotografijami. Če želite izvedeti, kako spremeniti velikost slike v Photoshopu, morate prenesti in namestiti različico CS6. Začetni uporabnik bo lažje delal z vmesnikom v ruskem jeziku. Postopek se lahko predvaja tudi v starejši različici programa.

Kako spremeniti velikost slike v Photoshopu CS6?

Uporabnik mora izbrati fotografijo, ki jo želite urediti. V ta namen pojdite v razdelek »Datoteka« v meniju. Nato si zapomnite vrstico "Odpri". Po tem morate izbrati sliko in kliknite »V redu«. Na delovnem območju se prikaže fotografija.

Nato morate takoj preiti na rešitev problema, kot v "Photoshop", da spremenite velikost slike. Uporabnik mora odpreti meni. V razdelku »Slike« je treba označiti vrstico »Velikost fotografije«. Odpre se pogovorno okno z nastavitvami. Področje »Dimension« vam omogoča, da dobite informacije o sliki, preneseni v program. Tu je tudi ločljivost slike v slikovnih pikahtudi v odstotkih. Področje "Velikost tiskanja" se uporablja pri delu s tiskalnikom. V tem polju je treba določiti ločljivost 200-300 slikovnih pik na palec. Parametri "Širina" in "Višina" vam omogočajo, da s tiskano fotografijo naredite zaključke o velikosti papirja. Po želji lahko shranite deleže slike.

Nastavitve

Glavno delo je v območju "Dimension". Pozornost je treba usmeriti na elemente "Širina" in "Višina". Kako spremenim velikost slike v Photoshopu? V ta namen morate v poljih s številkami podati želene vrednosti širine in višine slike. Privzeti program shranjuje deleže fotografije.

Če želite onemogočiti to možnost, počistite potrditveno polje za ta element. Nato morate klikniti na gumb "ok". Na enak način je ločljivost fotografije zmanjšana ali povečana v odstotkih.

Kako spremeniti velikost vdelane slike v Photoshopu?

Za to bi bilo treba uporabiti orodje proste transformacije. Ta način se aktivira s tipkama Ctrl + T. Potrebno je povleči kvadrat kvadrata v glavnem oknu programa. Če želite shraniti razmerja, pritisnite tipko Shift. Ko spremenite ločljivost slike, morate onemogočiti orodje Free Transform.

Shranjevanje rezultata

Če želite dokončati to nalogo, pojdite v razdelek "Datoteka". Če je slika objavljena na spletu, mora uporabnik opozoriti na vrstico »Shrani za splet in naprave«. Nato morate podati JPEG High inpotrdi izvedbo ukrepa.
V drugih primerih je treba opozoriti na vrstico "Shrani kot". Izbrati morate kakovostno sliko (8 ali več). Fotografijo lahko shranite v poljubni obliki.

Kakovost urejene slike

Slika bo skoraj tako jasna kot izvirnik. Kako spremenim velikost slike v Photoshopu brez izgube kakovosti? Upoštevati je treba pravila za uporabo orodja za velikost slike. Za jasnejšo sliko ni mogoče posneti slik z nizko ločljivostjo. Ko zmanjšate velikost fotografije, pripomoček odstrani nepotrebne pike. Če poskušate povečati nastalo sliko, lahko naletite na dejstvo, da bo slika postala zamegljena. Uporabnik ne bo mogel spremeniti velikosti slike brez izgube kakovosti. "Photoshop" v tem primeru izračuna, katere pike je treba dodati. V tem primeru se uporabljajo kompleksni algoritmi obdelave. Izračuni ne morejo biti popolnoma natančni, zato majhna slika postane velika in zamegljena. Vrnitev urejene fotografije na izvirno kakovost s povečanjem ločljivosti ne bo več mogoča.

Možnost "Interpolacija"

Ko se program prvič zažene, je ta funkcija privzeto omogočena. Interpolacija se imenuje proces, v katerem se pripomoček odziva na ukaze za spreminjanje velikosti slike z odštevanjem ali dodajanjem pikslov. Da bi kakovost urejene fotografije ostala enaka, morate to možnost izključiti. Ko spreminjate dovoljenja, morate nastaviti potrditveno polje za element "Interpolation". Uporabnik mora izbrati tudi načinizvajanja tega procesa s spustnega seznama.

Bolj kot je kakovost fotografije, več časa boste potrebovali pripomoček za obdelavo slike. Možnosti na seznamu, ki se nahajajo v razdelku "Interpolacija", določajo, katere matematične metode lahko program uporabi za odstranjevanje ali dodajanje slikovnih pik. Kako spremeniti velikost slike v Photoshopu v nekaj minutah? To storite tako, da izberete metodo interpolacije najbližjega soseda. Aplikacija kopira barve sosednjih slikovnih pik. S to metodo lahko ustvarite najmanjše datoteke. Robovi slike bodo neenakomerni. Metodo uporabite pri pošiljanju datotek prejemniku prek počasne povezave. V tem primeru se slika obdeluje zelo hitro.

Druge metode interpolacije

Če uporabnik zabeleži vrstico "Biliary", bo program izbral nekaj med barvami sosednjih slikovnih pik. Fotografija se še vedno hitro obdeluje. Za spreminjanje velikosti fotografije morate uporabiti eno od naslednjih možnosti.
Če uporabnik navede "Bicubic" postavko, bo aplikacija izbrala nekaj med barvama dveh slikovnih pik levo ali desno, kot tudi zgornji in spodnji del. Slika je obdelana dlje kot običajno. Metoda se uporablja za ustvarjanje gladkih gradientov. Pri povečavi morate izbrati vrstico »Bicubic, Smooth«. Nove slikovne pike se prekrivajo s starimi elementi slike, tako da je slika naraven. To uporablja orodje Blur. Metoda "Bicubic, natančnejša" je primerna za zmanjšanje fotografij.Program ne izbriše celotnih slikovnih pik za izboljšanje prekrivanja, temveč samo mehča rob slikovnih elementov.

Sorodne publikacije