Nissan Murano: Lastnik pregledi, specifikacije, možnosti

"Nissan Murano" je povprečni japonski crossover s kolesno formulo 4x2 in 4x4. Ta terenski avtomobil je usmerjen predvsem na ameriški trg. Toda pred nekaj leti je avto začel "obvladati" in ruski prostori. Zdaj se lahko novi "Nissan Murano" formalno kupi pri trgovcu. Toda ali je vredno delati? Mnenja lastnikov "Nissan Murano", tehnične specifikacije in fotografije si oglejte naš današnji članek.

Zunanjost

Avto navdušuje s svojo zasnovo. Kot je navedeno s strani lastnikov, "Nissan Murano" - eleganten in svetel avto. Takšna crossover zlahka izstopa v toku. Spredaj je masivna rešetka v obliki črke V, reliefni odbijač in nerodna optika. Kot kalupi se tukaj uporabljajo ostri kromirani trakovi v spodnjem delu telesa. Zadnji del crossover-ja je videti svež in zategnjen na račun močne stranske črte in širokih lokov. Stojala za vrata so pobarvana v črni barvi, kar ustvarja učinek leteče strehe. Avto izgleda dinamično in ne zahteva dodatnih nastavitev. Nissan Murano je že opremljen z vsem, kar je potrebno - liti diski, svetlo toniranje in panoramsko streho.
Lastniki opozarjajo na visoko kakovost slikanja. Stroj po naših zimah ne propada, vendar spredaj ni pomembnih čipov. Kot darilo trgovci zagotavljajo anti-gravure zaščito dna in jekla "prah" iz bloka motorja.

Mere, zračnost

Glede na dimenzije lahko "Nissan Murano"klasificirati polni velik terenski avto. Dolžina avtomobila je 49 metrov, širina - 192 višin - skoraj 17 metrov. Toda prometne leče so za ruske razmere majhne - le 185 centimetrov. Masa tare "Murano" je odvisna od modifikacije od 17 do 19 ton.


Salon

Oblikovanje notranjosti je urejeno v skladu z vsemi kanali avtomobilskega načina: trapezoidna centralna konzola, gladke linijske plošče, "pihane" karte vrat in digitalna instrumentna plošča. Že z osnovnim kompletom je avto opremljen z 8-palčnim multimedijskim kompleksom. Ampak, kot je dejal lastniki, ima zelo skromen vmesnik, podoben poceni kitajski pametni telefon. Tudi med pomanjkljivostmi povratne informacije so neprijetne lokacije gumba za zagon motorja. Sprva ga lahko zamenjamo s tipko za nadzor klime - zelo blizu.
Med pomanjkljivostmi lastniki upoštevajo ročno regulacijo deflektorjev zraka. Ta shema se izvaja na najcenejšem avtomobilu, njegova prisotnost na vrhunskem terenskem vozilu pa je nesprejemljiva. Tudi peč motorja ni pravilno nameščena. Tri leta pozneje začne žvižgati in mahati. Lastniki pravijo, da je to posledica pomanjkanja mazanja motorja. Med znamenitostmi Nissanovega Murana so lastnikove izjave značilne prostorna notranjost in prostorna predal za rokavice. Kakovost plastike in materialov za predelavo je visoka. Uspešno se prilega oblikovanju sijajnih vložkov.

Še en plus, ki opozarja na povratne informacije lastnikov, je velik škorenj. Stroj ima do 455 litrov prtljage.Toda zahvaljujoč preoblikovanju naslonjala se ta količina lahko poveča na 1600 litrov. Pod podom je rezervno kolo polne velikosti. In v največjem obsegu - tudi subwoofer "Bowes". Mimogrede, sedeži v preoblikovanju tvorijo celo tovorno ploščad.
Na splošno se lastniki notranjosti odzovejo pozitivno. V primerjavi z "X-Trail" in "Kaskaya", salon je urejen in izgleda poceni. Avto je dobra konkurenca nemškemu Volkswagen Touaregu.

Tehnične specifikacije

Nissan Murano za ruski trg je opremljen z enim samim motorjem VQ35DE, atmosferskim pogonom z V-oblikovanim cilindrom. 35 litrov Največja moč je 249 konjskih moči (da se prilega transportnemu davku) Navor je na voljo pri štirih tisoč vrtljajih na minuto in je 325 Nm Moč motorja zadostuje za dinamično vožnjo, vendar skozi nosilec (o tem smo govoril kasneje) od imeti agresivnih manevrov odreči. Avto se premika le v dobro linijska smer.
Kljub temu motorju deluje variantna škatla "IxTronic". Ima sedem virtualnih hitrosti in deluje v dveh različnih načinih. Kaj pravijo škatla in motor Nissan Murano? Prenos "IxTronic" se je presenetljivo izkazal za precej zanesljivega. Ocene pravijo, da je vir približno 300 tisoč kilometrov. Toda motor v tem času se začne zaužiti maslo.

Značilnosti delovanja

"Nissan Murano", odvisno odpostavitev (sprednji del ali pogon na vsa kolesa) pospeši na stotine v 79-82 sekundah. Toda največja hitrost v obeh primerih je enaka - 210 kilometrov na uro. Poraba goriva po podatkih potnega lista znaša 10 litrov v mešanem ciklu. Ampak, kot je zapisal lastnik, ima "Nissan Murano" povsem drugačen kazalnik. Za sto avtomobilov porabi približno 17 litrov, računalnik pa zavestno pokaže napačne podatke (ne več kot 14). Še en minus zadeva bencinsko kočo. Nima utorov za pritrditev obešalnega pokrova.

Hibrid

Na ameriškem trgu je Nissan Murano na voljo tudi v hibridni različici.
Kot glavni motor je motor s turbopolnilnikom 25 litrov in 234 konjskih moči. Pomožna enota je elektromotor z 20 konjskimi močmi in 160 Nm navora. Ta motor je opremljen z baterijo 600 vatov na uro.

Tekalno orodje

Japonski crossover temelji na platformi Nissan D. Tukaj ni okvirja. Močna enota je samo telo. Kot trdi proizvajalec, je izdelan iz jekel visoke trdnosti. Toda, kot je razvidno iz testa trka, se sparsuits zelo enostavno preganjajo pri čelnem trku s 40-odstotnim prekrivanjem. Na sprednji strani je nameščena neodvisna vzmetna plošča McPherson. Od zadaj - multi-ročica s prečno stabilizatorjem. Kaj pravi lastnik o prekinitvi? Pregledi ugotavljajo, da kljub neodvisni zasnovi, teče strogo obnaša na jame. Ob velikih nepravilnostih se obesek razbije. Stroj je dobro krmiljen, vendar je zaradi svoje velike velikostini treba dinamično voziti. Zavore - disk na vsakem kolesu, z dvema batoma. Krmiljenje z ojačevalnikom. Slednje se lahko razlikujejo glede na hitrost avtomobila.
Ker je Nissan Murano crossover, je opremljen s pogonom 4x4 (čeprav ne v podstavku) s sklopko z več diski. Upravlja ga elektronika. Ta sklopka se samodejno aktivira, ko kolesa zdrsnejo. Sistem tudi aktivno razporeja os vrtilnega momenta glede na stanje na cesti. Ampak kot praksa kaže, off-road je kontraindicirana za Nissan Murano. Ohišje je nizko, obešalniki so minimalni. Stroj enostavno ujame "diagonalo" in z lahkoto leži "na trebuhu". Toda na temeljni in poševni gozdni cesti se lahko peljete - recimo povratne informacije. Glavni element japonskega crossoverja je še vedno mesto.

Stroški, raven opreme

Koliko lahko kupite nov Nissan Murano? Crossover je na voljo v več kompletih:
 • "MZS".
 • "Grad".
 • "High Plus".
 • "Zgoraj".
 • Pod standardno opremo je "Nissan Murano" na voljo za 2 milijona 460 tisoč rubljev. Ta cena vključuje naslednji nabor možnosti:
 • Valjane plošče 18 palcev.
 • Lučke LED.
 • Usnjen salon.
 • Ogrevani sprednji sedeži in vzvratna ogledala.
 • Večfunkcijski prikazovalnik na armaturni plošči.
 • Pol-palčni zaslon za večpredstavnost.
 • Prednji in zadnji parktronic.
 • Dvo-območna klimatska naprava.
 • Akustika s šestimi zvočniki.
 • Kamera za zadnji pogled.
 • Neizključni dostop
 • Stranske in sprednje blazine (vključno s kolenom voznika).
 • Električna dvigala za okna za vsa vrata.
 • Sistem pomoči na začetku gore. "
 • V skladu z različico s polnim pogonom bo moral plačati 120 tisoč rubljev. Raven opreme bo enaka. Naslednji komplet je "High". Cena za "Nissan Murano" v tej izvedbi je 2 milijona 730 tisoč rubljev. Poleg standardnega sklopa to vključuje:
 • navigacijski sistem.
 • Električni pogon pokrova prtljažnika.
 • Ogrevani volan in zadnji sedeži.
 • ​​
 • Osem palčni zaslon na dotik na sredinski konzoli.
 • Glasovni nadzor za imenik in zvok.
 • 20-palčni liti diski.
 • Cena za "Nissan Murano" v kompletu "High Plus" - 2 milijona 815 tisoč rubljev. Seznam možnosti vključuje sistem za nadzor mrtvega območja in sistem za zaznavanje gibanja, kamero s krožnim fotoaparatom, pomnilnik za nadzor stolpcev, voznikov fotelj in vzvratna ogledala. Tudi crossover v različici "High Plus" je opremljen s prezračevanjem prednjih sedežev.
  Največja različica "Top" je na voljo za 2 milijona 915 tisoč rubljev. To vključuje panoramsko streho z električnim pogonom s strešno okno, akustično Bous z 11 zvočniki in subwooferjem ter zabavni sistem za potnike zadaj. Druge funkcije vključujejo sistem za nadzor utrujenosti voznika.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, da gre za terenski avtomobil "Nissan Murano". Naj ga kupim? Vprašanje je dvoumno. To je velik, ogromen džip, kiverjetno ne bo uporabljen pri neprehodnosti. Hkrati ima Nissan Murano udoben salon in prostorno prtljažnik. Avto si lahko ogledate kot družinski avtomobil. Vendar je treba upoštevati visoko porabo goriva - številke potnih listov lastniki ne morejo doseči.

  Sorodne publikacije