Preberi datoteko: datoteka dobi vsebino (PHP)

Formalno je oblikovna datoteka dobila vsebino PHP je podobna datoteki, vendar pa prebere vsebino v niz, namesto v niz vrstic, in vam omogoča, da določite premik v datoteki, iz katere želite začeti branje.

Normalno branje z uporabo fopen /fgets /fclose postane manj priljubljeno. Bolj udobno je v celoti prebrati vsebino datoteke ali strani in z njo narediti potrebne operacije. Oblikovna datoteka dobi vsebino PHP omogoča ustvarjanje učinkovitejših produktivnih algoritmov za obdelavo informacij.

Sintaksa in primer uporabe

Sintaksa:
Tukaj $ filename - ime datoteke ali URL strani, $ use_include_path - omogoča iskanje datoteke v vključeni poti, $ context - vir, ustvarjen s konstruktom stream_context_create (), $ offset - offset od katerega se začne branje, $ maxlen - največje število podatke, ki jih želite prebrati.

Običajno je preprostejša različica datoteke dobila vsebino PHP se uporablja:
V tem primeru se vsebina strani bere v spremenljivki $ cLine

. Naveden je določen URL. Pravzaprav je stran

predstavljena s PHP phpinfo () konstruktom, tj. Besedilo iz treh vrstic ni prebrano in rezultat te funkcije.
Kot je razvidno, je rezultat popolna stran, medtem ko PHP gradi vsebino datoteke na http (http) je prebral in posnel notranjo vsebino te strani v spremenljivki $ cLine.

Možnosti in kontekstne nastavitve

Upoštevati je treba, da uporaba parametra $ context odpira velike priložnosti.
V običajni praksi uporaba vseh parametrov, razen $ filename, ni priljubljeno pravilo. Vendar pa je vrednost ustvarjenaStruktura stream_context_create (), ki se uporablja kot parameter $ context, omogoča pisanje precej zapletenih algoritmov za pridobivanje zahtevanih informacij. Različni datotečni sistemi, ovojnice zahtevajo različne nastavitve in možnosti za opis konteksta. Ustvari se lahko s konstrukti stream_context_create (stream_context_set_option, stream_context_set_params).

Masovna obdelava strani

Namesto posebnega naslova URL lahko parameter $ filename predstavlja ime spremenljivke. To vam omogoča, da analizirate vsebino strani v samodejnem programabilnem načinu, poiščete imena strani, prepoznate povezave, dobite informacije, ki jih potrebujete.

Ustvarite lahko lasten razčlenjevalnik spletnega mesta, iskalnik in pišete porazdeljene programe za obdelavo informacij. Naloga je aktualna, zanimiva in praktična.

Branje besedilnih datotek

Ni problema, kaj natančno brati datoteko. V naslednjem kompleksnem načrtu je vsebina datoteke get php primer dejstva, da je datoteko "vordovsky" mogoče prebrati brez težav:
Tukaj je kompleksen dokument, ki se uporablja za testiranje knjižnice PHPOffice /PHPWord. Datoteka MS Word (* .docx) je znana kot arhiv zip, znotraj katere informacije temeljijo na standardu Open XML. Značilno je, da so datoteke z dokumenti dovolj velike in zapletene, vendar pa datoteka dobi strukturo vsebine, ki jo PHP lahko obravnava brez težav. Specifičnost tega primera je, da je obdelava dokumentov zgolj sredstvo knjižnice PHPOffice /PHPWord, ki vam ne omogoča pridobitve potrebnih zmogljivosti in preprosto ni mogoče zaporedno prebrati datoteke. VPodani dokument vse njegove elemente (besede, odstavke, formule, risbe, elemente črkovanja) so opisani z vrsto oznak, nekateri pa so lahko predstavljeni z zaporedjem ugnezdenih objektov.
Če vzamete primer dokumenta (* .docx) s tabelami, se situacija sploh ne reši, če datoteko obdelate zaporedoma. Zahteva vsaj dve poti skozi telo dokumenta, če na primer ne greste, na primer, ko so tabele vgrajene druga v drugo.

Težave s kodiranjem in posebnimi znaki

Če branje kompleksnih datotek ne povzroča težav, je težava pri delu s preprostimi datotekami. Najprej morate vzeti aksiom: struktura datoteke dobi vsebino, ki jo PHP bere pravilno. Tudi če ne uporabljate teh ali drugih parametrov, bo najpreprostejša različica njene aplikacije vedno delovala, kot bi morala. Težave povzročajo kotne oklepaje in kodiranje datotek. Delo znotraj algoritma je treba razlikovati od prikaza rezultata v oknu brskalnika. Vrstica

- $ cLine = scChangeLTGT ($ cLine) - pokliče funkcijo pretvarjanja para vogalnih oklepajev v poseben znak na sliki s primerom oddelčne datoteke. Pisanje te funkcije ni nujno potrebno, vendar je pomembno, da upoštevate, da lahko informacije o branju vsebujejo oznake XML in HTML, kar zahteva posebno pozornost.

Naslednji trenutek: kodiranje datotek. Ni vedno preprosta besedilna datoteka ne povzroča težav. Če se bere besedilna informacija, lahko prisotnost n črk povzroči težave
. $ cLine = iconv ('UTF-8', 'CP1251',$ cLine). V tem kontekstu uporaba funkcije iconv () s pravilno smerjo konverzije ni pomembna le za PHP "dobite vsebino datoteke http: //", da preberete stran mesta, ampak tudi, ko se prebere običajna lokalna datoteka. Če rezultat branja "ni viden", je prva stvar preverjanje kodiranja znakov.

Sorodne publikacije