Nissan Terrano: pregledi, tehnični opisi, prednosti in slabosti

Na prvi pogled je popolnoma nov Terrano dober: pod imenom bogate off-road zgodbe je ime dobro znano v vseh krogih, saj je oblika na današnjem avtomobilskem trgu več kot zahtevana in celo cenik se lahko v svojem segmentu imenuje povsem demokratičen. Toda če pogledamo na paleto modelov japonske blagovne znamke na splošno, se zdi, da je novi otrok nekako tujec, kot če ne domači sin in posvojitelj.

Zato je junak današnjega pregleda - Nissan Terrano - avto znamenitega japonskega koncerna. Poglejmo glavne značilnosti avtomobila, njegove prednosti in slabosti, pa tudi mnenje strokovnjakov o novosti.

Pozicioniranje

Na vsakem trgu, kot v vojni, so vsa sredstva dobra za doseganje zastavljenih ciljev, zato so potrošniki vse bolj obremenjeni s tako pametnimi, a hkrati zamegljenimi koncepti: poenotenje, označevanje, standardizacija in še en pun! Tako masa strojev gre od transporterja, med katerim so razlike veliko manj od podobnosti.

Če je trezen oceniti razmere na trgu z Nissanom, potem je nemogoče reči, da podjetje resnično potrebuje popolnoma nov SUV. Neodvisni strokovnjaki v enem glasu kličejo, da bi bilo veliko bolj zanimivo podaljšati življenje iste "Kaške" iz prve generacije. Številna ugledna podjetja to počnejo, potrošniki pa jim v odgovor na takšne odločitve ploskajo. Vendar se je v našem primeru vodstvo koncerna odločilo drugače.
Kakšna testna vožnja na Nissan Teranu ne bo, ena stvar je jasna - ta avto se bistveno razlikuje od okvirja, ki je osvojil neprehodnost že dolgo pred pojavom "Kashkaya" in Juke. Ko gledamo militantno "obraz" v stilu Pathfinderja in napihnjenih lokov koles, stroj prepozna bolečine znanih značilnosti. Kot taka spletka, niti ne vonja: nobena slogovna kozmetika ne more prikriti pravega rodoslovja »japonskega crossoverja«. Gre za Renault Duster - romunski "Francoz" ruske zbornice, z edino razliko, da je cena "Nissan" zrasla v skladu s statusom avtomobila.

Tehnične specifikacije Nissan Terana so seveda povlekli skupaj s stroški, vendar je znano, da je vse drugo boleče.

Zahtevana cena

Pri vožnji po ceniku bomo videli, da je Terrano, tudi v svoji osnovni opremi, skoraj za tretjino dražji od Dasterja. Poskusimo ugotoviti, od kod prihaja ta neustrezna cenovna politika. Načeloma je vse preprosto. Dobra polovica zloglasnega "Dasterja" se prodaja v salonih z optimalno različico 2,0 MB in polnim pogonom za malo manj kot 700.000 rubljev. In podobno "Kaskaya" z istim litrazhem začne z oznako 900000. Sodeč po pregledih Nissan Terrano iz evropskih strokovnjakov, je v sedanji ceni vrzel.
Kot dodatno utemeljitev za tako visoke stroške je proizvajalec na osnovno opremo "Terrano" dodal sorazmerno velik nabor "čipov", na primer električnih oken, multimedijskega sistema in klimatske naprave. Poleg tega je različica "Comfort" opremljenaneke vrste tuning za Nissan Terrano: tirnice, simpatični odbijači, obloge in druga majhna telesna spremstva. Vendar pa večina strokovnjakov in lastnikov meni, da je priznanje avtomobila najboljša možnost ovirajo številni dejavniki.

Preveliko plačilo z omejitvami

Številni pregledi Nissan Terana dobesedno kričijo, da lahko v vsakem sodobnem avtomobilu vidite električni pogon in ogrevanje ogledal, vgrajeno enoto in ogrevanje sedežev. Toda Nissan je pozabil te žemljice iz neznanega razloga ali pa jih ni hotel. Še pomembnejše pa je dejstvo, da specifikacije Nissan Terrana v različici "Comfort" kažejo na skromno 16-litrsko enoto. Močnejši motor že potrebuje avtomatski menjalnik, ki poveča ceno za več kot 50 tisoč - do 795 tisoč rubljev (tukaj in potem vse cene iz uradnega ruskega vira "Nissan"). Dvo-litrski motor za Nissan Terrano v osnovni konfiguraciji sploh ni na voljo. In potem, da sprejmejo tako avto je preprosto brez pomena: za tiste, ki na vse stroške želijo shraniti dodatno rubelj, je veliko bolj praktično in zanimivo, da enako "Daster", kjer je oprema skoraj enaka, vendar bo strošek avtomobila tisoč na 70 cenejši. Optimalna varianta
Če upoštevate mnenje strokovnjakov v tej industriji in povratne informacije o navadnih lastnikih Nissan Terana, bo najbolj optimalna možnost v smislu cene /donosa dva-litrski komplet za Elegance za 840 tisoč rubljev. Vključuje komplet zračnih blazin (4 kom.), Nastavitev višine sedeža, električna ogledala na ogledalih in dinamični sistem.stabilizacijo
Kljub tako bogatemu kompletu srednjega razreda, se mnogi lastniki v svojih ocenah na Nissan Teranu pritožujejo nad tako imenovanim polnim pogonom. Proizvajalec nekako ne oglašuje posebej dejstva, da je 4 WD lahko izključno "na ročaju", kar pomeni, da za razliko od zgoraj omenjenega "Daster", škatla ne doda stroja na pogon. Upajmo, da se bo taka odločitev uresničila kasneje, kot je bila z istim "Renaultom".

Plus za optimalno različico

Plus različica za Plus različico enake spremembe Elegance ne moremo imenovati motna - samo pod 30 tisoč rubljev (866000). Toda sodeč po pregledih na Nissan Terrano v tej konfiguraciji, tukaj kot takih dodatkov in niso vidni: usnje na volanu, zadnja električna okna, parktronic in ulivanje na kolesa. Te stvari so običajno nastavljene po vaših željah, in brez njih je mogoče narediti zelo dobro.

Suite

Če potrebujete usnjeni salon Nissan Terrano in napredni multimedijski sistem z vzvratnimi kamerami, potem je najboljša možnost - Tekna za 1 milijon 100 tisoč rubljev. Nekateri navidezni luksuzni vrtinci poleg kože v kabini niti lastniki niti strokovnjaki niso našli, zato en glas verjame, da je cena očitno precenjena.
Tu, mnogo bolj zanimivo in bolj praktično, bo obstajala možnost z neodvisno nadgradnjo. Če ocenjujete celo najbolj drzne storitve, ki so vključene v prečiščevanje in uglaševanje avtomobilov, lahko vlagate v 100 tisoč, vendar ne 200, kot predlaga proizvajalec.

Videz

Kot v primeru crossoverja, je Terrano bistveno večji in trdnejši kot večina prikolic.Sprednji del avtomobila lahko primerjamo z dražjimi znamkami blagovne znamke, tako da na ozadju Dasterja avto izgleda bogatejši. Testna vožnja Nissan Terrano je pokazal, da projektne raziskave niso vplivale na aerodinamiko avtomobila: avtomobil je dobil dober geometrijski prehod z ustrezno zaščito okrova ročične gredi. Edina stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da so se lastniki v svojih odzivih večkrat pritoževali nad slabostmi, ki so se pojavile v "Terenceu" iz Dasterja: hrup zrcala, ki je zajemal rjovenje, vrzel med pokrovom in skrbniki ter škripanje ročajev za vrata.
Notranjost "japonskega" je skoraj enaka "francoski", razlika pa je opazna le v obliki zračnih kanalov, ki jih obogati avdio sistem in nekoliko drugačen volan. Razlike se imenujejo enkrat in dvakrat in rob. Za resno podjetje in avto za skoraj milijon - ne bo dovolj.

Testna vožnja

Iz osnovne variacije "Comfort" ni potrebno pričakovati posebne agilnosti, 16-litrski motor pa ne bo vzel ničesar resnega. Vendar je treba omeniti, da kljub skromni za SUV litrazh, motor je odklenjena brez navidezne moči, in tudi pri visokih hitrostih, je vzpon. Če želite ostati na modifikacijah s 4 WD, potem dobite menjalnik s šestimi rezanimi zobniki in kratkimi. To pomeni, da bo prvi korak deloval kot nekakšen "vrč". Prav tako je vredno razmisliti, da je zadnja hitrost tukaj normalna, kar pomeni, da pod premazom obremenitev vleke na poteku stroja ne bo dovolj. Najboljša možnost bo dobra rešitev za tiste, ki so pripravljeni žrtvovatidinamike v prid polnega pogona. Če pogledamo na trg SUV-jev na splošno, bomo videli, da so 4WD crossoverji bistveno dražji od Terrana, tako da je nakup slednjega tako privlačen za domačega potrošnika (čeprav je Duster še vedno donosnejši).
Avtomobil z 2-litrskim motorjem je videti precej bolj zanimiv: če pogledamo specifikacijo, je očitno, da doseže 100 km s 3 sekundami hitreje, s terenskimi poskusi, ki v celoti potrjujejo ta občutek. Poleg tega je bistveno povečala od tretjega do šestega prenosa olajšati vožnjo, kar vam omogoča, da mirno vzdržujete potovalno hitrost 110-120 km /h in ne mučite enote pri visokih hitrostih. Prav tako je vredno omeniti, da se v mestnem toku metropol dvomotorni motor jasno obnaša bolj samozavestno kot njegovi bolj skromni bratje in sestre. Dodali bomo tudi enako AKPP za Nissan Terrano, ki je na voljo le pri različici 2.0 in bo dobila možnost, čeprav dražjo, vendar hkrati in opazno boljšo.

Povzetek

"Terrano" je zelo dober in se celo nekje skladno ujema z novo družino "Nissan". Na drugi modelni liniji se avto odlikuje ne samo po demokratični ceni (v osnovni in srednji opremi), ampak tudi s preprosto notranjostjo z zelo specifično ergonomijo za crossover. Avto ima dobro tehnično brezhibnost in razumno energetsko intenzivno vzmetenje. Zgoraj omenjene pomanjkljivosti bi lahko oprostila, vendar je tu ena kritična točka - v Rusiji prodajajo "Daster", novo "Terrano" pa bo zelo težko pritegniti pozornost tistih motoristov, ki lahko preštejejo denar.Čeprav tudi tukaj, se lahko prepirate. Renault se s svojim potrošnikom ne obnaša povsem pošteno, pri čemer ima dodatna sredstva za dostavo avtomobilov na prodajno mesto, Nissan pa si tega ne privošči in je v tem pogledu bolj odprt s kupcem. To pomeni, da če živite zelo daleč od prodajnega centra, bo pričakovana korist od nakupa Dasterja preprosto razpuščena v drugačno vrsto goljufije za dostavo in druge storitve, medtem ko boste v primeru Terrana vedno videli končni znesek na ceniku.

Sorodne publikacije