Hash oznake: kaj je to in kako jih uporabljati

S prihodom svetovnega spleta so razvijalci socialnih mrež začeli postavljati vprašanja o tem, kako razvrstiti informacije o mestih za prenos. Vsak dan je objavljenih več deset tisoč fotografij, več sto citatov, videov, glasbe in dokumentov. Nemogoče jih je sestaviti v eno samo skupino po formatu. Vsak dokument, opisan v dokumentu, ima svoj predmet. Torej so bile hash oznake.

Kaj je hashtag?

V angleščini pomeni "hash tag" oznako "grid" + "label". Ta vrsta oznake se uporablja samo v mikroblogih in socialnih omrežjih. Oznake pomagajo razvrščati vse vrste informacij glede na vrsto, temo in druge lastnosti.


Trgovske družbe pogosto uporabljajo oznake za razprševanje za promocijo izdelka in ustvarjanje trenda v storitvi Twitter, Instagram itd. To naredite tako, da v niz črk in številk vtipkate znak "#". Prvič, oznake so leta 2007 predstavili Chris Messina. Vendar pa inovacija ni dobila javnega priznanja in je bila skoraj tri leta pozabljena. Nato so v letu 2010 na Twitterju začeli dodajati oznake smešnim citatom in besedam. Nekaj ​​mesecev kasneje so oznake postale odličen način za filtriranje informacij. Potem je trendni trend uporabljen tudi na drugih spletnih mestih.

Kako dodati

Čeprav je »rešetko« izumil tujec, so se na koncu hashtagi posluževali različnih narodov.
Vendar pa je njihova uporaba podrejena večOsnovna pravila:
 • Oznaka je lahko napisana v katerem koli jeziku.
 • Za pravilno pisanje se beseda ne sme ločiti od rešetke s prepustnico.
 • Med njima se oznake razpršitve delijo samo s preskakovanjem.
 • Če se besedna zveza uporablja kot oznaka, sestavljena iz več besed, se iz nje odstranijo vrzeli. Na primer: # mora biti goljufija.
 • Pravila uporabe

  Poleg poznavanja pravilnega pisanja in postavljanja oznak najbolj priljubljeni blogerji opozarjajo, da obstajajo nekatera tiha pravila za njihovo uporabo.


  Čeprav je mogoče na katerikoli del sporočila dodati oznako: začetek, sredina ali konec, so zaželeni različni pristopi k družabnim omrežjem. V storitvi Twitter ponavadi postavite hashtag na začetek sporočila ali na sredino. Lažje je brati tweete. "VKontakte" in "Facebook" nimata omejitev glede velikosti sporočil. V takih primerih se vse oznake razpršitve prenesejo na konec sporočila. Instagram ni uvedel pravil za označevanje, vendar pogosteje uporabniki pišejo kratek video podpis in nato postavijo seznam oznak.
  Blogerjem svetujemo, da ne ustvarjajo oznak petih ali več besed. Njegova optimalna in udobna dolžina: deset do petnajst znakov. Pri storitvi Twitter priporočamo uporabo največ treh oznak. Za promocijo kanala ali profila je priporočljivo, da se seznanite s seznami, ki vključujejo priljubljene hashtagove. Torej sporočilo, podoba ali tweet ne bo izgubljeno med ogromno količino informacij.

  Označevalne oznake na socialnih omrežjih

  Za mnogeUporabniki interneta pravilno uporabljajo hash-tag - ključ do uspeha in dobička. Kanali, ki so namenjeni spodbujanju poslovanja, idej, videoposnetkov in še več, pridobivajo nove naročnike zaradi pravilne in pristojne uporabe oznak.
  Za vsako najbolj priljubljeno spletno mesto pa ima oznaka hash pomen in mesto v sporočilu.

  »Twitter«

  Prvič, na spletnem mestu Twitter so bile uporabljene hash oznake. To je bilo storjeno za lažje iskanje tweets po predmetu. Če sporočilo označite s # prodajno oznako, bo tweet samodejno naveden v splošnem traku v ustreznem razdelku. Po statističnih podatkih pravilna uporaba oznak poveča število ogledov vsaj dvakrat.

  VKontakte

  Socialna mreža "VKontakte" - ena največjih v runetu. Veliko število skupin in javnih strani vam omogoča hitro razvrščanje vseh podatkov. Tu se oznake uporabljajo za prikaz objav v skupnem traku. Moderatorji skupin lahko ustvarijo tudi oznake, specifične za skupnost. Potem bodo obiskovalci lahko hitro našli prave objave med vsemi objavami.

  "Facebook"

  Za "Facebook", kot tudi za omrežje VKontakte, so oznake razpršenosti način razvrščanja informacij. Če kliknete na ime oznake, bo uporabnik šel na trak, kjer bodo vsa sporočila ustrezala zahtevi. Velika podjetja pogosto spremljajo splošno razpoloženje stranke zaradi dobre uporabe oznak.

  Instagram

  To ni toliko družabna mreža kot prostor, kjer lahko delite svoje fotografije, zanimive slike in kratke videoposnetke. Todain tukaj se uporabljajo hash oznake. Z oznakami "Intrgram" omogoča hitro iskanje fotografij določene kategorije. Tako naročniki najdejo nove profile. Nekateri uporabniki, ki so se pred kratkim prijavili v takšna omrežja, pravijo, da je uporaba oznak nerodna. Oznake »VK« dejansko niso tako pogoste kot na drugih mestih. Vendar pa skoraj mesec dni kasneje skoraj vsi trdijo, da je ta sistem primeren. Pravilna uporaba hash oznak vam omogoča, da ne boste le hitro našli prave informacije, ampak tudi zbirali več "všeč" in naročnikov.

  Sorodne publikacije