Nissan Largo avtomobil: pregledi, značilnosti in ocene

Nissan Largo Minivans, ki so ga proizvedli japonski proizvajalci v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, je pridobil veliko popularnost na postsovjetskem prostoru. Modeli s sedem in osmimi sedeži so odlični za družinsko potovanje, ekonomično in enostavno popravilo.

Nissan Vanet Largo

Prvič se je ime "Largo" v Nissanovem modelu pojavilo leta 1990 z izdajo Nissan Vaneta Largo 2WD 5D 1500WX. To je 5-sedežni bencinski motor s pogonom na zadnja kolesa s kapaciteto 15 litrov. Ima 3-stopenjski avtomatski menjalnik. Posebnost telesa tega modela je enodimenzionalna (bezkapotnaya) postavitev: pokrov je nagnjen pod takšnim kotom, da postane nadaljevanje vetrobranskega stekla. Motor je bil premaknjen pod prvo vrsto sedežev v kabini, kar je zagotovilo enakomerno porazdelitev teže avtomobila.
Nosilnost 740 kg in prostornina salona 48 m 3 zadostujeta za udobno namestitev potnikov in prtljage.

"Nissan Largo"

Leta 1993 je bil kot ločen model izdan prvi kombi "Largo". Zasnovan je bil z analogijo modela "Serena" prve generacije. Oblikovalci so povečali velikost avtomobila in njegovo zmogljivost. Sedaj ima salon 7 ali 8 potnikov, odvisno od opreme.

Karoserija

Glavna razlika med "Nissan Largo" in drugimi minivansi razreda - v dvignjenih žarometih in rešetkastih rešetkah, katerih velikosti so primernejše za avtomobil, pa tudi skladno gledajo na "Largo".
V avtu, 4 vrata: sprednja potniška in potniška vrata, drsna vrata za potnika zadaj in vrata prtljažnika. Zadnji potnik je zelone povzroča težav pri pristajanju na tretji vrsti sedežev. Serija modelov v 30. karoseriji ima naslednji napis:
 • W30 je standardni bencin "Largo" s pogonom na zadnja kolesa;
 • NW30 - avtomobil s štirikolesnim pogonom;
 • VW30 - pogon "Largo" na zadnja kolesa na dizelskem motorju;
 • VNW30 je dizelski štirikolesni pogon;
 • NCW30 - plinska različica GT s pogonom na vsa kolesa;
 • CW30 je zadnja različica GT.
 • Poseben naklonjenost do avtomobilskih navdušencev je bila Highway Star, izdana leta 1995. Oblikovalci podjetja "Nissan" so razvili športno zaveso: dodali so zvite pragovi, premajhen sprednji odbijač s široko trdno mrežo in masivne meglenke. Na strehi je nameščen protilapan. Žarometi so bili okrogli, kar je odstranjevalo barvo karoserije za oblogo. Na pokrovu so bile meje žigosanja, zaradi česar je bila bolj racionalna. To telo je bilo izdelano do konca leta 1996.

  Notranjost

  Salon "Nissan Largo" je precej prostoren, ima tri vrste sedežev. Srednja vrstica se za sankanje premika naprej in nazaj, kar omogoča potnikom, da pristanejo v zadnji vrsti. Sedeži srednje vrstice so prepognjeni, tretja vrstica je lahko pritrjena na straneh kabine, predviden pa je tudi velik prostor za prevoz blaga.

  Voznikov sedež je udobno opremljen. Prag je precej širok, prav tako za avto z visoko razdaljo. Fotelj je udoben: volan ne povzroča neugodja v hrbtu. Široko vetrobransko steklo in velika vzvratna ogledala zagotavljajo dobro vidljivost. "Mrtva cona" praktično ni prisotna.
  Instrumentna plošča je informativna in nima ničesar več: merilnik hitrosti, tahometer, temperatura in nivo goriva. Njen dizajn je preprost in prefinjen.

  Motor

  V kompletu je bencinski motor z notranjim zgorevanjem KA24DE: 4 valji, 16 ventilov. Motor ima delovni volumen "Nissani Largo 389" - 2389. Proizvaja zmogljivost-145 KM. Njena prednost - v verižnem pogonu RMM, katerega vir je skoraj neizčrpen. Verižni hrup se lahko pojavi le zaradi nepravočasne zamenjave olja ali uporabe poceni mineralov.
  Na čelu motorja morate zamenjati embalažo, ker ni razvodnega pasu in je ventilator s priključki nameščen na eni gredi. Pomanjkljivost tega ICE je zelo visoka poraba goriva, ki lahko doseže 22 l /100 km, še posebej pozimi. Od leta 1993 do 1995 je "Largo" namestil dizelski motor CD20Ti v prostornini 2,0 litra. Imel je prostornino 100 litrov. z Očitno to ni bilo dovolj za enoprostorni kombi. Leta 1995 je bil motor opremljen z elektronskim krmiljenjem črpalke za gorivo. Svet je videl nadgrajen motor CD20ETi s turbopolnilnikom. Ima enak volumen, vendar je dodan v moči 5 "konjev". Zamisel o Nissani Largo na dizelskem motorju ni nedvoumna: na eni strani ima majhno porabo goriva 13 l /100 km, na drugi strani pa so GBCs nagnjeni k razpokam, pogosto pa turbina nima svoje življenjske dobe in začne poganjati olje. Velika verjetnost okvare PNVT (cena nove črpalke za gorivo lahko doseže stroške samega vozila).

  Prenos

  Nissan Largo je bil opremljen kot 5-stopenjski MKPP in 4-stopenjski avtomat. AKPP se šteje za zanesljivo, vendarzahteva nego. Ima tri načine: športne, zimske in normalne. Gumb "Overdrive" na ročici je namenjen vključitvi zmanjšanega orodja za močno povečanje hitrosti.

  V hudih pogojih neprehodnosti in nenadnih temperaturnih sprememb je priporočljivo spremeniti dexcross vsakih 20.000 kilometrov vožnje. Proizvajalec pravi, da se Nissan Matic D dekston vlije v avtomatski menjalnik in Nissan Matic C. Razdelilna omara je Nissan Matic C. Nivo prenosa se preveri le na dobro ogretem avtomobilu. Pred merjenjem je potrebno ogreti motor z notranjim zgorevanjem: vozite najmanj 15 kilometrov, nato pa preklopite vzvod v vseh območjih z zamikom 5 sekund na vsakem.

  Samodiagnostika AKPP

  Veliki plus APPP "Nissana Largo" je funkcija samo-diagnostike. Ta postopek se izvede, ko se motor ogreje na delovno temperaturo in ko je kontakt izključen:
 • Tipka za dviganje (O /D) je nastavljena na ON (potisnjena) in vzvod je v območju P.
 • ob vklopu vžiga do oznake ACC.
 • Premaknite ročico v območje D.
 • Ključ se vrne na oznako ON, motor pa se ne zažene.
 • Stikalo O /D preklopite v način izklopa.
 • Ugasnite motor tako, da so vsi indikatorji na armaturni plošči ugasnjeni.
 • Ključ spet obrnemo na oznako ON, ne da bi zanemarili motor.
 • Premaknite ročico v območje "2".
 • Vklopite način O /D.
 • Ročica menjalnika je nastavljena na "1".
 • Izklop /D.
 • Pritisnite pedal za plin do konca in ga pustite.
 • Če se izvajajo vse manipulacijeNa armaturni plošči se bo pri pravilnem zaporedju prižgal indikator "Overdrive" ali indikator Power na samem ohišju na levi strani ročice.
  Da bi ugotovili, ali je prišlo do napake pri delovanju samodejnega prenosa, je to mogoče s signali enega od kazalnikov: začne utripati. Prva bliskavica je vedno dolga. Če mu sledi še 10 kratkih, potem ni nobenega problema s škatlo. Če je tudi katera od naslednjih 10 utripov dolga, je težava in serijska številka te bliskavice označuje, katero.

  Vzmetenje

  Zadnje vzmetenje na obeh straneh vključuje pesta, pritrjena na zgornje in spodnje roke. Vpenjalna povezava je pritrjena na prečni odmev, pri čemer je štrleča palica pritrjena na okvir. Zadnji amortizer je priključen na spodnjo ročico in telo. Posebnost vzmetenja je, da so vsi elementi (vzvodi in vleka) pritrjeni na okvir in okvir s pomočjo vijakov in sailentblokov - že na telo. Prečna vzmet je povezana s celotno strukturo povezav, vendar je telo pritrjeno skozi njeno podlago. Ročice so pritrjene na okvir s pomočjo dveh tihih blokov in na drogu - kroglični ležaj. Popravilo Nissan Larga v vzmetenju ima eno veliko pomanjkljivost: tihi bloki tovarne in kroglični ležaji se prodajajo le v vzvodu. Toda nekatera podjetja proizvajajo te dele ločeno. Sprednje vzmetenje je sestavljeno iz regala - vzmeti in blažilnika, vzvoda, ki je s telesom povezan s sebloki in z regalom - krogličnim ležajem. Prečni stabilizator je pritrjen na vzvod.

  Mnenja lastnikov

  Glavni plus Nissan Larga je njegov prostorni salon, ki je lahkopreoblikovanje v zakonsko posteljo in udobje vozniškega sedeža (zelo dobra vidljivost). Panoramska streha doda notranjosti svetlobe in jo vizualno poveča.
  Dve štedilnici in dve klimatski napravi omogočata enostavno ogrevanje celotne kabine, ko je v toploti hladno ali hladno. Rezerva je na priročnem mestu - pod pokrovom. Teža celotnega avtomobila je enakomerno porazdeljena zaradi dejstva, da se motor nahaja za prednjo os. To ne dovoljuje, da bi avto šel v posadko. Obstajajo tudi negativne ocene o Nissani Largo. Prvič, težko je dobiti motor - potrebno ga je razstaviti, vendar je dno motorja z notranjim izgorevanjem precej dostopno. Drugič, visoka poraba bencina, zlasti pozimi.

  Sorodne publikacije