Svchost exe netsvcs: kako onemogočiti?

Začenši z različico operacijskega sistema Windows XP se je v operacijskih sistemih te družine pojavila ena zelo nenavadna storitev, Svchost.exe (netsvcs). V prvotni različici je bila v osnovi odgovorna za omrežne povezave, vendar se je sčasoma bolj razširila. Ni skrivnost, da se procesor Svchost.exe (netsvcs) naloži na procesor (Windows 7). Tako se bo prikazalo, kako odpraviti težavo in onemogočiti nepotrebne komponente. Najprej pa bomo razumeli, kaj je ta proces in za kaj je potreben.

Storitev Svchost.exe (netsvcs): Kaj je ta proces?

Kot osnovo bomo vzeli Windows 7, ker je sistem nad problemom določene storitve izražen manj jasno.
Iz sedme posodobitve se je Windows odločil, da bo sistem hitrejši, pri čemer je v ta namen, kot so mislili, univerzalna rešitev, katere bistvo je bilo, da ne izvedejo izvedljive datoteke sistema ali uporabniškega procesa in jo vodijo s pomočjo ene storitve. v načinu ozadja.

Načelo storitve

Če pogledate seznam procesov v upravitelju opravil, lahko vidite več storitev Svchost.exe (netsvcs). Kaj je to in zakaj se to dogaja, bo postalo jasno, če pogledate temeljna načela dela te komponente. Na splošno so v procesih lahko od štirih (minimalnih) in več takih komponent, vse pa pripadajo isti skupini (netsvcs). Načelo tega procesa je zagnati sistemske procese prek posebnih svc-gostiteljev z orodjem Services.exe. V tem primeru je povezanoKomponente kateregakoli programa (na primer Dynamic DLL, ki jih sistem običajno ne sprejema) se naložijo v RAM. Menijo, da vam to omogoča, da pospešite zagon izvršljivih aplikacij (vključno s tistimi, ki so namenjene uporabniku).

Zakaj proces nalaga operativni in navidezni pomnilnik?

Toda zakaj potem proces Svchost.exe (netsvcs) nalaga pomnilnik operacijskega sistema Windows 7? Rešitev tega problema bo treba sprejeti na podlagi razlogov za takšno obnašanje sistema. Med njimi so najpomembnejši:

 • vpliv virusov, maskiranih s procesi Svchost.exe;
 • Kršitev orodij za iskanje in namestitev sistema Windows;
 • kopičenje računalniških odpadkov pri brskanju po internetu;
 • težave z adapterjem za predor;
 • določena s storitvijo Prefetch.
 • Treba je opozoriti, da proces Svchost.exe (netsvcs) nalaga fizični pomnilnik (operativni in virtualni, ki uporablja rezerviran prostor na trdem disku za prenos komponent programa v odsotnosti pomnilnika OPERATING). V najenostavnejšem primeru se lahko znebite prevelike obremenitve, tako da preprosto znova zaženete sistem. Ampak to samo daje kratkoročni učinek, kot tudi dokončanje vsakega procesa v istem "Task Manager". Zato bo moral uporabiti kardinalne ukrepe.

  Preverjanje prisotnosti virusov in zlonamerne kode

  Najprej je treba določiti prisotnost virusov, ki prikrivajo procese v sistemu Svchost.exe (netsvcs), v skladu z njihovimi atributi v upravitelju opravil. V tekuStoritve z uporabniškim imenom v opisu postopka so lahko samo atributi omrežne storitve, lokalne storitve ali sistema. Če ni drugače določeno (najpogosteje Admin), morate takoj začeti preverjanje.
  V najpreprostejši različici lahko uporabite običajen skener, vendar v večini primerov ne daje rezultata (v resnici je očitno, da je antivirus že zamudil grožnjo). Večina strokovnjakov priporoča uporabo neodvisnih pripomočkov, med katerimi je eden izmed najmočnejših Rescue Disk podjetja Kaspersky Lab. Antivirus lahko pred zagonom sistema Windows prenesete z diska ali pomnilniškega ključa USB in je sposoben zaznati viruse, ki so celo globoko integrirani v sistem.

  Svchost.exe (netsvcs) naloži pomnilnik sistema Windows 7. Rešitev - sistem za posodobitev storitev

  Še ena pogosta težava, ki jo mnogi strokovnjaki imenujejo težave s Centrom za posodobitve. To se zgodi, da Svchost.exe (netsvcs) naloži procesor (Windows 7) brez očitnega razloga (kot se zdi). Toda razlog je. Nekatere posodobitve so morda nepopolne, zato jih sistem poskuša prenesti in namestiti znova in znova.
  Deaktiviranje iskanja in namestitve posodobitev prek "centra za posodobitve", ki se kliče iz nadzorne plošče, morda ne bo delovalo (tudi če namestite način samodejnega iskanja in predloge za namestitev po presoji uporabnika). V tem primeru je najbolje, da uporabite ukazno vrstico, ki se izvaja v imenu skrbnika, v kateri so napisani trije ukazi, ki jim sledi vhodni ključ za vsako od njih (za vsako različico operacijskega sistema Windows):


 • ustavitev storitve - net stop wuauserv;
 • za izklop ozadja inteligentnega prenosa - neto ustavitvenih bitov;
 • za deaktiviranje optimizacije dostave - neto zaustavitvene bitove.
 • Dokončanje povezanih procesov

  Zdaj pa si poglejmo še eno možnost za deaktiviranje procesov Svchost.exe (netsvcs). Kako onemogočiti storitve, povezane s komponentami? Najprej morate ugotoviti, kateri procesi so "vezani" nanj in se kličejo na začetku sistema, ne pa tudi v meniju za samodejni prenos.
  Če želite to narediti, morate v Upravitelju opravil poiskati vse zahtevane nizove, ki vsebujejo Svchost.exe (netsvcs), tako da razvrstite procese po abecedi.
  V izbranem postopku morate skozi desni klik v meni uporabiti ustrezno linijo.
  Vsako storitev lahko zaustavite tukaj ali odprete oddelek za upravljanje storitev (to lahko storite tudi prek menija Win + R Runtime, kjer je uveden ukaz services.msc. Vendar je ta možnost nekoliko neprijetna samo zato, ker se morate spomniti Poimenujte ime vsake storitve in jo poiščite v drevesu storitev.
  Nato se dvokliknik imenuje nastavitveni meni, kjer se storitev ustavi z ustreznim gumbom, ali pa ji je dodeljena druga prednostna naloga za začetek ali popolno prekinitev povezave. Toda pretiravanje ne bi smelo biti, ker lahko onemogočite pomembne sistemske procese, ki lahko negativno vplivajo na delo celotnega operacijskega sistema (do neuspeha, po katerem boste morali narediti obnovitev ali tako imenovano povrnitev v prejšnje uporabno stanje).

  IzbrisOptimizacija računalniškega smeti in registra

  V nekaterih primerih je obremenitev sistema iz procesov Svchost.exe (netsvcs) lahko povezana z običajnim neredom za smeti.
  Da bi se sami očistili - lekcija je precej problematična, zato je za enostavnost potrebno uporabiti optimizatorje, kot so CCleaner, Glary Utilities, Advanced SystemCare, v katerih je za skeniranje potrebno opozoriti ne samo na odstranitev začasnih datotek ali čiščenje predpomnilnika, temveč tudi za iskanje problemov v sistemu registra s poznejšim popravkom ali odstranitvijo neveljavnih ključev in celo defragmentacijo.

  Odpravljanje napak v tunelskem adapterju

  Redko, vendar je prišlo do težave s tunelskim vmesnikom Teredo. V tem primeru se lahko celo nekaj njegovega nadzora banalno obesi. Izhod iz te situacije bo onemogočanje ustreznega protokola (še posebej, če je privzeto vklopljen, vendar ni uporabljen). Če jo želite deaktivirati, morate zagnati ukazno vrstico s pravicami skrbnika in napisati dva ukaza: netsh vmesnik ipv6 nastavite teredo onemogočiti in netsh vmesnik teredo nastavite stanje onemogočiti, in ko so končani, ponovno zaženite računalniški terminal.

  Preverjanje stanja storitve SuperFetch

  Nazadnje, še en globalni problem, ki je deloma povezan s procesi Svchost, je aktivni pomnilnik pogosto uporabljenih aplikacij in aplikacij za optimizacijo ali pospešitev njihovega zagona, ki se imenuje SuperFetch.
  To komponento lahko onemogočite prek oddelka za upravljanje storitev (services.msc) z izbiro tistega, ki ga želitevrsto zagona ali izvedbo podobnih dejanj v registru sistema, kar ni zelo priročno.
  ​​Vendar pa je verjetno, da je najlažji način za zmanjšanje obremenitve sistemskih virov za to storitev, da izbrišete mapo Prefetch v korenskem imeniku sistema Windows na sistemski particiji. Po tem lahko vse postopke Svchost dokončate v standardnem upravitelju opravil in dokončate celoten vnovični zagon sistema Windows.

  Rezultati

  Kaj lahko rečemo o obravnavanih procesih, če povzamemo nekaj sklepov in sklepamo? Med glavnimi razlogi za povečano uporabo sistemskih virov, zlasti v sistemu Windows 7, so glavni problemi virusi, zrušitve v storitvi storitve posodabljanja in storitve SuperFetch. Toda v večini primerov se ta situacija pojavi na računalnikih z nizko porabo energije, ki so prešibki, da bi hkrati podprli optimizacijo lansiranja številnih aplikacij, ki zahtevajo veliko virov. In najbolj zanimivo, najpogosteje glavni vpliv na sebe ni procesor in operativni pomnilnik, uporaba katerega v nekaterih primerih lahko doseže 100 odstotkov. Pomanjkanje RAM-a povzroči, da sistem začne aktivno uporabljati navidezni pomnilnik (na trdem disku), kar povzroča hudo upočasnitev dostopa do trdega diska. Za rešitev tega problema uporabite vsako od zgornjih metod. Vendar pa je treba biti zelo previden, da ne bi zaključili nobenega kritičnega procesa sistema (čeprav je v tem primeru lahko samo neprostovoljno ponovno zaganjanje izobnovitev). Vendar pa se komponenta SuperFetch na sodobnih strojih z velikimi količinami OPERATIVNEGA pomnilnika in zmogljivimi procesorji ne izklopi. Ta rešitev velja le v primeru zastarele računalniške opreme.

  Sorodne publikacije