USB univerzalni serijski krmilnik: podroben opis

Ta članek opisuje USB krmilnik univerzalne serijske vodila. To je neverjetno priljubljen vmesnik za osebni računalnik. S to rešitvijo lahko hkrati priključite 127 različnih naprav. Vrata vam omogočajo, da povežete in odklopite naprave, ne da bi morali prekiniti računalnik.

Povezane naprave lahko sprejemajo moč neposredno prek USB-ja. Tako ni potrebe po uporabi napajalnikov. Oglejmo podrobno namen odločitve in vrste, ki veljajo danes.

Vloga

Krmilnik serijskega vodila USB je del platforme PC. Omogoča sporočila zunanjim napravam, ki so povezane z ustreznim vodilom. USB Universal Bus Controller je inteligentna naprava. Zmogljiva je za interakcijo z RAM-om v načinu prekomernega dostopa, ki mimo CPU. Obstaja več vrst integracije teh naprav. So del sistemske logike kot ločen čip na matični plošči ali oddaljeni element. Zdaj razmislite o metodi povezave. Po tem merilu lahko rešitev razdelimo na naprave za PCI in PCI Express.

Značilnosti

Specifikacija USB1.1 zagotavlja dve vrsti izvajanja teh naprav. Na primer, za Intel USB1.0 smo razvili dve vrsti rešitev, ki nas zanimajo - OHCI in UHCI. Njihova razlika je omejena na način dostopa do registrov. Upoštevajte, da je krmilnik univerzalna serijska številkaBus tip OHCI USB se šteje za bolj inteligentnega kot UHCI. Sposoben je osvoboditi procesor iz potrebe po opravljanju rutinskih operacij, povezanih s prenosom podatkov s pomočjo vodila USB. Obe rešitvi uporabljata 32-bitno naslavljanje.
Vrata 2.0 imajo poseben krmilnik USB EHCI. Omogoča delo pri visoki hitrosti. Zahvaljujoč porazdeljeni transakciji v vmesniku te vrste je podprta rešitev USB1.1. Dejansko za počasne naprave. Za USB3.0 potrebujete univerzalni XHCI krmilnik. Podpira izmenjavo podatkov pri vseh hitrostih.

Zunanje rešitve

Če ste lastnik starega računalnika, ki nas ne zanima, ne vznemirjajte. Majhna nadgradnja bo omogočila namestitev USB krmilnika z univerzalno serijsko vodilo. Takšne naprave so na voljo kot PC kartice za priključitev na prenosni računalnik ali razširitvene kartice PCI. Omenjeni krmilniki podpirajo USB 102.030. Če se odločite za namestitev podobne naprave, bodite pozorni na hitrejšo različico. To je priporočljivo, saj so tudi stroški teh rešitev praktično enaki, možnosti pa so veliko večje. Poglejmo še en primer: če vaš računalnik podpira zgodnejšo različico USB, vam bo nakup dodatne kartice omogočil nadgradnjo na standard 3.0.

Dodatne informacije

Zdaj pa se pogovorimo o funkcijah gonilnika USB Universal Bus Controller. Zgornja programska oprema je potrebna, če se prikaže "Device Manager"napačno pristanišče Druga potrditev je informacija o napaki, ki se prikaže v lastnostih takšne opreme pri preklopu na razdelek "Stanje naprave". Upoštevajte, da lahko voznik potrebuje za eno in za vse skupaj.
Najučinkovitejši način za rešitev tega problema je namestitev programske opreme, ki je priložena napravi. Če nimate posebnega pogona, je gonilnik, ki ga potrebujete, na voljo na uradni spletni strani proizvajalca matične plošče. Obstaja še en način za rešitev problema. Sestoji iz samodejnega iskanja potrebnega.

Sorodne publikacije