Pregled mestnega avtobusa Liaz-5292

Prvič je bil model predstavljen na moskovskem avtomobilskem salonu v daljnem letu 2003. Kljub številnim pohvalam velikih prevoznikov se je avtobus Liaz-5292 od svojega predhodnika razlikoval od zunaj, opremljen z vsemi enotami. Na primer, na dizelski motor Caterpillar-3116 z avtomatskim menjalnikom Voith Diwa dolgo časa je šel model Liisa-525625. Tudi volan Csepel A-500 je ostal nespremenjen.

Prva palačinka prsi

Mogoče, Liaz-5292 ne bi videl globljega ponovnega postavljanja, da bi nadaljeval s preizkusom motorja in ACPP, vendar je primer posegel v nesrečo. Oblikovalci tovarne Likinsky so kljub svojim ogromnim izkušnjam pri načrtovanju telesa resno napačno ocenili, kar je negativno vplivalo na tehnične lastnosti LIAZ-5292. Glavna težava je nastala po namestitvi avtomatiziranega nadzornega sistema, ki je imel številna neskladja s ploščo voznikove kabine. To je povzročilo onesnaževanje uporabne površine kabine, kar je znatno zmanjšalo njeno zmogljivost, zaradi česar je avtobus manj ekonomičen in racionalen za uporabo pri prevozu potnikov. Kot rezultat, je ta model postal prehod na novo linijo nizkopodnih avtobusov Likinsky Automobile Plant.

Idealno za megastost

Liaz-5292 je mestno vozilo in se običajno uporablja v mestih z velikim potniškim prometom. Salon ima 20 sedežev, od katerih sta 2 namenjena invalidom. Največprenos - 112 potnikov. Sodobna konstrukcija karoserije nikakor ni slabša od evropskih. Z nizkim nadstropjem in dokaj širokimi vrati je avtobus primeren za pristajanje potnikov, kar bistveno zmanjšuje čas parkiranja in trajanje poti.

Specifikacije

Po določitvi vseh resnih pomanjkljivosti so oblikovalci predstavili posodobljen LIAZ-5292, ki je postal precej bolj ekonomičen in zmogljivejši. Uspeh je bil dosežen zahvaljujoč namestitvi plinskega motorja Cummins CG-25030, ki je bil sposoben dati svobodi 234 "konjev"! Motor, ki deluje na zemeljski plin, je veliko bolj ekonomičen od svojih analogov, ki pretvarjajo bencin ali dizelsko gorivo v gonilno silo. Prav tako je treba omeniti, da so takšne enote najbolj okolju prijazne. Liaz-5292 je opremljen z desetimi metanskimi valji, katerih skupna prostornina je 144 litrov. Motor se nahaja na zadnji strani karoserije in se povezuje z vodilnim portalnim mostom s koničnim kotnim menjalnikom. Takšen komplet je omogočil kompetentno odstranitev uporabnega prostora znotraj telesa.

Z uporabo modelov sodobnih in visokokakovostnih agregatov, ki jih proizvajajo svetovno znane blagovne znamke, je potencialnemu kupcu zagotovljeno:
 • Motorni vir - več kot milijon kilometrov.
 • Viri med storitvami - 30 tisoč km.
 • AKPP, opremljen s funkcijo Topodin, ki znatno zmanjša porabo goriva.
 • Motor, ki zasluži posebno pozornost, ki ima tudi pri najnižjih prestavah visoko stopnjo učinkovitosti, kar je pomembno za vozila, namenjena zaNajvečje razkladanje potniškega prometa v metropolitanskih območjih. Motor, ki ga je dopolnjen Lyase-5292 v celoti izpolnjeval standard Euro-3 in velja za enega najbolj okolju prijaznih v svojem razredu. Prednosti vključujejo minimalno raven vibracij in hrupa, zaradi česar je vožnja z avtobusom izjemno udobna. Do motornega prostora lahko pridete skozi notranjost ali prek običajne zadnje plošče. To močno poenostavi in ​​pospeši postopek diagnostike ali popravila motorja. V paru z motorjem je kakovostna ACTC Allison ZF Ecolife, ki se ponaša z dobro premišljeno zasnovo in kakovostjo izdelave, ki vam omogoča, da nežno preklapljate hitrosti. Hitrost do največje hitrosti 80 km /h je gladka.
  Avtobus ima medosno razdaljo 4x2 in je opremljen z visokozmogljivim zavornim sistemom. Sprednja kolesa so dobila kolutne zavore znamke Knorr-Bremse, zadaj - boben tipa, blazinice. Protiblokirni sistem, ki je nameščen na tem modelu mestnega avtobusa, je tudi iz blagovne znamke Knorr-Bremse.

  Cenovna politika

  Nizko nadstropno telo omogoča namestitev dodatne opreme, ki omogoča prevoz invalidov. Cena LIAZ-5292 je odvisna od njene konfiguracije. Povprečna cena je približno 5 milijonov rubljev, in uradna garancija - 18 mesecev.

  Sorodne publikacije