Pametni telefon Samsung J3 (2017): pregledi, specifikacije

Blagovna znamka pozicijo linijo J kot začetno raven, čeprav lahko stroški vrhunskih modelov dosežejo oceno 10 tisoč UAH. Razpon cen ni mogel vplivati ​​na tehnične lastnosti naprav. Najbolj presenetljivi predstavniki serije so pripomočki J3 J5 in J7. Podjetje uvaja nove modele kot alternativo bolj plemeniti A-seriji. To pomeni, da so J-naprave zasnovane tako za tiste, ki so nepotrebno napredne kot tudi za drage funkcionalnosti, vendar hočem imeti v svojem žepu pripomoček iz ugledne blagovne znamke in ne neke vrste nuunem-naprav iz Kitajske z nejasno garancijo in nerazumljivo storitvijo.


Kljub temu veliko število več kot konkurenčnih "kitajskih" naredi junior J-serijo (J3 /J5) ne tako privlačno. Tukaj gre torej za nakup blagovne znamke, namesto za funkcionalno in nekaj zanimivih funkcij. Razmislite o najbolj privlačni možnosti za domačega potrošnika - model J3 je najmlajši v seriji. Torej, predmet današnjega pregleda je pametni telefon Samsung Galaxy J3 (2017). Lastnosti, povratne informacije lastnika, prednosti in slabosti pripomočka, kot tudi smotrnost nakupa bodo obravnavane v našem članku.

Pozicioniranje

Najprej je treba pojasniti nekatere cenovne točke, ki so lahko zavajajoče. Po vseh sporočila za javnost, kjer je družba uvedla nov model za novinarje za 4800 UAH, naprava mora priti z nekaj drugih funkcij na prodajo. Tu govorimo o zaslonih AMOLED, ki so opremljeni s starejšimiserija modelov. Pravzaprav je gadget dobil dobro, vendar še vedno TFT-matriko. Transportne različice pametnega telefona (J330F) so se začele razlikovati ne le v "polnjenju", ampak tudi po ceni. Skupaj, potrošnik prejel, v bistvu, navaden pripomoček za 5700 UAH.


Seveda so "kitajski" iz proračunskega segmenta videti veliko bolj privlačni. Huawei, Meizu in Xiaomi lahko ponudijo skoraj enako, vendar za manj denarja - 4500-4000 ali celo za 3500 UAH. Toda če pogledate vse modele Samsung, potem je naprava J3 dobila najnižjo ceno. To pomeni, da za 5700 UAH potrošnik je blagovno znamko pametni telefon z edinstveno zasnovo v kovinski primeru. Če pogledamo funkcije in preglede na Samsung J3 (2017) kot celoto, so uporabniki načeloma pripravljeni plačati za ime in kakovostnejše stanovanje na škodo matrike. Torej ima vsakdo svoje želje in pogled na to situacijo.

Paket

Pametni telefon se prodaja v majhni škatli z gostim kartonom v enobarvni obliki. Na paketu ni lepih pokrajin, deklet ali avtomobilov - samo modra podlaga in ime serije s poudarkom na letu izdaje.
Na hrbtni strani je zelo skromna specifikacija in oznake proizvajalca. Na koncih lahko vidite priložene nalepke in nalepke distributerjev. Notranjost je urejena precej razumno in dodatki se ne trudijo drug z drugim. Pravzaprav, tam in mesto nekaj ni posebej kaj, ker je celoten sklop proračuna.
Vsebina paketa:
 • sama naprava;
 • omrežni polnilec;
 • USB kabel za sinhronizacijo z računalnikom in polnjenjem;
 • Žične slušalke;
 • orodje za ekstrahiranje sim kartic;
 • dokumentacija o izjavi o garanciji.
 • Sklop je precej skromen, vendar ni potrebe po več. Vsak dodatni pripomoček doda vrednost pripomočku, cena pa je celo grizla. Sodeč po povratnih informacijah lastnikov Samsung J3 (2017), so zadovoljni z razpoložljivo opremo. Native pokriva ali pisala za zadovoljitev potrošnika danes je zelo težko, tako da uporabniki raje kupujejo vse, kar sami, po svoji naklonjenosti in barve. Dodatki sami izgledajo varni in poceni: polnjenje je popolnoma sestavljeno, vrvi so elastične in zaščitene, držalo za kartico SIM pa je izdelano iz kakovostne zlitine. Na splošno se zdi, da ima naprava blagovno znamko. To potrjujejo številni pregledi Samsung J3 (2017) v pozitivni luči.

  Videz

  Proizvajalec ni razmišljal o barvnih rešitvah in izdal J-serijo v običajnih klasičnih barvah. V trgovinah so modri pripomočki, zlati, rožnati in črni. Sodeč po pregledih pametnega telefona Samsung Galaxy J3 (2017), so kupci dobili črno barvo, dobra polovica uporabnikov pa raje modre ali zlate igralce. Roza aparata je izjemno redka, vendar zaradi specifičnosti odtenka skoraj ni zahtevana, zato je težko zabeležiti ta trenutek.
  Dimenzije naprave se lahko imenujejo sprejemljive za diagonalo - 143 x 70 x 8 mm. Z maso 142 gramov se model dobro spusti v roko in tudi pri dolgotrajni uporabi ni občutka nelagodja. Mnenja o pametnem telefonu Samsung Galaxy J3 (2017) v smisluergonomija je popolnoma pozitivna: naprava je zelo udobna in idealno leži v dlani. Ohišje naprave je bilo kovinsko, vendar z velikimi vložki v zgornjem in spodnjem delu. Če primerjamo starejše modele z J3, vidimo, da je blagovna znamka prihranila pri oblikovanju: vizualno je naprava videti kot proračun in jo lahko skrije le draga prevleka. Sodeč po ocenah Samsung Galaxy J3 (2017) zlata, "zlata" rešitev rahlo reši videz, s čimer pomaga iztisniti plastične vložke s kovinskim telesom. Toda s temeljito obravnavo proračuna segmenta pripomočka je še vedno čutiti.
  Nato je proizvajalec shranil senzorje. V pametnem telefonu ni daktiloskopskega modula kot tudi samodejnega svetlobnega senzorja. Slednji stane peni in takšni prihranki niso povsem jasni. Uporabniki v svojih ocenah o Samsung Galaxy J3 (2017) niso označili blagovne znamke za takšno rešitev. Tudi odkrito poceni kitajski modeli imajo senzor razsvetljave, nekateri - in skener odtisov. Torej, tukaj je proizvajalec očitno preobremenjen z rezanjem presežka.

  Vmesniki

  Na sprednji plošči je običajen fizični gumb za Samsung, na straneh pa sta na voljo dve tipki na dotik. Delujejo odlično in se dobro odzivajo, vendar so popolnoma brez osvetlitve oz.
  V zgornjem sprednjem delu je leča čelne kamere z bliskavico. Gibanje volumna se nahaja na levi strani, na desni pa je ključ za izklop. Zvočnik se nahaja tudi na koncu, ki je nekoliko nad gumbom za izklop. Takšna odločitev je povzročilaNejasna reakcija na preglede pametnega telefona Samsung Galaxy J3 (2017). Po eni strani zvočnik ne prinaša nobenih težav in je celo videti originalen. Po drugi strani pa se je njegov glas izrazito zmanjšal. In če se drugi pripomočki iz "Samsung" razlikujejo ne le v visokokakovostnem zvoku, ampak tudi v dobrem volumnu, potem imamo le solidno srednjih let. Spodnji del je opremljen s standardno 35 mm mini vtičnico in mikro USB vmesnikom za sinhronizacijo z računalnikom, perifernimi napravami in polnjenjem. Reže za sedem in SD kartice se nahajajo na levi strani: ena za nano format, druga za zunanji pogon ali isto sedem.

  Zbiranje

  V zvezi s kakovostjo zbiranja ni pritožb. Uporabniki v svojih ocenah o pametnem telefonu Samsung J330F Galaxy J3 (2017) niso omenili nobenih prask, zaostankov, vrzeli in drugih slabosti, ki so značilne za pripomočke proračunskega segmenta. Vsi deli so tesno pritrjeni drug na drugega in naprava je monolitna. Torej, tukaj imamo trdno pet: dostop pripomočka do plemenite blagovne znamke se še vedno čuti.

  Zaslon

  Devays je prejel rutinski zaslon na podobno nič manj pomembnem TFT matriki. Največja zmogljivost je HD-previs. Sodeč po ocenah Samsung Galaxy J3 (2017), je praktično edina stvar, s katero je bila matrika zadovoljna, dobra berljivost podatkov na soncu in samo.
  Ni samodejnega prilagajanja svetlosti in kontrasta, vendar obstaja več prednastavitev za različne operacijske scenarije. Na primer, vklopljen je način "Na ulici", svetlost se poviša do največje vrednostipomen in zaslon postane lahek za branje tudi pri neposredni sončni svetlobi. V bližini zaslona ni posebnih nastavitev. Na splošno so uporabniki v svojih ocenah o Samsung J3 (2017) presenečeni nad tem. Torej, pametni telefon ni dobil najboljše TFT matrike, vendar je sposoben nekaj "trikov". In zakaj proizvajalci niso vključili ustreznih orodij v firmware - to ni povsem jasno. Obstajajo majhni zahtevki do vogalov pregleda in za to je kriva le povprečna TFT matrika. Zato, da zaviti fotografijo in gledati video v družbi prijateljev ne bo delovalo: ko spremenite kot sliko začne izkrivljati, izgublja nasičenost in barvo.

  Produktivnost

  Nabor čipov z oznako Exynos 7570, ki deluje na štirih jedrih s frekvenco 14 GHz, ustreza zmogljivosti. 2 GB RAM-a in 16 GB notranjega je dovolj za vsakodnevne potrebe. Vmesnik ne upočasni in se hitro odzove, vse mize in ikone pa raznesejo in delajo, kot so mislili. Če notranji pogon ni dovolj, potem je priložnost za povečanje glasnosti s pomočjo zunanjih SD-kartic do 256 GB. Sodeč po ocenah Samsung Galaxy J3 (2017) SM J330F, so uporabniki na splošno zadovoljni z zmogljivostjo pripomočka. Dejstvo je, za kaj plačano, potem in prejeto. Za standardne aplikacije ni vprašanj, lahko pa pride do težav z resnimi programi tretjih oseb. "Heavy" in moderne igrače že imajo 2 GB RAM-a, zato včasih morate ponastaviti grafične prednastavitve na povprečje ali celo na najnižjo vrednost (če se bo aplikacija na splošno zagnala).

  Kamere

  Glavna kamera je prejela 13-megapikselno matriko za samodejno ostrenje in brez bliskavice. Fotografije na izhodu so dobre, vendar le z dobro razsvetljavo. Funkcije fotoaparata lahko primerjamo z istim "kitajskim" - nič neporavnanega, ampak še posebej ne krivimo ničesar.
  Uporabniki, sodeč po ocenah na Samsung Galaxy J3 (2017) Black, na splošno matrične zmogljivosti. Torej v temi fotoaparata skoraj ni smisla, vendar je bil proračunski pripomoček kupljen večinoma kot telefon, ne pa kot fotoaparat. Sprednja kamera ima bolj skromne zmožnosti s 5-megapixelno matriko. Samodejnega ostrenja ni, vendar je izbruh in različne vrste. Kamera je odlična za fotografiranje sefija in nadaljnjo obdelavo slednjega neposredno na mestu. Korist orodij za to, kot tudi nakit v založniški programski opremi, je dovolj. Če analizirate mnenja o Samsung Galaxy J3 (2017) J330F, ocenjujete, da je glavni potrošniški pripomoček mladi. Tako blagovna znamka ni zamudila tako, da je v svojo napravo dodala podobno funkcionalnost sefiju.

  Komunikacije

  Vse enake prihranke zaradi proizvajalca je pripomoček opremil z enojnim diagonalnim modulom Wi-Fi. Uporabniki v svojih ocenah o Samsung J3 (2017), še posebej prebivalci mesta, so se večkrat pritožili zaradi take odločitve. V velikih mestih je zrak zamašen do maksimuma in z enim obsegom običajnega dela ne bo delovalo. Poleg tega je naprava brez ANT +, v njej danes ni NFC. Brezžičnemu protokolu "Bluetooth" ni pritožb: različica 4.2 deluje tako, kot bi morala, in podatki se hitro iztečejo. Modul GPS, lahko rečetestandardnih funkcij in zanj ni vprašanj. Edina stvar, ki jo je treba opozoriti je, da je baterija "poje" zelo dobra, zato je ne smete zlorabljati. V zvezi z navadno mobilno komunikacijo, če sodimo po ocenah uporabnikov o modelu Samsung J3 (2017), ni nobenih težav: sprejem je stabilen, ne opažajo se nobene prekinitve ali napake. Internet tudi dobro deluje, vključno z LTE, in paketi se ne izgubijo. Torej, če je povezava začela bug ali se obnašajo čudno, potem je mobilni operater, in ne napravo, je kriv.

  Platforma

  Pametni telefon deluje na operacijskem sistemu Android različice 701. Poleg standardnega nabora programske opreme je proizvajalec nazadnje vključil pameten FM radio. Pretekle različice slednjih so bile tako hudomušne, da so uporabniki povzročili celo nevihto negativnih čustev. V najnovejši različici platforme so luknje neredne in zdaj vse deluje tako, kot bi moralo.
  Pomembno je omeniti funkcije KNOXa, kjer lahko uporabnik namesti aplikacije v dveh izvodih naenkrat. To je zelo koristno, če aktivno uporabljate glasnike, kot sta WhatsApp na delu in domače sedem kartic. Toda, kot ponavadi je blagovna znamka pakirala svojo napravo z blagovno znamko programske opreme. Dobra polovica aplikacij je bodisi prek oglaševalskega značaja bodisi preprosto neuporabna. Če želite odstraniti iz zaloge firmware vse te "koristne" programe je precej težko, tako da boste morali zateči k pomoči orodja tretjih oseb, ki je v koren rezati vse nepotrebne programske opreme. Kot eno od možnosti, lahko takoj poskrbel za spremembo firmware na amaterski. Dobro jeObstaja veliko specializiranih forumov, in nekateri so celo opozoriti proizvajalec, kot je priporočeno ali odobreno.

  Samostojni čas

  Pripomoček je prejel 2400 mAh litij-ionsko baterijo. Za požrešnega "androida" to očitno ni dovolj. Najmanjši minimum v proračunskem segmentu se giblje v višini 3000 mAh, tukaj pa imamo zelo skromno baterijo.
  Če uporabljate pametni telefon kot telefon ali sel in z redko izjemo dovolite, da igrate igre ali gledate kakovostne videoposnetke, bo polnjenje trajalo dva ali celo tri dni z zalogo. Igralci in druge večpredstavnostne zabave z življenjsko dobo baterije bodo katastrofalne. Devays v takem načinu komaj dovolj za svetlobo dan, in že bližje večerjo, začne "prositi" v vtičnico. Torej je avtonomija ena najšibkejših značilnosti modela. Brezžičnega polnjenja, kot v starejši generaciji, ni tukaj, vendar za večino uporabnikov to ni kritično. Ampak tukaj je tisto, kar sem hotel dobiti, tako da je hitro napajanje. Lastniki v svojih pregledih so se večkrat pritožili proizvajalcu zaradi pomanjkanja. S tako skromnim indikatorjem avtonomije je potrebna stvar, kot je trenutna polnitev. V normalnem načinu se akumulator napaja po 25-3 urah.

  Če povzamemo

  Ker za našo toženo stranko ni nobenega zahtevka: povezava je dobra, vibracije so otipljive, se naročnik zelo dobro sliši, tako kot vi. Glasnost zvočnikov je zmerna, vendar tiha napravane boste ga klicali Pametni telefon je primeren za tiste, ki potrebujejo telefonski pripomoček. Za tiste, ki pogosto sedijo na spletu in radi igrajo igre ali gledajo filme, J3 nikakor ni najboljša možnost. Tukaj imamo povprečno TFT matrico in enako zmogljivost. Vse to je v veliki meri optimizirano za standardna orodja, vendar nekaj resnično resnega, na žalost, ne bo potegnilo. Torej, če u potegnite, potem bo trajalo več kot eno uro s tako skromno akumulatorsko baterijo. J3 - najmlajši model v svoji seriji in stane približno 5700 UAH. Naslednja generacija (J5 /J7) ima bolj resne komponente in stroške v skladu s tem - 7 in 8.000 UAH. Če iščete običajen pripomoček v segmentu srednjega trga, so modeli J5 in J7 zelo dobre možnosti, kar ne moremo reči za J3. Težko jo je mogoče pripisati proračunski kategoriji zaradi cen, vendar ne dosega povprečja glede na svoje značilnosti. Če niste pomemben oboževalec znamke Samsung in potrebujete razumljivo napravo do 7 tisoč grivn, potem je bolje, da ste pozorni na trdne "kitajske" iz "Meizu", "Huawei" in "Xiaomi". V njih prevladuje proračunski segment in ponujajo res dobre in poceni pripomočke.

  Sorodne publikacije