Nepravočasne pravice so denarna kazen. Zamenjava zapadlih pravic

Vprašanja v zvezi z upravljanjem vozila imajo pomembno vlogo za sodobne voznike. Pred tem je bilo za vožnjo avtomobila dovolj, da ga je kupil in se naučil upravljati z njim na običajni makadamski cesti. Toda sčasoma so morali državljani opraviti predpisano obliko. Po tem izda vozniško dovoljenje. Imajo določeno obdobje veljavnosti. Takoj ko se izteče, jo mora oseba zamenjati. V Rusiji je denarna kazen za zapadle pravice? Kaj čaka na državljana za takšno kršitev? In kako lahko zamenjam vozniško dovoljenje v Rusiji? Odgovore na vsa ta vprašanja najdete spodaj. Pravzaprav je vse veliko lažje, kot pravijo nekateri vozniki. Pri pravilni pripravi predmet, ki ga proučujemo, ne bo povzročil težav.

Obdobje veljavnosti

Kaj storiti, če so pravice zapadle? Zamenjajte jih čim prej. To ni tako težko narediti. Vozniško dovoljenje, izdano na ozemlju, deluje le 10 let. Po izteku tega roka se boste morali obrniti na organ za registracijo z zahtevo za izmenjavo dokumenta.

Kaj je nevarnost zamude?

Ali obstaja globa za zapadle pravice v Rusiji? Da bi v celoti razumeli to vprašanje, bomo morali natančno preučiti veljavna pravila, ki urejajo avtomobil. Kot je že bilo omenjeno, mora vsak voznik imeti aktivno vozniško dovoljenje. Samo on ima pravico voziti avto. Če so pravice zapadle, se štejejo za neveljavne. Pravzaprav nobena kazen za zamudo nipredpostavlja se.

Vse, kar ogroža voznika, mora pridobiti status pešca, dokler ne pride do zamenjave zapadlih pravic. Torej, ne morete pohiteti z realizacijo naloge.

Fina je mit ali realnost?

Nekateri vozniki še vedno trdijo, da je treba za zapadle pravice plačati globo v določenih zneskih. Je to res? Vse je odvisno od specifične situacije. Najpogosteje zamuda vozniškega dovoljenja ne povzroča težav. Državljanu preprosto ni treba voziti avtomobila, dokler ne zamenja preteklega dokumenta.

Toda jahanje z zapadlimi pravicami je kršitev, ki jo resnično prevarajo globe. Iz tega sledi, da ta kazen dejansko obstaja. Kaj morate vedeti o tem?

O kaznovanju za vožnjo brez pravic

Kot smo rekli, zamuda vozniškega dovoljenja ustreza dejanski odsotnosti pravice do vožnje avtomobila. Torej lahko voznik kaznuje vožnjo brez dokumentov. Podobno kaznivo dejanje ni preveč resno. Avto brez dokumentov se kaznuje z opozorilom ali majhnim plačilom. Za zapadle pravice je izrečena globa v višini 500 rubljev. Natančneje, morali bodo plačati toliko, če bo voznik ujel vožnjo brez vozniškega dovoljenja. Ta kazen se lahko izogne, če v trenutku pogovora z delavci DPS državljanom uveljavljajo pravice. Ko so zapadle, je to preprosto nemogoče.

Na splošno brez pravic

Katero kazen za zapadle pravice se lahko dodeliRusija? Zaradi prenehanja veljavnosti dokumenta je bil voznik spoznan za krivega zaradi vožnje avtomobila brez prisotnosti papirja, ki je predmet preiskave. Za razliko od situacije s pomanjkanjem pravic zaradi pozabljivosti voznika bo takšno dejanje resneje kaznovano.
Ali ima oseba pretekle pravice? Kazen, s katero se lahko sooča voznik, bo od 5 do 15 tisoč rubljev. Točen znesek plačila je odvisen od regije prebivališča državljana. Značilno je, da v velikih regijah, največja kazen, in v majhnih provincah - minimalno.

Pomanjkljive pravice

Pri razpravi o temi vožnje brez vozniškega dovoljenja ne moremo omeniti položaja voznikov, ki jim je bil ta dokument odvzet. Če oseba, potem ko umakne vozniško dovoljenje, še vedno upravlja avtomobil, se bo moral pripraviti na resnejše kazni. Za kaj gre? O globi. V tem primeru bo dosegel 30 tisoč rubljev. Plačilo je administrativno. Aretacije in javna dela v preiskovanih okoliščinah praviloma ne veljajo.

Evakuacija

Kaj storiti, če so pravice zapadle? Voznik mora pri organih za registracijo zaprositi za zamenjavo vozniškega dovoljenja. Ampak to bo treba storiti brez TOR. Pogosto se državljani po ugotovitvi dejstva, da vozi brez pravic, zasežejo vozila. Stroji se pošljejo v kazensko postajo, od koder boste morali kupiti avto. Pretekla vožnja v teh razmerah bo povzročila dodatne stroške. Tudi voznik bo izdal globobo priskrbel račun za delo vlečnega vozila in stroške vzdrževanja avtomobila na posebnem parkirišču.

Kje stopiti v stik s pomočjo

Ugotovili smo, kakšna kazen za zapadle pravice ogroža sodobnega voznika v Rusiji. Pravzaprav ni kazni za pogrešano vozniško dovoljenje. Namenjen je samo neposrednemu nadzoru stroja brez dokumentov. Zato se je mogoče izogniti dodatnim stroškom.

Natančneje preučiti postopek ponovnega oblikovanja pravic. Kje se lahko obrnete za pomoč? Storitve za registracijo vozniškega dovoljenja zagotavljajo:
 • večnamenski centri;
 • storitve enega okna;
 • organizacije tipa "Moji dokumenti";
 • GAI /prometna policija.
 • Ljudje vedno pogosteje iščejo pomoč pri MFC. Pravica do izdaje potrdil za voznike v teh organizacijah se je pojavila pred kratkim. To je močno olajšalo življenje ljudi. Poleg tega se lahko zahteva za zamenjavo pravic posreduje prek spletne strani "Državne storitve". Vnaprej ga lahko vloži le državljan, ki je registriran na portalu. Nič ni resnega ali nerazumljivega glede tega.

  Stroški

  V celoti smo preučili zakon o zapadlih pravicah. Upravni zakon Ruske federacije navaja, kakšne kazni lahko voznik naleti, ko izgubi svojo identiteto.
  Ustvarjanje novih pravic ni brezplačna storitev. Za to boste morali plačati. Državno vozniško dovoljenje je vredno 2.000 rubljev, njegov papirni primer je 500, mednarodno pravo pa 1.600 rubljev.
  V primeru plačila dajatve prek "državne službe" ima voznikpravico do 30% popusta. In tako, vozniško dovoljenje bo stala samo 1400 rubljev!

  Usposabljanje in izpiti

  Ali morate opraviti izpit, če so pravice zapadle? Jih ni. Če izpustite vozniško dovoljenje, se vam ne bo treba učiti vozniških veščin ali opravljati izpitov. To je mogoče le s prejemom naslednje kategorije vožnje. S ponovitvijo vozniškega izpita bo spet tisti, ki mu je bila odvzeta vozniška pravica. Ko so obnovljeni, se pričakuje podoben test, vendar ne več.

  Dokumenti

  Seveda obstaja globa za zapadle pravice. In kako pravilno zamenjati vozniško dovoljenje? Če želite to narediti, morate pripraviti določen paket dokumentov. Seznam zahtevanih dokumentov izgleda takole:
 • potni list;
 • staro potrdilo;
 • ček s plačano dajatvijo;
 • vozniška kartica;
 • fotografije (3 kom);
 • zdravniško poročilo o zdravstvenem stanju.
 • To je vse. Ni potrebnih več dokumentov. Je to izjava o izmenjavi starih voznikovih pravic.

  Korak za korakom pri zamenjavi

  Dodatne podrobnosti bodo navedene o tem, kako pravilno nadomestiti neveljavne pravice voznika. Predlagana navodila bodo zmanjšala verjetnost okvare na minimum. Algoritem ukrepov pri zamenjavi zapadlih pravic izgleda takole:
 • Oblikovanje paketa dokumentov. Njihov seznam smo vam predstavili zgoraj.
 • Plačati državno dajatev.
 • Na zahtevo naslovite prometno policijo ali drug organ za registracijo.
 • Počakajte, da so pravice pripravljene.
 • V določenem času vzemite novo vozniško dovoljenje v prometni policiji.
 • ​​Toda to je le eden od možnih urnikov. V nasprotnem primeru je treba delovati z uporabo internetnih tehnologij.

  Pravice in „državne storitve“

  Pri obravnavanju državljanov „državnih storitev“ je treba vložiti elektronsko zahtevo za izmenjavo vozniških dovoljenj.
  Da bi to naredili, potrebujejo:
 • Odprite na katerem koli mestu brskalnika gosuslugi.ru in tam pojdite skozi pooblastilo.
 • Pojdite na "Državne storitve" - ​​"prometna policija" - "Zamenjava vozniškega dovoljenja."
 • Navedite razlog za zamenjavo dokumenta - "Iztek".
 • Izpolnite prijavni obrazec. To lahko storite s pomočjo navodil na zaslonu.
 • Treba bi bilo ustanoviti organ prometne policije, kjer bodo pridobljene pravice. Za to nalogo je mogoče omeniti MFC.
 • Kliknite gumb "Pošlji".
 • Navedite način plačila državne dajatve in nato izpolnite ustrezne podatke o računu.
 • Kliknite "Ok".
 • Po zaključku ukrepov je še vedno treba pripraviti zgoraj naštete dokumente in z njimi prispeti na določen datum v izbranem kraju, da se pridobijo nove pravice.

  Sorodne publikacije