Kako namestiti korenske pravice na računalnik s sistemom Android?

Operacijski sistem Android samozavestno pridobiva na trgu mobilnih pripomočkov. Skoraj vsak dom ima v napravi Android že eno ali več naprav. Za razliko od iOS-a, je veliko lažje razširiti funkcionalnost tega operacijskega sistema, in tudi nepripravljen uporabnik ga lahko obravnava. Ena od dodatnih funkcij sistema je prejem korenskih pravic ali korenskih pravic.

Kaj potrebuje koren in kakšen je?

Pravice korena so potrebne za popolnejšo uporabo sistema. Ker Android temelji na jedru Linuxa, ima zaščitene sistemske mape, ki niso na voljo v navadnem načinu. To pomaga zaščititi napravo pred težavami in virusnimi programi. Posebni privilegiji odstranijo ta blok in omogočijo popoln dostop. Vendar ga morate uporabljati zelo previdno.
Prav tako vam root privilegiji omogočajo dostop do bolj gladke sistemske konfiguracije in dodatnih funkcij. Zlasti izvajanje takšnih funkcij:
 • neomejen dostop do datotek in map sistema;
 • z ukazno vrstico;
 • odstranitev programov, nameščenih iz tovarne;
 • overclocking in kalibriranje procesorja;
 • namestitev tretjih oseb;
 • Nadgradnja programske opreme in naprave.
 • Zahteve pred namestitvijo korenskih pravic

  Najprej boste potrebovali računalnik. Zaželeno je imeti nameščen operacijski sistem Windows. To je posledica dejstva, da je lažje najti gonilnike za mobilno napravo. Ne pozabite na kabel. In včasih obstajajo žicesamo funkcija polnjenja. V tem primeru potrebujete podatkovni kabel. Prav tako morate vedeti, da ko dobite korenske pravice, lahko izgubite tovarniško garancijo.

  Priprava naprave za prejemanje privilegijev super uporabnika

  Naprave na platformi Android morajo omogočiti funkcijo razhroščevanja USB. To lahko storite v načinu za razvijalce, ki ponuja dodatne funkcije. Vključno s odpravljanjem napak. Če želite odpreti element »Za razvijalce«, se morate vrniti v nastavitve in izbrati »O napravah«. Vsebuje informacije o sestavi in ​​drugih funkcijah sistema. Sedemkrat morate klikniti na gumb "Zbirna številka". Sistem vas bo obvestil, da je uporabnik postal razvijalec.

  Zdaj je oddelek "Sistem" dodal nov odstavek "Za razvijalce". Ko najdete element "USB Debugging", morate na njem nastaviti kljukico. Zdaj bo naprava omogočila, da spremenite podatke znotraj sebe, vključno s pridobivanjem korena pravice na Androidu prek računalnika. Nekateri modeli pametnih telefonov ne omogočajo le takšne priložnosti. Zato morate odkleniti zagonski sistem. To še posebej velja za proizvajalce HTC in Sony. To storite s programi drugih izdelovalcev, ki spremenijo zagonski nalagalnik. Najdete jih na internetu. Sam proces je dokaj preprost in opisati ga ločeno nima smisla.

  Izbira programske opreme za pridobitev korenskih pravic

  Da bi uresničili zmožnost namestitve korenskih pravic na Android, potrebujete v računalniku programsko opremo. VZa to nalogo ima internetno omrežje številna različna dogajanja. V nadaljevanju je pregled najbolj priljubljenih, s podrobnimi navodili in opisi.

  Pridobivanje pravic za Android v računalniku z uporabo programa KingoRoot

  Prenesite ta izdelek na uradni spletni strani razvijalca. Namestitev programa je preprosta in ne sme povzročati težav. Po prvem zagonu bo KingoRoot sam določil priključeno napravo. In prikaže trenutno stanje pametnega telefona - ali je rutinska ali ne. Da bi dobili koren pravic na Android prek računalnika, je dovolj, da kliknete na velik rdeči gumb na zaslonu programa z besedami Root. Potem se bo postopek začel. Program SuperSU bo nameščen na pametnem telefonu v finalu. Vsakič, ko bo katera koli aplikacija zahtevala dodatne pravice ali dostop do zaščitenih particij, bo vsakič vprašana.

  iRoot

  Ta AP se uporablja za pridobitev korenskih pravic za Android prek računalnika na napravah Samsung. Postopek poteka podobno kot prejšnji program. Ko se zažene, bo določena priključena naprava in bo ponujena, da se poveže z njo prek povezave Connect. Po tem bo program v bazi podatkov našel pripomoček in izpisal gumb Root. S klikom na to bo začel proces rutanije. Mimogrede, ta program je sposoben izvesti obratno operacijo, to je, da prekliče desni koren, ki bo vrnil garancijo na napravo.

  Korenski genij

  Program nima ruskega vmesnika. Vendar pa intuitivno in razumljivo, kako ravnati v njem. Omogoča vam, da pridobite korenske pravice za Android 5.1 "prek računalnika. Po ponovnem zagonu naprave bo uporabnik obdarjenposebne privilegije. Morda je potrebno, da programska oprema tretjih oseb, kot je SuperSU, dodeli pravice do določenih sistemskih particij in funkcij.

  Pridobivanje koreninskih pravic za Android 6.0 prek računalnika v Ubuntuju

  Za začetek potrebujete razvojni paket Eclipse. Najdete ga lahko v shrambi aplikacij Ubuntu. Ali pa v ukazno mizo vnesete ukaz sudo apt-get install eclipse. Nato boste potrebovali orodje za razvijalce, vključno z adb. Lahko ga prenesete na uradni strani Android Studia. Nato morate iti v mapo z orodji. Mora izvajati ./android, ki namesti vse SDK-je. Potem morate iti na orodja platforme in zagnati adb lupino. Poleg tega boste morali preklopiti na način polnjenja telefona, da bo na voljo kartica SD. Sledi niz ukazov za konzolo:
  Te skupine preverijo, ali je mogoče dostopati do naprave iz računalnika. Če je vse v redu in ni napak, lahko shranite datoteke.
  Nato morate na napravi pripraviti vso potrebno programsko opremo in jim dati pravico do zagona. Zdaj se zažene aplikacija psneuter. Že nekaj časa je lupina lahko odklopljena, vendar ni za dolgo. Prav tako bo naprava prenehala biti vidna računalniku, nato pa se spet pridruži. Ukaz je ./psneuter.
  Zdaj je na napravi začasen dostop do sistemskih particij s pomočjo adb. Ostaja še nekaj ukazov, kot je prikazano na spodnji sliki.
  Zadnji ukaz za ponovni zagon bo poslal napravo za ponovni zagon. Potem lahko preverite, ali ste lahko v računalniku namestili korenske pravice za Android. Za to je potrebnoposkusite iti v varovani del, in če sistem vpraša, ali lahko podate posebne privilegije, izberite "da".

  Alternativni načini

  Pravzaprav je pridobivanje koreninskih pravic za Android prek računalnika precej neprijeten in dolg. Obstajajo učinkovitejše in hitrejše rešitve. Na primer, namestitev posebne aplikacije neposredno na napravo in pridobitev korena z enim dotikom.
 • KingRoot. Najlažji način je, da rutovaniya telefon. Aplikacija se prenese v napravo in namesti. Najdete ga v Trgovini Google Play.
 • KingoRoot. Ta aplikacija je mobilni analog za PC verzijo. Pridobivanje temeljnih pravic je tako enostavno, kot na računalniku.
 • RomMaster. Program iz iRoot Developer za PC. Edina neprijetnost je kitajski izdelek.
 • FramaRoot. Razvijalci tega izdelka ne podpirajo več. Torej, največja različica Android, kjer lahko dobite root je 431.
 • To je vredno poskrbeti, kje natančno app prenese. Če je spletno mesto nepreverjeno in izgleda sumljivo, ga ni priporočljivo uporabljati. Da bi zaščitili pravice korena, morate prenesti aplikacijo samo iz uradne trgovine ali preverjenih forumov, kot je 4PDA.

  Nekaj ​​opozoril

  Zelo pogosto uporabniki nastavijo koren za spremembo vdelane programske opreme na napravi. Toda le malo ljudi se zaveda, da privilegiji super uporabnika odprejo neomejen dostop do sistema za različne viruse in zlonamerno programsko opremo. Še posebej, ker so mnoge pravice za Android na vašem računalniku prenesene iz popolnoma nepreverjenih mest. Če je takoNamestitev se izvede neposredno na napravi, zato morate uradni trgovini zaupati samo vsebino. Prenos datotek iz dvomljivih virov in ročna namestitev je veliko tveganje. V ta namen sistem "Android" zagotavlja funkcijo zaščite "Namestitev iz neznanih virov", da postavi kljukico, na kateri ni priporočljivo.
  Prav tako je treba razumeti, da je uvedba v sistemske particije med vdelano programsko opremo ali sprejem korena operacije, ki vplivajo na pomembne komponente OS, torej na morebitno zavrnitev dela ali kršitev njegove varnosti.

  Zaključek

  V članku je podrobno razloženo, kako pridobiti korenske pravice za naprave, ki uporabljajo platformo Android. Pri tem lahko uporabite osebni računalnik z operacijskim sistemom Windows ali Linux. Prav tako je možno neposredno namestiti in rutovaniye neposredno iz mobilnega ali tabličnega računalnika. To lahko povzroči nekatere zaplete, kot je iskanje pravega vira tretjih oseb, ki močno zmanjša varnost naprave. Pred izvajanjem kakršnih koli sistemskih dejanj, naj bo to strojno-programska ali korenska pooblastila, morate shraniti vse pomembne podatke. To bo pomagalo preprečiti izgubo, če je postopek neuspešen.

  Sorodne publikacije