Samsung Galaxy J1: Značilnosti in pregledi. Samsung Galaxy J1 mini

Pred nakupom pametnega telefona ni dovolj, da se seznanite s tehničnimi lastnostmi. Da bi razumeli, kako se naprava obnaša v delu, je priporočljivo, da preberete preglede. "Samsung Galaxy J1" so izbrali ljubitelji sodobnih pripomočkov in nasprotnikov velikih dimenzij. Kompaktna enota ima visoko funkcionalnost in enostavnost uporabe.

Predgovor

Nejasen predstavnik proračunske kategorije naprav je mini pametni telefon Samsung Galaxy J1. Ocene, seveda, vsebujejo koristne informacije o uporabi naprave, vendar je najprej treba povedati nekaj besed o sami znamki in pozicioniranju. Treba je omeniti, da je bila Samsungova vodilna vloga na trgu pametnih telefonov dosežena z izdajo visoko kakovostnih naprav po dostopni ceni. Sedaj se je položaj nekoliko spremenil. Proračunske naprave se prodajajo po napihnjenih cenah, njihove značilnosti pa dopuščajo še veliko želje. Izračun temelji na dejstvu, da bodo zveste stranke pripravljene plačati za blagovno znamko.

Serija J je bila zasnovana kot dostopna širokemu krogu uporabnikov. Kljub temu se je »prvi rojen« te vrstice, ki smo ga obravnavali v tem članku, izkazal za boljše, če govorimo o tehničnih značilnostih. Verjetno je, da bi ta pametni telefon postal model, kaj naj naprava proizvaja znane blagovne znamke. Kasneje je bilo delo opravljeno na napakah, kar je privedlo do izdaje spremenjene različice 2016.

Specifikacije

Vsebuje izčrpne informacije o pametnem telefonu Samsung Galaxy J1. Karakterizacija stroja je izražena tudi v njegovih tehničnih značilnostih. Treba je omeniti naslednje pomembne točke:
 • teža - 131 g;
 • material - plastika;
 • odstranljiva baterija - 1850 čarovnik;
 • zaslon - 43 palcev;
 • Ločljivost - 480 x 800 slikovnih pik;
 • število kartic SIM - 2;
 • RAM - 512 GB;
 • pomnilnik - 4 GB (15 GB je na voljo uporabniku);
 • glavna kamera - 5 MP, samodejno ostrenje, bliskavica;
 • procesor - 2 jedri;
 • sprednja kamera - 2 MP.
 • Zasnova naprave

  Pri izbiri pametnega telefona se večina uporabnikov osredotoči na oblikovanje in ne na povratne informacije. "Samsung Galaxy J1" je predstavnik proračunske vrstice, in kot veste, registracija takih izdelkov proizvajalci ne posvečajo pozornosti. Tako je zasnova pametnega telefona precej tradicionalna in ne trdi, da je izvirna.

  Videz naprave je zelo značilen za blagovno znamko "Samsung". Obstajajo tradicionalni zaobljeni vogali, mehanski in 2 tipki na dotik pod zaslonom, običajna lokacija kamere, bliskavica in zvočnik na hrbtni strani. Medtem pa se poznavalci "Samsungovih" naprav morda zdijo, da je v svoji zasnovi nekaj takega, kot so naprave Galaxy S III in Galaxy S5. Na spodnjem in zgornjem delu sta nastopi, ki so se prvič pojavili na napravah iz linije Galaxy Alpha.

  Naprava je sestavljena iz kakovostne gladke plastike. Ko že govorimo o videzu pametnega telefona, si ne moremo pomagati, ampak povedati o značilnostih barve. Plastika ni čisto mat, vendar jebiserov odtenek, izposojen iz serije A in E. Toda vsa ta lepota bo najverjetneje morala biti skrita pod zaščitno torbo, sicer naprava ne bo dolgo ostala blagovna znamka. Debelina naprave je 89 mm, njena teža pa 122 gramov. To je precej spodoben kazalnik, vendar ne minimalen glede na velikost pripomočka. Vendar pa je telefon v roki zelo udoben.

  Ergonomija

  Pametni telefon Samsung Galaxy J1 je zelo udoben za uporabo. Mnenja vsebujejo informacije, da se naprava praktično ne razlikuje od drugih naprav tega proizvajalca. Tako lahko na zaslonu vidite zvočnik, sprednjo kamero in senzor bližine. Ogledate si lahko tudi logotip blagovne znamke in napis Duos, ki označuje, da je telefon obojestransko.

  Pod prikazovalnikom je prikazan mehanski gumb "Home", kot tudi tipke na dotik upravljalnika opravil in "Nazaj". Slednji niso opremljeni z osvetlitvijo ozadja (kar je značilno za proračunske modele), vendar izkušeni uporabniki opozarjajo, da je njihova lokacija zelo udobna. Na ta način ni težko intuitivno določiti njihovo lokacijo tudi v temi.

  Zgornji del zadnje plošče je leča glavne kamere. Podobno kot pri večini drugih naprav Samsung se rahlo premakne čez pokrov, ki ni privlačen za vse uporabnike. Ob straneh objektiva je bliskavica in zunanji zvočnik. Tudi logotip z blagovno znamko je postavljen na zadnji pokrov.

  Gumb za nastavljanje glasnosti in gumb za vklop sta nameščenalevo in desno stran. Priključek za slušalke je na vrhu (ki glede na povratne informacije uporabnika ni zelo primeren) in mikrofonski zvočnik, USB priključek - spodaj.

  Kaj je pod pokrovom? Trenutno je večina pametnih telefonov označena z monolitnim ohišjem, ki ga ni mogoče odstraniti. To je neobičajno za proračunske naprave, ki vključujejo Samsung Galaxy J1. Mnenja vsebujejo pozitivno oceno možnosti odstranitve zadnje platnice, vendar brez nekaterih pritožb ni bilo.

  Pod zadnjo ploščo je odstranljiva baterija, kombinirana reža za glavno sim kartico in dodatnih sedem rež. Uporabniki ne štejejo za uspešno lokacijo teh elementov. Torej, da nastavite osnovo sedem in razširite pomnilnik, bo treba izvleči baterijo, kar bo povzročilo ponastavitev nastavitev datuma in časa.


  Značilnosti zaslona

  Samsung Galaxy J1 mini se ne odlikuje z izjemnimi kvalitetami zaslona. Recenzije nam omogočajo, da zaključimo, da je zaslon sicer kakovosten, a precej povprečen. 43-palčna diagonala pred nekaj leti je bila atribut vodilnih pametnih telefonov, zdaj pa tudi za "proračunerja" ni dovolj.

  Treba je omeniti, da gostota točk ni najvišja, zato je majhna zrnca opazna tudi s prostim očesom. Vendar slika še vedno izgleda dobro in barve so precej sočne. Nizka kakovost zaslona se kaže na soncu, ko je slika skoraj nemogoča za ogled. Vidni koti dopuščajo še veliko želje.

  Zaslon je dober vir svetlosti (3846 cd /m2).Obstaja nekaj težav s črno barvo. To ni dovolj globoko in zato daje opazno količino sive barve. Ko govorimo o barvah na splošno, je vredno reči, da je precej povprečna.

  Glede na barvno temperaturo je treba omeniti, da je njen načrt presegel pričakovanja. Kljub temu, da je slika rahlo modra, je krivulja skoraj popolna. V tem primeru slika ni zakrita ali osvetljena.

  Zaslon prepozna samo dva dotika, ki sta značilna za proračunske naprave. Hkrati pa ne predvideva skoraj nobenih prilagoditev. Seveda, nobenih izjemnih funkcij ima zaslon, ampak za proračun naprave, je precej dobro.

  Kamera

  Telefon že dolgo ni več opravljal le funkcije komunikacije. Pametni telefoni so že dolgo zamenjali tradicionalne "milnice", zato je vredno pozoren na fotoaparat "Samsung Galaxy J1 mini". Pregledi nam omogočajo, da ugotovimo, da ta komponenta v celoti ustreza proračunski kategoriji naprave.

  Kot že omenjeno, je pametni telefon opremljen z glavno in sprednjo kamero. Prvi je označen z ločljivostjo 5 Mp, druga pa 2 Mp. Aplikacija kamere je standardna za vse naprave tega proizvajalca. Vse nastavitve so združene v mrežo. Izberete lahko velikost in ločljivost okvirja. Poleg samodejnega delovanja je na voljo več dodatnih načinov fotografiranja.

  Glavna kamera ustvarja precej povprečne fotografije. Seveda, z dobro dnevno svetlobo, prihajajo dobri posnetki. Toda v večini primerov se izkaže, da niso dovolj ostri. OdSprednja kamera z 2 milijonoma slikovnih pik prav tako ne more pričakovati nekaj nadnaravnega. Na primer, Galaxy S5 omogoča boljše fotografije z istim dovoljenjem. Toda to je vodilni. In za proračunsko kamero J1 so zelo dobre lastnosti.

  Produktivnost

  Če želite oceniti uspešnost pametnega telefona Samsung Galaxy J1, vam bodo povratne informacije strank pomagale narediti določene sklepe o tem vprašanju. Za začetek je vredno omeniti procesor Spreadtrum, ki ga ne moremo imenovati znanega. Kljub temu so takšne tehnološke rešitve tipične za Samsungove proračunske naprave. "Kljub temu, da je telefon izšel leta 2015, uporablja različico procesorja iz leta 2014. Zlorabnik mora vedeti, da lahko zastareli tehnološki standardi povzročijo hudo segrevanje in večjo porabo energije.

  Grafična kartica Mali-400 MP2 je prijetno presenečenje za proračunski pametni telefon, vendar 512 MB RAM-a ne krasi naprave, še cenejši pametni telefoni pa se lahko pohvali z večjo zmogljivostjo. ne računa na večjo avtonomijo ali pametno delo v programih in igrah, 4 GB vgrajenega pomnilnika, od katerega je uporabniku na voljo le 15 GB, izgleda smešno in popolnoma smešno.

  Največja količina baterije se zmanjša Proizvajalec predlaga tudi optimizacijo avtonomije zaradi skrajnega načina varčevanja z energijo, ki je sestavljen iz prenosa naprave v črno-beli način delovanja. Kljub temu morajo kupci vedeti, da je tak ukrep učinkovit le vz zaslonom Amoled, vendar poraba energije zaslonov LCD ne vpliva na to pretvorbo.

  Programska oprema

  Programske opreme pametnega telefona Samsung Galaxy J1 ni mogoče obiti. Lastnikova povratna informacija pravi, da je naprava opremljena z operacijskim sistemom Android 444 in ima strojno programsko opremo TouchWIZ. Glede na to, da RAM - samo 512 MB, je malo verjetno, da računajo na nadgradnje pete in novejše različice.

  Vmesnik naprave je jasen in dobro znan vsakomur, ki je uporabljal naprave tega proizvajalca. Prenesene korporacijske ozadja, ki so videti lepa, tudi z nizko kakovostjo zaslona, ​​in naredijo namizje bolj zanimivo in živahno.

  Ko govorimo o nameščenih aplikacijah, lahko označite nekaj zanimivega. Obstaja samo potreben minimum. In tu ni le v proračunski kategoriji naprave. Omejena količina pomnilnika, zgolj fizično, ne dopušča nastavitve ničesar več. Za to napravo v trgovini z vdelano programsko opremo ni nič zanimivega.

  Plošča z obvestili poleg okroglih ikon parametrov vsebuje tudi seznam dogodkov in mehanizem za prilagajanje svetlosti. Glede na majhnost zaslona, ​​lahko rečemo, da nič nadnaravnega aparata ne more ponuditi, vendar aplikacija vmesnika izgleda nekoliko obrezana. To ne velja samo za videz, ampak tudi za funkcionalnost.

  Primerjava Samsung Galaxy J1 in Samsung Galaxy J1 (2016)

  Leta 2016 je bila posodobljena različica obravnavanega pametnega telefona, ki je bil imenovan"Samsung Galaxy J1 6". Pregledi večinoma temeljijo na oceni naprave s predhodnikom. S primerjavo dveh naprav lahko poudarite naslednje ključne točke:
 • Različica 2016 je opremljena z modulom LTE;
 • Nova različica ima zaslon Super Amoled;
 • V pametnem telefonu 2016 se diagonala zaslona poveča za 02 palcev;
 • V stari različici je gostota slikovnih pik 219, v novi različici pa 245;
 • RAM je razširjen na 1 GB (z 512 MB);
 • notranji pomnilnik razširjen na 8 GB (4 GB);
 • nadgradnja operacijskega sistema na Lollipop;
 • Bolj zmogljiva baterija (magija 2050 v primerjavi z 1850 mag v prejšnji različici).
 • Pozitivne povratne informacije o telefonu Samsung Galaxy J1

  Tudi najbolj podroben tehnični opis ne more dati tako popolnega vtisa o pripomočku kot mnenje izkušenih uporabnikov. Precej prednosti tega pripomočka vsebuje ocene. "Samsung Galaxy J1" ima naslednje pozitivne strani:
 • majhno maso;
 • lepo oblikovanje;
 • podpora za 2 SIM kartici;
 • dober prenos barv;
 • obstaja možnost razširitve pomnilnika na 128 GB;
 • Pri zmerni obremenitvi baterija deluje dva dni;
 • dober sluh med klicem;
 • je radio z zmožnostjo snemanja zvoka;
 • zmogljiv procesor zagotavlja hitro in brezhibno delovanje;
 • Odstranljiva baterija, ki jo je mogoče po potrebi zamenjati;
 • močna bliskavica, ki vam omogoča, da naredite dobre posnetke tudi v slabih svetlobnih pogojih;
 • dobri koti gledanja;
 • Zadnji pokrov je dovolj prožen, da praktično zmanjša tveganje, da bi se zlomil na ničvzlet
 • je funkcija izjemnega varčevanja z energijo;
 • dostopna cena;
 • Programi lahko prenesete na pomnilniško kartico (v nadgrajeni različici leta 2016);
 • priročen poslovni vmesnik;
 • Velik obseg nadzora svetlosti za zaslon, ki zagotavlja jasno sliko v sončnem vremenu.
 • Negativne povratne informacije o pametnem telefonu Samsung Galaxy J1

  Na žalost ni popolnih pripomočkov. Še posebej, ko gre za proračunske naprave. Vse možne pomanjkljivosti lahko ugotovite s pregledom. Samsung Galaxy J1 ima naslednje negativne vidike:
 • Ni svetlobnega senzorja, ki bi omogočal samodejno uravnavanje svetlosti;
 • zaslon je majhen glede na primer (meje izgledajo preširoko);
 • od skupne količine pomnilnika, ki je na voljo uporabniku le 4 GB (in v prvi različici še manj - le 15 GB);
 • skromna oprema;
 • Ohišje je hitro opraskano, če je telefon oblečen brez pokrova;
 • hrbtni pokrovček se nekoliko pritisne in škripi, ko se pritisne;
 • neinformativni uporabniški priročnik (na splet morate prenesti razširjeni priročnik z navodili).
 • Zaključek

  Če razmišljate o nakupu pametnega telefona Samsung Galaxy Mini J1, vam bodo pregledi, fotografije pomagale krmariti po vašem izboru. Prva stvar, na katero je treba biti pozoren, je šibek procesor, ki ima samo 2 jedra in skromnih 512 MB RAM-a. To bistveno zmanjša zmogljivost naprave. Torej, dovolj je zagnati 2-3 aplikacije hkrati, da začnemo dohajatiprekinitev delovanja naprave.

  Kar zadeva grafično kartico, bo igralcem prijetno prijetno. Toda tukaj tudi ni vse tako preprosto. Ovira za nemoteno delovanje aplikacij je lahko majhna količina RAM-a. In glede na to, da notranji pomnilnik uporabnika ne presega 15 GB, nekatere "težke" igre, nameščene na tej napravi, ne bodo uspele.

  Na podlagi pozitivnih značilnosti "Samsung Galaxy J1 mini" so bile pregledne ocene dobre kakovosti zbirke in precej dostojne avtonomije. Aktivni uporabniki lahko računajo na dejstvo, da je baterija "v živo" ves dan, in če napravo uporabljate samo za komunikacijo, lahko polnjenje traja do 2 dni.

  Ta naprava torej ni primerna za ljubitelje sodobnih pripomočkov. Za podobno ceno najdete pametne telefone z bolj zanimivim in sodobnim nadevom. Ta pametni telefon bo verjetno pritegnil ljubitelje Samsung-a, ki iščejo nič več kot eleganten "narečje" s številnimi lepimi dodatki.

  Sorodne publikacije