Grafični adapter za mobilne naprave PowerVR G6430. Značilnosti in specifikacije

Grafični pospeševalnik za premijsko raven za pametne telefone in tablične računalnike PowerVR G6430 je zasnoval podjetje-razvijalec Imagination Technologies in predstavljen septembra 2013. V tistem trenutku je bila ena najhitrejših naprav tega razreda. Njegovi parametri, značilnosti in značilnosti bodo podrobno obravnavani v tem pregledu in postopoma.

Specializacija pospeševalnika

Kot smo že omenili, je pospeševalnik PowerVRG6430 na začetku prodaje zagotavljal zelo visoko raven učinkovitosti. Hkrati je tudi energetska učinkovitost precej dobra. Tovrstna grafična naprava je zato našla precejšnjo uporabo v vodilnih napravah 2013–2014. V tem primeru je ta model adapterja še vedno pomemben in pametnim telefonom omogoča izvajanje različnih nalog, ki zahtevajo veliko virov.


Specifikacije

Ta pospeševalnik ima kodno ime Rogue. Poleg tega se imenuje ne samo mikroprocesor tega pospeševalnika, temveč tudi arhitektura, na kateri temelji. Čip grafične kartice je bil izdelan v skladu s standardi sprejemanja, ki je ustrezal 28 nm. Funkcije PowerVR G6430 so pokazale, da so bile sestavljene iz 4 standardnih pretočnih procesorjev in dveh specializiranih shader modulov. Zadnji v nominalnem načinu je deloval na frekvenci 457 MHz. V primeru aktiviranja načina avtomatskega overclockinga se lahko njegova vrednost poveča na 640 MHz.

Pomen grafične naprave.Recenzije

Kot smo že omenili, je zmogljivost in zmogljivost PowerVR G6430 danes še vedno dovolj visoka. Zato se lahko rešijo tudi najbolj zahtevne naloge mobilnih naprav s tako grafičnim pospeševalnikom.


Številne mobilne procesorske naprave so bile opremljene z grafično kartico PowerVR G6430. Intel je na primer izdal vrsto linijskih procesorjev ATOM, ki so vključevali čipi Z3530 Z3560 Z3570 in Z3580. Tudi ta pospeševalnik je bil uporabljen v Appleovem mikroprocesorju A7. Slednji je bil uporabljen v najbolj priljubljenem pametnem telefonu v času iPhone 5s. Lastniki mobilnih naprav s takšnim grafičnim adapterjem so se osredotočili na prednosti, kot sta produktivnost in energetska učinkovitost. Toda edine pomanjkljivosti je mogoče pripisati visokim stroškom. Ampak, če menite, da je bil tak mikroprocesor uporabljen samo v vodilnih pametnih telefonih, potem vse postane na mestu. Takšne naprave na začetku morda niso na voljo.

Zaključek

Dejansko je bila najvišja grafična kartica v segmentu mobilnih naprav do leta 2013 PowerVR G6430. V tistem času se je pogosto uporabljal v vodilnih pametnih telefonih z visoko zmogljivostjo različnih uglednih proizvajalcev računalniške tehnologije. In od takrat, je bila črta mobilnih telefonov posodobljena v vsaki od njih, vendar odločitve, ki temeljijo na junak tega pregleda še vedno dovolj hitro delo, brez kakršnih koli posebnih težav se lahko spopadajo s programskimi aplikacijami, ki se uporabljajo za njih.Edina pomanjkljivost je obraba akumulatorske baterije in s tem krajša življenjska doba baterije. Zato bi morali lastniki takšnih naprav razmisliti o zamenjavi.

Sorodne publikacije