»Windows Media Center« - opis, funkcije, priporočila in pregledi

Večina uporabnikov operacijskega sistema Windows, do sedmega, je vključila tako zanimiv program, kot je Windows Media Center, ki je zasnovan tako, da organizira lastne večpredstavnostne zbirke in predvaja vse znane do sedaj. Toda pri sami aplikaciji ni vse tako preprosto. V programu Winds 7 lahko Media Center včasih zahteva dodatne nastavitve, da omogoči polno funkcionalnost programa. Toda v operacijskem sistemu Windows 10 ta aplikacija sploh ni, saj so jo nadomestili drugi (čeprav razpršeni) apleti. Toda namestitev tega kombinatorja medijev v deseti spremembi operacijskega sistema je lahko (to bo povedano posebej).

»Windows Media Center«: Kaj je ta program?

Kaj je torej ta program? Na kratko in na splošno "Windows Media Center" je množica večpredstavnostnih aplikacij, ki so združene v eno.

Z drugimi besedami, da bi gledali filme, fotografije ali poslušali glasbo, je popolnoma nepotrebno klicati ustrezne programe posebej. Preprosto zaženite Media Center (Professional Edition operacijskega sistema Windows 8 ga lahko uporablja izključno pri namestitvi kot dodatna komponenta) za izvajanje vseh operacij pod eno lupino.

Ključne značilnosti

Toda to ni vse. Ta paket ima edinstveno zmožnost oblikovanja vmesnika ne samo na drugih monitorjih, ampak tudi na televizijskih ploščah. Obstaja tudi zanimiva funkcija gledanja in snemanjatelevizijskih programov. To storite tako, da povežete in konfigurirate poseben visokotonski zvočnik Media Center Extenderja (ti programčki so pogosto vključeni v programsko opremo DVD predvajalnikov in celo konzol Xbox). Poleg glavnih nalog lahko uporabite sredstva za organiziranje knjižnic katere koli multimedijske vsebine, sinhronizacijo datotek z prenosnimi in mobilnimi napravami, namestitev dodatkov (vključite dodatne programe v lupini in še več.)

Uvod v vmesnik

Vmesnik programa je dokaj preprost: vsi glavni elementi so v glavnem meniju umeščeni v en sam seznam, ki se lahko premakne navpično in vodoravno za vsak element elementa.
Izbrani aktivni element je označen z barvno sliko in ima nekoliko večjo velikost v primerjavi s pasivnimi. Za navadnega uporabnika bi moralo biti še posebej prijetno razpoložljivost informacijskih kartic na vsaki stopnji določenih dejanj. Poleg tega lahko razvrščanje knjižnic poteka po imenih datotek in imenikov ter po datumu ustvarjanja.
Za ljubitelje glasbe obstajajo tudi nekatere zanimive funkcije. Najljubših skladb, ki so shranjene na trdem disku, mobilni napravi ali v omrežnem okolju, ne morete samo poslušati, temveč uporabite tudi spletni način, na primer za dodajanje naslovnic in drugih informacij, da ne omenjamo povezave z internetnimi radijskimi postajami. Opomba: Na začetku programa, da ne bi bilo še posebej težko, lahko uporabite samodejne hitre nastavitve,ki so primerni za večino računalniških konfiguracij. Uporabite lahko tudi napredne nastavitve, vendar se bo povprečni uporabnik najprej težko spopadel z njimi.

Težave pri namestitvi televizorja

Konfiguracija konzole je zelo preprosta. Nobene točke ni treba ustaviti, ker ima aplikacija samo poseben vodnik, ki vam bo ponudil nekaj preprostih korakov, in v enem od korakov uvedite poseben 8-mestni ključ, ki bo prikazan na televizijskem zaslonu pri povezovanju s programom Windows Media Center.
Tudi pri televiziji je vse preprosto. Če ima uporabnik predpono, lahko uporabite poseben "Čarovnik", ki vam bo pomagal nastaviti potrebne nastavitve za televizijske kanale na podlagi lokacije računalnika (vnesti morate svojo poštno številko).
Na žalost lahko internetna TV brez predpone deluje le od tistih ponudnikov, ki na začetku zagotavljajo takšne storitve. V nekaterih primerih bo morda potrebno posodobiti program Adobe Flash Player, ko obe komponenti delujeta skupaj.

Kako namestiti program na Windows 10?

Na žalost ta programska oprema ni del nameščenih komponent sistema Windows 10. Lahko pa ga namestite v deseto različico sistema (v najenostavnejšem primeru lahko poskusite namestiti različico za Windows 7).

Vendar je bolje uporabiti posebne repakerje, ki na začetku zaženejo datoteko _TestRights.cmd (nujno s skrbniškimi pravicami) in nato dokončati namestitev.vse komponente programa z datoteko Installer.cmd, podobno tisti, ki se izvaja v imenu skrbnika.

Tipične napake pri izvajanju programa

Če prejmete sporočilo o napaki, ko poskusite namestiti v ukazno konzolo, morate preprosto znova zagnati sistem in znova izvesti vsa dejanja po testiranju (zagon prve določene datoteke). V primeru napak po namestitvi (običajno je to sporočilo o nezmožnosti uporabe programa zaradi določenih prepovedi) morate narediti privzete nastavitve programa, kjer v ustreznem razdelku aktivirate vrstico programa Windows Media Center in označite polje "Naredite program na voljo". Če imate vprašanja o tem, kako onemogočiti Windows Media Center, morate ta seznam preprosto preurediti s polja v drugo (na primer, če želite predvajati zvok za aktiviranje standardnega predvajalnika). Enako velja za vse druge postavke.

Vprašanja o prekinitvi in ​​brisanju

Nazadnje si oglejte, kako odstraniti Windows Media Center. Načeloma to ni potrebno, ker "tehta" celoten paket ni toliko. Po mnenju mnogih uporabnikov je dovolj, da omejite problem, kako odstraniti Windows Media Center s seznama aktivnih aplikacij, ki so bile nameščene privzeto (kot je prikazano zgoraj), program pa bo preprosto izključen.
Po drugi strani pa, če morate res izbrisati, lahko uporabite standardni razdelek programov in komponent na nadzorni plošči, kjer je vkomponente sistema morate samo odstraniti potrditveno polje iz vrstice "Media Center" (to deaktivira vse komponente), nato pa ponovno zagnati računalnik. Uporabite lahko tudi oddelek storitve (services.msc) in nastavite element, da ima v zagonski vrsti neaktivno stanje. Toda vse to je tudi nekakšen odklop, ne pa ekstrakcija. Če se želite popolnoma znebiti programa, standardna orodja niso primerna za to, ker je aplikacija "zašita" v lupino sistema Windows 7. V tem primeru je najbolje uporabiti programe, kot je iObit Uninstaller, pojdite v razdelek Win Manager, izberite programski meni programa Windows in dokončajte odstranitev. paket z naknadno vključitvijo močnega skeniranja za odkrivanje in odstranjevanje vseh preostalih predmetov. Če je bila aplikacija nameščena v operacijskem sistemu Windows 10 na zgoraj opisani način, se odstranitev s pomočjo zagona nahaja v distribucijski datoteki Uninstaller.cmd kot skrbnik. Popolna odstranitev kot tudi namestitev se izvede v ukazni konzoli. V operacijskem sistemu Windows 8 se pri namestitvi paketa kot dodatnem elementu odstranitve programa v oddelek programa in komponente izvaja standardna metoda.

Kratek povzetek

Tukaj je kratek povzetek vsega, kar morate vedeti o Media Center. Vendar ni jasno, zakaj razvijalci osmih in desetih različic operacijskega sistema Windows te aplikacije niso vključili v standardni seznam, saj je v njem veliko funkcij in jih preprosto ni mogoče opisati (zlasti v smislu dodajanja dodatnih orodij neposredno lupini programa). Na splošno idejazdruževanje več ločenih aplikacij v eno, čeprav ne novo, vendar se izvaja na najvišji ravni. To je razumljivo, saj uporabnik namesto več programčkov v kategoriji "vse-v-enem" prejme pravi multimedijski združek.

Sorodne publikacije