Iskanje vsebine datotek v Linuxu: možne rešitve problema

Vsak operacijski sistem ima svoje prednosti in slabosti, ki se pokaže pri delu. Enako velja za Linux. Mnogi uporabniki imajo redno težave pri iskanju datotek ali besedilnih vnosov v sistemu. Vendar pa je to težavo mogoče rešiti. V tem članku je podrobno opisano, kako Linux išče vsebino datotek.

Iskanje zapisov preko grep

Prvi način za iskanje želene datoteke ali zapisa je vgrajen pomožni program grep. Ime je dekodirano kot globalni izpis regularnega izraza. Videz programa je zelo podoben oknu ukazne vrstice v sistemu Windows. Če želite začeti iskanje, morate v oknu grep vnesti grep -r "", kjer morate podati približno ime datoteke, ki jo želite poiskati, ali del besedila. Po tem bo pripomoček takoj začel preučevati knjižnice v iskanju podatkov. V grep-u je iskanje vsebine datotek v Linuxu precej počasno, zato morate počakati


Iskanje po izvedljivi datoteki z ukazom, ki

Če mora uporabnik najti izvršljivo programsko datoteko, ki jo je pomotoma izbrisal ali izgubil, bo prejel upravljani ukaz, ki. Če želite poiskati najboljše, uporabite celoten ukaz /home/username/.local/bin/"", kjer morate v narekovajih vnesti ime datoteke. Ta ukaz je najlažji način za iskanje vsebine datotek v Linuxu.

Iskanje datoteke z uporabo Najdi

Najnovejši način za iskanje datotek v Linuxu je, da poiščete ukaz. Upoštevati je treba, da lahko s svojo pomočjo najdete samo datoteko zanjnatančno ime, za razliko od prejšnjih metod. Poleg tega poiščite ne morete iskati besedila v dokumentih. Če uporabnik pozna lokacijo datoteke, vendar da se iz nje odmakne, bo ukaz mimogrede. Za iskanje morate vnesti poizvedbo »«. Narekovaje označujejo polno ime izvršljive datoteke.
Vsekakor lahko hitro iščete vsebino datoteke. Vendar je zelo pomembno, da pri pisanju imena v ukazni vrstici ne delate napak.

Sorodne publikacije