Magnet-povezave: kaj je to in kako ga uporabljati?

Skoraj vsak lastnik računalnika ali prenosnega računalnika se vsaj enkrat sooča s sledilci torrent. Prenos aplikacij, knjig, filmov, televizijskih oddaj in glasbe je veliko hitrejši, ker uporabniki med seboj prenašajo datoteke.

V zadnjih letih pa se je program o zaščiti avtorskih pravic dramatično povečal. V zvezi s tem je bilo zaprtih veliko torrent trackerjev, datoteke so bile izbrisane, uporabniki pa so ostali brez možnosti prenosa želenega programa. Razvijalci piratskih spletnih mest so ustvarili na ducate pripomočkov in aplikacij, ki so zasnovani tako, da se izognejo ključavnici, vendar je nedvomno skok v tej številki postal povezava Magnet. Kaj je to in kaj je njeno bistvo?


Kaj je magnetna povezava?

Nekateri uporabniki niti ne sumijo, da obstajajo "magnetne" povezave, vendar obstajajo tisti, ki že dolgo čakajo, da bodo postali del vsakdanjega življenja. Kako so povezane povezave Magnet, torrent tracker in odjemalec? Odgovor je preprost: povezava te vrste vsebuje kratek opis datoteke, ki jo želite prenesti. V bistvu gre za kodirano besedilo, ki vsebuje podatke o velikosti in vrsti zahtevane datoteke. Magnet Link - Kaj je to? Zahvaljujoč "magnetni" povezavi lahko dostopate do filmov, knjig, glasbe in programov, ne da bi se registrirali na torrent trackerjih. Prenos datoteke na to povezavo je skoraj enak prenosu datoteke torrent. Črpanje poteka pred sprostitvijo v omrežje. Razlika med "magnetnimi" povezavami torrent datotek je takavrsta dostopa ne zahteva enega samega strežnika, ki lahko "pade" in se zapre zaradi kršenja avtorskih pravic.


Zakaj uporabljati magnetno povezavo?

Ustvarjanje sledilcev in baz podatkov, ki vsebujejo zbirko "magnetnih" povezav, se je začelo že zdavnaj. Toda priljubljenost je prišel le v zadnjih letih, še posebej po Rospotrebnadzor tesno začel ukvarjati z zaprtjem mest, ki kršijo avtorske pravice. Številni sledilci so ustvarili programe, ki obidejo prepovedi, in uporabniki lahko še vedno enostavno dostopajo do svojih najljubših filmov in televizijskih oddaj. Razvijalci razmišljajo tudi o ustvarjanju drugega načina za prenos datotek.
"Magnetna" povezava popolnoma izbriše podatke o strežnikih in uporabnikih, ki so sodelovali pri distribuciji datotek. Na ta način se lahko izognete nadlogi zakona. Vendar imajo takšne reference svoje pomanjkljivosti. Številni torrent sledilci delujejo na bonitetnem sistemu. Število možnih prenosov na dan je odvisno od količine razdeljenih datotek. Ocena uporabnikom preprečuje, da bi po uspešnem prenosu zaustavili torrent.

Dodatna nastavitev strežnika torrenta

Standardne nastavitve odjemalca torrent ne vključujejo uporabe nove oblike prenosa podatkov, zato bo treba program konfigurirati. Najprej morate prenesti odjemalca. Nato v meniju »Nastavitve« izberite »Konfiguracija«. V razdelku »Splošno« poiščite tri gumbe. Prvi je "Associate with .torrent". Če želite delati z "magnetnimi" povezavami, morate pritisniti vse tri gumbe. Nato v elementu BitTorrent dodajte možnost"Omogoči DHT omrežje". To je vse. Ostaja samo test program in začetek prenosa.

Magnetne povezave v brskalnikih

Pregledali smo, katere informacije vsebuje povezava Magnet, to je, kako in kako prilagoditi odjemalca. Sedaj lahko greš na naslednjo stopnjo. Kako izgleda magnetna povezava? Primer: magnet :? Xt = urn: btih: 4XALCS4LHBPA6355BMFLN2JMC3183TWK. Za neznanje je to samo niz številk in črk. Toda takoj ko je povezava naložena na odjemalca, se prenos začne z datoteko. Ampak do sedaj moramo obravnavati brskalnike.
Da bi bila "magnetna povezava pravilno odprta v Mozilla Firefoxu, morate v ustreznem programskem oknu podati torrent strežnik." Če se želite izogniti ponovitvi te operacije, lahko poleg elementa označite kljukico, da se spomnite moje izbire. Če kliknete povezavo, vgrajeno v operacijski sistem, se bo v Internet Explorerju prikazalo okno, ki bo zahtevalo uporabnikovo dovoljenje za uporabo odjemalca. Google Chrome bo tudi pozvan, da odobri uporabo standardnega programa.

Kje iskati?

Kje je magnetna povezava? Kaj je to - že smo preučili in ugotovili, kako konfigurirati torrent strežnik in uporabljati depersonalizirane datoteke. Ostaja, da ugotovite, kje lahko najdete "magnetne" povezave. Danes je povezava Magnet url in ed2k zlahka najdena na spletu. Dovolj je vedeti več večjih mest, nato pa bo iskanje novih filmov, serijskih publikacij in programov veliko lažje.
  • Torrentbase.ru - poiščite želeno datoteko in jo preprosto prenesite prek "magnetne" povezave, ki jo lahko najdete na tem sledilniku. V RuNetu je ta osnovaje ena največjih in najbolj popolnih.
  • Eno od prvih mest, ki je šlo za "magnetno" povezavo, je bilo thepiratebay.org. Piratsko spletno mesto je že dolgo predstavljeno v "priljubljenih" vseh ljubiteljev brezplačnega in hitrega prenosa. Prvi takšen katalog magnetnih povezav je priskrbel torrindex.com.
  • V rusko govorečem segmentu je vahuka.ru najprej katalogiziral vse "magnetne" povezave v priročnem sistemu.
  • Zagovorniki standardne sheme prenosa za nalaganje torrent datotek iz sledilcev in kasnejša uporaba odjemalca brez dodatnih nastavitev se bo težko navaditi na dejstvo, da se vedno več priljubljenih strani premika na "magnetno" povezavo. Vendar pa boste morali skrbeti samo med prvo nastavitvijo. Potem bo to postala dobra navada.

    Sorodne publikacije