Izdelki Skyrim: Clavicus Vile Mask

Maska Clavicus Vile of The Elder Scrolls je edinstven artefakt Dedre, ki ima izjemno moč. Tema se takoj pojavi v štirih serijah iger, začenši z Daggerfallom in konča s Skyrim. Zunaj maske je zaprta čelada z rogovi, ki spominja na bradati človeški obraz.

Kdo je Clavicus Vile?

Eden od knezov Daedric, ki se ukvarja z izpolnjevanjem želja in pripravo pogodb. Navzven Clavicus izgleda kot navaden človek, z izjemo enega presenetljivega detajla - rogovi na glavi. Kot stalni spremljevalec Dadre ima psa z imenom Barbas, ki vsebuje tudi skriti del duše samega princa. Clavicus Ville je neprekosljiv diplomat. Njegova zunanja privlačnost in sposobnost poiskati sogovornika pomagata, da se izognemo pretirani brutalnosti, ko so izpostavljeni smrtnikom. V primerjavi z mnogimi drugimi knezi Dadre, Clavicus pogosto kaže svojo milostno stran in je vedno pripravljen nagraditi svoje služabnike za opravljene naloge.


Legenda

Maska Clavicus Vile Mask je osebni predmet dekadričnega princa. Vsakdo, ki nosi masko, lahko postane bolj privlačen v očeh drugih kot do tega trenutka. Po eni od legend, ko je maska ​​na sebi oblekla plemiča po imenu Avaly - še en otrok, se je njegov zlobni služabnik uničil. Artefakt je prišel v njene roke po zaključku temne pogodbe s samim Claviquasom Vilemom. Na žalost maska ​​fizično ne more spremeniti videzaAvalai, toda okoliški ljudje so začeli videti dekle resnične lepote. Po nekaj časa se je plemič poročil z uglednim baronom. Ko je bila deklica noseča, se je Clavicus odločil, da bo vrnil svoj artefakt. Zaradi tega je bil Avalai odpeljan iz zapuščine skupaj z nerojenim otrokom. Bilo je 21 let in en dan, hčerka plemiča pa se je vrnila k očetu, da bi ga ubila in s tem maščevala komajda usodo svoje matere.


Kako dobiti masko Clavicus Vile v Skyrim?

Da bi postali lastnik dadričnega artefakta v TES V, je potrebno opraviti posebno iskanje. Imenuje se "Dog - prijatelj Dadre" in se odpre šele potem, ko protagonist doseže raven 10. Na poti do Fulcrita se bomo srečali z enim od stražarjev in vprašali za psa. Iz pogovora spoznamo, da izgubljeni pes želi najti nekaj Loda, ki poleg tega ponuja dobro nagrado za vrnitev živali. Po tem gremo v kovačnico, kjer se nahaja ista Lod. Iz nje boste našli informacije o tem, kako lahko pridete do naslednje zahtevane lokacije.

Prehod pri iskanju

Pojdimo na označeno lokacijo, kjer najdemo pogrešano žival. Izkazalo se je, da ta pes ni povsem običajen, in njegov lastnik je sam Clavis Vile - dadridski princ želja. Mimogrede, resnico spoznamo iz samega psa, ki se, popolnoma govoril v človeškem jeziku, Barbasu pojavi in ​​nas prosi za eno službo. Dejstvo je, da ga je gostilničar Barbase odnesel, zdaj pa pes potrebuje nekoga, ki bi lahko prepričal Daedro, da vzame ljubljenčkanazaj
Po tem morate iti skozi žival v Heimarjevi jami. Mimogrede, če ne želite iti peš, se lahko premaknete na določeno lokacijo in Barbas se bo tam samodejno pojavil. V jami je veliko vampirjev, zato se morate s silo prebiti. Tudi Barbas ne bo ostal sam in bo pomagal vsakemu boju. Na koncu jame bo čakal oltar in velik kip, ki prikazuje Claviscusa Vileja in njegovega pravega spremljevalca. Glas, ki pripada samemu princu Daediku, govori z nami. Clavicus se nam zahvaljuje za njegovo delo pri uničenju vampirjev in pojasnjuje, da so umorjeni nekoč njegovi privrženci, ki so prosili Dadro, da jih reši pred okužbo. Potem nam bo princ dal še eno nalogo: moramo mu priskrbeti artefakt, ki se imenuje sekira žalosti. Mimogrede, naša izbira dialoga ne vpliva na nič, zato se iskanje ne bo odreklo.
Zgrabimo Barbosa (gre z nami) in gremo na naslednjo lokacijo, ki je prikazana na zemljevidu. Storimo vse, kar je potrebno, in odnesemo sekiro žalosti. Nazadnje se vrnemo v klavicijev kip in mu predstavimo artefakt. Dadra pa bo pripravila nov predlog: to sekiro lahko prepustimo sebi, vendar le, če se strinjamo, da bomo ubili Barbasa. Naš cilj je maska ​​Clavicus Vile ("Skyrime" je mogoče dobiti samo na ta način), zato bo treba prinčev predlog predlagati zavrniti. Na koncu iskanja bomo dobili želeni artefakt, in Barbas (cel in nedotaknjen!) In Soquire o žalosti bo ostal v Dadri.

Sorodne publikacije