Kateri gumbi kopirate in prilepite: namigi za različne operacijske sisteme

Kombinacije tipkovnice, ki omogočajo izvajanje različnih operacij na računalniku, so bile zasnovane pred izumom grafičnega vmesnika. S svojim videzom se uporabnik uporablja za izvajanje vseh dejanj s pomočjo miške, vendar so se ohranile "vroče tipke". V tem članku vam bomo povedali, katere gumbe kliknite, da kopirate in prilepite ne le odlomke besedila, temveč tudi celotne datoteke.

Tipke za modifikacijo

Na tipkovnici poleg alfanumerične vrstice obstajajo tudi ti modifikacijske tipke. Nekateri od njih, kot je Shift, se uporabljajo vsak dan, nekateri pa nikoli ne bodo pritisnjeni ves čas trajanja tipkovnice.


Standardni nabor modifikatorjev vključuje:
 • Alt - na tipkovnici "mak" se imenuje možnost;
 • Nadzor - Ctrl je pogost pojav;
 • Premik, levo in desno;
 • tipka "okno" ali logotip operacijskega sistema Windows (nadomešča ukazno tipko za "pojavna okna").
 • Štirje od teh modifikatorjev so prisotni na vseh tipkovnicah in se uporabljajo na vseh operacijskih sistemih. Kot je razvidno iz zgoraj navedenega, so imena nekoliko drugačna, vendar se njihova funkcionalnost ne spreminja. Če veste, kakšni so gumbi na tipkovnici, lahko kopirate in prilepite podatke hitreje kot z eno miško.

  Kombinacija tipkovnice

  Način uporabe in dodeljevanje "hotkeys" v različnih operacijskih sistemih je drugačen in na koncu se ne ujemata vedno. Vendar so za vse operacije z datoteko povezane podobne kombinacije. VV našem materialu podajamo kombinacijo treh najbolj uporabljanih operacijskih sistemov.


  Katere tipke kopiram in prilepim v OS Vindous? Windows tipkovnice so najpogostejši, kot tudi ta operacijski sistem sam. Postopek kopiranja se izvaja s kombinacijo tipk Ctrl + C "in vstavka -" Ctrl + V ". Gumbi s črkami se nahajajo v spodnji vrstici, nedaleč od tipke Ctrl, z njimi pa je operacija enostavna. Ko govorimo o tem, katere gumbe kopiramo in prilepimo v družinski Linux, je treba opozoriti, da se v sistemu Windows vroče tipke ta sistem zelo razlikuje od sistema Windows, toda operacije vstavljanja in kopiranja se izvajajo na enak način. Za ta operacijski sistem ni posebnih tipkovnic, zato vam ni treba iti skozi uporabnika.
  Zdaj, katere gumbe kopirate in prilepite v MacOS. Ta družina operacijskih sistemov ima svojo tipkovnico. Nima ključa Windows, nadomešča lastno, imenovano Command. Kombinacija tipkovnice za kopiranje je Command + C in za vstavljanje - Command + V.

  Kateri gumbi za kopiranje in lepljenje v pisarniških paketih

  Kopiranje in lepljenje v vseh različicah procesorjev besedil in tabel, ne glede na njihovega razvijalca, sovpada s tistim v operacijskem sistemu. Z enim samim dokumentom lahko enako vrsto besedilnih odrezkov hitro premaknete, ne da bi izgubili čas, da jih znova nastavite. Vendar pa lahko pri delu z različnimi dokumenti ta možnost povzroči napako pri oblikovanju besedila. Zato je najboljši način za prenos besedila med različnimi dokumentiše vedno bo uporabljal kontekstni meni, ne pa "vročih tipk". Na splošno bo znanje o kombinacijah tipkovnice, preko katerih se izvajajo najpogostejše operacije z datotekami, vedno koristno pri delu ali vsaj ne bo odveč.

  Sorodne publikacije