Kot v Excelu, odstranite napis "Page 1": najlažji način

Mnogi uporabniki Excelovih preglednic so včasih presenečeni nad pojavom na listu besedila z napisom, ki navaja številke strani. Večina uporabnikov ne ve, kako odstraniti "Page 1" v Excelu, da bi se ga z ukazom glavnega menija znebili. Medtem pa v tem ni nič zapletenega. Nato se predlagata dve enostavni metodi, ki sta v bistvu enaki med izvedenimi ukrepi.

Zakaj se pojavlja »Stran 1«?

Za začetek se osredotočimo na razloge za pojav takšnih napisov. To je posledica dejstva, da je za prikaz knjige (dokumenta) uporabljen Excelov način strani. Odstranjevanje napisa "Page 1" v tej različici zaslona je lahko precej preprosto, vendar se zdi, da ga je uporabnik sam pomotoma ali namerno vklopil. To je tako imenovano obračanje.


Zato je bistvo vprašanja, kako odstraniti "Page 1" ali prikazati naslednje številčenje v Excelu, to, da se premaknete na drugačno vrsto prikaza vsebine dokumenta, ki ni stran. Za to obstajata dve preprosti rešitvi.

V Excelu izbrišite vnos "Page 1": prvi način

Torej, najprej poglejte vrstico stanja na dnu glavnega okna programa. Levo od drsnika za povečavo so tri majhne tipke, ki so odgovorne za preklapljanje med načini (taki gumbi so na voljo za vsak program, ki je del paketa Microsoft Office, vendar je odgovoren za različnevizualizacija dokumentov).


Če želite onemogočiti prikaz številk strani, preprosto pritisnite enega od gumbov, ki ustreza običajnemu pogledu ali prikazu postavitve strani. Tako, ko kliknete eno od njih, številke izginejo.

Kako odstraniti napis «Page 1» v Excelu: druga metoda

Načeloma se druga metoda malo razlikuje od prve, le podobne akcije se izvedejo s preklopnimi načini z gumbi in z uporabo orodij in zgornje menijske vrstice.
Kako v tem primeru odstraniti "Page 1" v Excelu? Zelo preprosto. Najprej morate vstopiti v meni za ogled in poiskati blok na plošči, ki je odgovoren za možnosti pregleda dokumenta. Praviloma se nahaja neposredno na traku na levem robu. Na enak način kot v prejšnjem primeru lahko uporabite gumbe, da omogočite način označevanja ali običajnega pogleda. Kot je že jasno, oštevilčevanje izgine po takšnih ukrepih.

Nekaj ​​besed za izid

Takoj želim razburiti vse uporabnike: razen dveh predstavljenih metod ni več možnosti za izklop številčenja. Ko najdete dokument v načinu prikaza strani, bo vsak poskus iskanja rešitev neuporaben. Toda nekoliko moti od te teme, lahko vprašamo povsem naravno vprašanje, ali je ali je že oviralo pojavljanje oštevilčenja? V nekaterih primerih pomaga pri krmarjenju po podatkih dokumenta, še posebej, če knjiga vsebuje velikolistov in strani. Vendar pa je to osebna zadeva za vsakega uporabnika.
Če povzamete izbiro načina preklapljanja, se zdi, da uporaba gumbov v vrstici stanja izgleda veliko enostavnejše kot uporaba pogleda menija, čeprav sta obe metodi popolnoma enakovredni. Na splošno, komu je bolj priročno. Poleg tega je treba opozoriti, da se lahko v različnih različicah pisarniškega nabora orodnih vrstic veliko razlikuje, zato boste včasih morali iskati želeno vsebino. Toda primeri, ki so podani, enako dobro delujejo v spremembah iz leta 2007 in kasneje (paket iz leta 2003 se ne upošteva zaradi dejstva, da ga trenutno praktično ne uporablja nikomur, čeprav se zdi zelo priročen v smislu lokacije orodij in kontrol).

Sorodne publikacije