Kako izbrati pomnilniško kartico za DVR: vrste in vrste pogonov

Zunanji pogoni za pripomočke in registre, vključno s precej širokim razponom oblik, kot tudi različne vrste in hitrosti obdelave podatkov. Povprečni uporabnik je zlahka zmeden v vseh teh sort, tako da preden izberete pomnilniško kartico za DVR in plačati za to vaše ravni krvi, si oglejte ta članek. Po branju boste imeli dober teoretičen nabor informacij, ki vam bo pomagal narediti smiselno izbiro. Torej, poglejmo, kako izbrati pomnilniško kartico za DVR in na kaj najprej posvečamo pozornost.


Združljivost

V tem segmentu še ni zunanjih pogonov, kar bi ustrezalo vsem napravam, to je popolnoma univerzalno. Na primer, pametni telefoni uporabljajo zelo majhno nišno kartico - micro-SD, medtem ko velika in profesionalna tehnologija daje prednost velikim dimenzijam, kot tudi obsegom pri visokih hitrostih.
Kar zadeva registrarje, tudi tu ni vse nedvoumno: dragi in dobri video snemalniki lahko sprejmejo različne karte z velikimi količinami, medtem ko so povprečni modeli zelo izbirčni za formate in celo za proizvajalca. Zato je tukaj, kot še nikoli doslej, pravilo: dražje, tem bolje. Pred izbiro pomnilniške kartice za DVR, je najprej vredno preučiti značilnosti pripomočka. V spremni dokumentaciji je treba določiti standardno velikost zunanjepogon in največjo količino berljivih podatkov. Nato razmislite o razredih pomnilniških kartic za video snemalnike, ki jih lahko najdete na policah trgovin.

CompactFlash (CF)

Ta razred je bil v uporabi zelo dolgo časa. Dolgoletni format je dosegel vrhunec razvoja, vendar inženirji še vedno vidijo potencial za povečanje hitrosti obdelave podatkov.


Nekateri dragi in zelo dobri video snemalniki še vedno delajo s tem razredom, toda to je prej poklon univerzalnosti kot praktičnosti, saj danes obstajajo kartice s fizično manjšimi dimenzijami in opazno hitrejše od hitrosti.

Secure Digital (SD)

Pomnilniške kartice SD so najbolj priljubljena vrsta pogona za pripomočke tega načrta. Uporablja se tako v amaterski tehniki kot v profesionalnih pogonih premium naprav. Velikost kartice spominja na običajno poštno znamko in zmogljivost shranjevanja doseže 1 terabajt. Ta oblika sprejema praktično vse pripomočke za avto z redko izjemo: odkrito poceni modeli ali, nasprotno, nekateri dragi in diskriminatorni. Preden izberete pomnilniško kartico za DVR, določite, ali ima velikost SD.

MicroSD

To je zmanjšana različica pomnilnika SD. Uporablja se tam, kjer so velikosti zelo omejene zaradi nekaterih strukturnih značilnosti pripomočka. Večina drobnih registrov bi morala podpirati običajni format SD, vendar obstajajo tudi tisti, ki sprejemajo samo mikrokartice.
Največja zmogljivost shranjevanja je običajno 256 GB, hitrost pa je omejenadoseže 275 Mbps. Da ne govorimo o amaterjih, ki so kompaktni, a dobra polovica uporabnikov meni, da je to majhna nevšečnost. Prvič, to je omejitev maksimalne prostornine pogona, druga pa je zelo lahko izgubiti. In lastniki debelih prstov niso pozabili vstaviti svoje besede o ergonomiji.

CFast

Format CFast je najboljša pomnilniška kartica za DVR. Uporabljajo se praviloma samo v premium modelih in stanejo dober denar. Takšne kartice se odlikujejo po visoki zmogljivosti, hitrosti in trajnosti. Če ste lastnik plemenite naprave iz podjetja Kenon ali ARRI, potem verjetno veste za to obliko. Zemljevid je po velikosti podoben obliki faktorja CF, vendar oba formata nista združljiva - niti strojna niti fizično. Zato ne smete zamenjati teh dveh na videz podobnih nomenklatur.

Hitrost

Tudi če imajo pomnilniške kartice enako zmogljivost in faktor oblike, se lahko med seboj hitro razlikujejo. Ta parameter je pogosto izpisan iz računov. Registrar je pripomoček, kjer je hitrost branja /pisanja pomembna ne manj kot glasnost. Zato se ni treba osredotočiti na pametne telefone in tablične računalnike.
Specifikacija nosilca mora navajati dejansko hitrost kartice. Drage modele imajo značilnosti 633X in več (1000X, 2000X, itd.). V nekaterih primerih napišejo drug parameter - megabajtov na sekundo. Hitrost 1000X je na primer 150 MB /s. Prav tako je treba opozoriti, da hitrost ni treba občudovati. ZaDVR bo dovolj za 1000X in več za profesionalno opremo, kot so drage kamere in videokamere. Hitrost snemanja večinoma deluje v tandemu z matriko pripomočka. To pomeni, da je višja ločljivost slednjega (HD, Full HD, 4K), večja je resolucija za prvo.

Če povzamemo

Ni vredno varčevati s stvarmi, kot je spominska kartica. Pri nakupu modela iz malo znane blagovne znamke tvegate, da boste izgubili informacije o medijih, za DVR pa je to najpomembnejše. Prav tako ni potrebno vzeti dodatnih količin in zemljevidov z izjemno hitrostjo. To bo le draga igrača v vaši napravi, ker jih ni mogoče v celoti uresničiti. Vse potrebuje ravnotežje in ukrep. Torej, preučite specifikacijo registrarju in kupite praktično pomnilniško kartico za svoj pripomoček.

Sorodne publikacije