Minibusevi "Nissan": modelna linija

Japonski avtomobilski velikan Nissan je svoje izdelke predstavil na trgu že od leta 1933, danes pa so strokovnjaki podjetja z različnimi stopnjami uspeha razvili sedem linij modelov. Med njimi je največji uspeh križancev, športnih avtomobilov in tradicionalnega segmenta mestnih avtomobilov. Ne tako uspešni komercialni stroji podjetja, v tem razredu pa so se v različnih časih pojavili nekateri uspešni dogodki. Predvsem pa so minibusi "Nissan" prejšnjih generacij še vedno v povpraševanju različnih predstavnikov podjetij.

Splošne informacije o minibusih "Nissan"

Podjetje Nissan ni mogoče obravnavati kot novinec v razredu minibusov. Poleg tega je v poznih osemdesetih letih postala moderator posameznih značilnosti avtomobilov te vrste. Sčasoma pa je nekdanja slava minila, oblikovalci pa so več pozornosti namenili drugim smerom. Trenutno so na primer športni avtomobili skoraj vizitka podjetja Nissan. Minibuse, katerih model je tudi precej širok, večinoma so preoblikovalne različice prejšnjih generacij. To so avtomobili, ki so bili razviti za praktične poslovne namene in za družinsko uporabo. Proizvajalec je poskušal zajeti celoten spekter priložnosti, ki skrivajo strukturne faktorje minibusov, in v mnogih pogledih je izšel.

Danes je v ponudbi podjetja na voljo modeli z dizelskimi in bencinskimi enotami, polni pogon in moderna avdio priprava, sposobnost transformacije telesa inelektronskih pomočnikov. "Nissanovi" minibusi ne zaostajajo za konkurenčnimi izdelki in oblikovalskimi kvalitetami. Dovolj je reči, da so zunanjosti minivans te blagovne znamke redno vključene v ocene najlepših avtomobilov tega razreda.

Model "Serena"

Avto se je pojavil na začetku oblikovanja segmenta minivansov in na nek način postavil temeljna načela za razvoj tega razreda za prihodnje generacije. V začetku devetdesetih let prve različice "Sereny" niso bile tako popolne kot naslednje: razlikovale so se po osrednjem položaju motorja in zadnjega pogona ter staromodnih zaokroženih oblik. Kljub temu je podjetje že takrat svojim oboževalcem omogočilo izbiro med ATV in AKPP ter dvema vrstama pogonskih enot: dizelskim in bencinskim. Poleg tega je minibus "Nissan Serena" iz prve generacije zagotovil brezplačno nastanitev 7-8 potnikov. Radikalne spremembe so nastale z drugo verzijo leta 1999, ko razvijalci napovedujejo prečno postavitev motorja, sprednjega pogona in menjalnika variatorjev. V tretji generaciji leta 2010 se je stopnja povečala za dimenzije karoserije, najnovejše spremembe v letih 2012-13 pa so dopolnili s hibridno elektrarno, ki je podaljšala življenjsko dobo modela in na današnjem trgu.

Urvan model

Eden najstarejših predstavnikov razreda japonskih minibusov, ki je bil lansiran leta 1986. Model se je spuščal s tekočega traku do leta 2007, ne samo kot minibus, ampak tudi v v obliki kombija. Najbolj priljubljena različica je bila avtomobilska dolžina 4790 mm, širina 1690 mm in višina 1990 mm. S tem dovoljenjemje bil 190 mm. Zadnji podaljšek je razširil površino stroja za zasteklitev s kromiranimi rešetkami in stranskimi letvami. Že v osnovni opremi so Japonci ponudili servo volan, klimatsko napravo, dober zvočni sistem in brizganje, kar je povečalo priljubljenost modela "Nissan Urvan". Minibus je bil tudi v povpraševanju zaradi dobre dinamike. Vendar pa zastareli sistem pasivne varnosti, pogon na zadnja kolesa in mehanik v menjalniku ni dovolil, da avto preživi do naših dni, čeprav v posodobljeni obliki.

Model "Elgrand"

Še en naslednik koncepta minivansov, katerih proizvodnja sega v pozne devetdesete. Hkrati se je moda oblikovala na prvotnih zunanjostih minibusov, ki je dosegla tudi uspeh modela "Elgrind". Čeprav se je avto osredotočil na domači trg z zajemanjem deleža kitajskih voznikov, je bilo njegovo dostojanstvo cenjeno in daleč preseglo določeno območje. Pravzaprav, glavne prednosti modela se lahko zmanjša za uspešno zasnovo, kot tudi poceni in okusno izvedeno notranjo opremo. Glede na tehnične značilnosti minibusa je "Nissan Elgrind" povprečna splošna ponudba. Kljub temu se model prodaja tudi danes - komplet iz leta 2014 prinaša navdušence za avtomobile z visokotehnološkimi multimedijskimi zmogljivostmi, široko izbiro in dobro splošno kakovostjo, ki je vedno znana po japonskih avtomobilih.

model Vanette

Za strokovnjake je ta model znan tudi kot majhen tovornjak"Mazda Bongo". Za vodenje takšne radikalne vzporednice z identiteto, seveda, bo narobe, vendar ostaja dejstvo: Nissanovi inženirji so vsaj uporabili podlago za uspešen razvoj svojih kolegov v trgovini. In to je bilo upravičeno, saj je na platformi tega enega obsega izvedena zelo učinkovita in zanesljiva delovna "polnila". Na izbiro ponujenega polnega ali zadnjega pogona sta bili zamenjani dve vrsti menjalnika in oba motorja za gorivo, od katerih je enega zamenjala turbina. Zelo cenjena je bila "zgornja" zasnova avtomobila "Nissan Vanette". Minibus je bil zasnovan za dve strešni konfiguraciji z eno ali dvema drsnima vratoma. Slabo mesto tega modela je bila notranja obdelava. Mnogi so se pritožili zaradi uporabe poceni materialov, ki so za to podjetje nenavadni. In vendar se praktični uporabniki, ki so bili osredotočeni izključno na komercialno korist avtomobila, niso ustavili.

Model "Caravan"

Prva zmogljivost avtomobila je bila prikazana leta 2011 na avtomobilskem salonu v Tokiu. Model je takoj pritegnil pozornost zaradi treh razredov gospodarskih motorjev, prostorne notranjosti in tovornega prostora. Povprečna moč motorja je 120-130 litrov. pri mešanem ciklu pretok ne presega 12 litrov. Možno je reči, da je minibus postal univerzalen tudi po standardih, ki so že izvedljivi pri izkoriščanju razreda. Do danes lahko naročite spremembo s 5-stopenjskim ročnim ali avtomatiziranim različico, ki podpira elektronski nadzor. AKPP je na voljo za vse konfiguracije,ne glede na vrsto motorja - bencin ali dizelsko gorivo. Kar zadeva tovor, se giblje od 950 do 1250 kg - to je že odvisno od različice avtomobila. Tudi strokovnjaki so poskrbeli za zunanjost tega modela avtomobila Nissan. Fotografija spodaj je povsem moderna zasnova generacije 2015
.

Clipper Model

Ta model je razvil zavezništvo Nissan-Mitsubishi. Na trgu so se pojavile dve različici modela - potniški in tovorni. V tem primeru sta za obe izvedbi značilne kompaktne dimenzije, v vsakem primeru, po standardih segmenta minibusov. Prav tako se "Clipper" odlikuje z okrasno rešetko hladilnika, visoko ergonomijo upravljanja in zmožnostjo spreminjanja konfiguracije sedežev. Na primer, če naredite sedež, potem na prvi pogled majhna kabina tvori deblo, katerega dolžina bo 170 cm. Drsna vrata za spreminjanje potnikov so opremljena z udobnimi tirnicami in pragovi, kar vam omogoča udobno pristajanje in pristajanje. V najnovejših različicah so mini busi Nissan Cliper opremljeni s sistemom ABS, popolnoma aktiviranim in blagovno znamko, ki vključuje spojler na strehi in leseno konzolo. Da bi povečali varnost z vidika zaščite pred zlonamerno programsko opremo, so razvijalci zagotovili tudi posebno ojačitev vratnih ključavnic.

Model NV

Eden od najbolj opaznih modelov zadnjih let, ki je na voljo tudi pri spremembah tovora in potnikov. Najprej si elektrarna zasluži pozornostavto. Motorji vključujejo 56-litrski bencinski motor Endurance V8. Njen potencial je 375 k. Poleg tega je pri visoki moči motor ekonomičen. Po mnenju razvijalcev, je 8% bolj ekonomično kot nekdanji V8 motorji vodilnih motorjev. Ugotovljeno je bilo, in prenos - minibusi "Nissan" tega modela so opremljeni z izbiro bodisi izboljšano 7-pasovno avtomatizacijo ali pa postanejo standardni 5-pasovni avtomatski menjalnik. Mehanika za PU ni pričakovana. Avto je bil pred kratkim izdan, leta 2016 in najverjetneje v prihodnjih letih, se bo osredotočil na največjo pozornost oblikovalcev "Nissan" v tem razredu.

Sklep

Proizvajalec v tem segmentu minibusa ni tako priljubljen v primerjavi z italijanskimi in nemškimi konkurenti. Pravzaprav, stališča voditeljev tukaj trdno zasedajo podjetje "Volkswagen" in "Fiat". Čeprav je pred kratkim in ta konfiguracija je razredčena z ameriškimi avtomobili in individualne razvoj Mercedes. Toda Japonci imajo nekaj, kar bi pritegnili potrošnika. Na primer, minibusi "Nissan" s kilometrino po ceni se štejejo za najbolj cenovno na podlagi izdelkov velikih proizvajalcev prvega razreda. Zlasti na ruskem trgu je najbolj priljubljen model iz opisanega "Elgrind". Podprta različica 1999 je mogoče kupiti za 350-400 tisoč v dobrem stanju. Seveda, bolj svežih avtomobilov brez stroškov teči včasih dražje, vendar so možnosti, ki jih imajo neprimerno bogatejši.

Sorodne publikacije